Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2014, 00:41:30
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Exact, Alin, de asta am zis ca fratele Teodosie greseste, dupa a mea parere. Fpatul ca nu a intilnit oameni "buni si uriti", e pura intimplare, sau ma bine zis o eroare de perceptie, chiar si intinsa pe durata unei vieti.
Ma indoiesc ca legenda sf. Hristofor are alta baza decit una moralizatoare: nu exista oameni cu cap de caine. Da, exista ghoule (demoni cu cap de caine, in miturile arabe si kurde) si alte aratari, dar nu oameni cinocefali. Cred ca era vorba de un crestin cu un chip extrem de "urit" dupa obsesiile-criterii greco-latine de frumusete fizica aproape obligatorie (obsesii care, iata, redevin un soi de canoan lumesti astazi), dar daruit cu foarte inalte haruri duhovnicesti. De cei care au ris de chipul lui nu stim, si nu este treaba noastra sa stim, daca s-au mintuit. Pe el insa l-a recunoscut Biserica ca sfint. Deci...
nu, faza cu cino-cefalia e altceva.
"This Byzantine depiction of St. Christopher as dog-headed resulted from their misinterpretation of the Latin term Cananeus to read canineus, that is, "canine"."

Iar astfel, sfantul acum e varcolac. Faza interesant e ca s-a intamplat si de la Est spre Vest, astfel ca in timpul lui Michelangelo, Moise avea coarne(http://en.wikipedia.org/wiki/Moses_(Michelangelo)) ,tot dintr-o greseala de traducere.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19