![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu suntem niciodata indreptatiti sa discriminam sau mai rau,sa maltratam aproapele .
Indiferent ce rau ar fi facut nu avem acest drept Sa pedepsim ,poate ni se mai da ocazia in viata asta :ca parinte, sef ,judecator .Dar sa fim nedrepti si necinstiti , sau sa abuzam pe nedrept de aproapele , sau sa il maltratam psihic ,acestea nu avem dreptul sa facem . Pedeapsa e una ,si e de ordin social .Dar rautatea si dispretul si asuprirea nedreapta niciodata nu vor avea ce cauta in Imparatia cerurilor . In apocalipsa este scris "Despre un cer si un pamant nou" , "In care vor locui dreptatea si nici o pata nu se va gasi in el " (scuzati citatele aproximative) Cine isi dispretuieste aproapele , se exclude pe sine din dragostea lui Dumnezeu. Daca insa aproapele este dusman al tarii, al credintei , al oranduielii sociale putem sa luptam cu el. Lupta este permisa, dar ura niciodata . |
|
|
||||
|
||||
|
Am citit intregul mesaj postat de tine si din cate am inteles prezinti doua situatii diferite. O situatie este atunci cand omul nu poate mai mult, nu a fost inzestrat cu mai mult, iar o alta situatie este cand omul nu vrea mai mult.
Spunea un Parinte ca intr-o casnicie sotii trebuie sa se intreaca in a se sluji unul pe celalalt si cu cat te jertfesti mai mult pentru sot/sotie cu atat il/o iubesti mai mult. In exemplul dat de tine, daca o sotie vine acasa si gaseste totul in dezordine si ea stie ca acest lucru il deranjeaza pe sot, pentru intelegere si armonie in familie cred ca prima data trebuie sa puna randuiala in lucruri si apoi sa faca altceva. Daca intr-un anumit colectiv un angajat nu poate sa se ridice la asteptarile sefilor, colegilor, el nu trebuie tratat urat. In ziua de astazi nu esti tinut la locul de munca daca nu esti performant, asa ca tot el are de pierdut din cauza neputintei lui, nu trebuie sa se adauge la asta si rautatea celor din jur. Dar daca poate mai mult si nu vrea, lasa greul in spatele altora, se menajeaza, atunci nu are cum sa le ceara celorlalti sa fie multumiti si sa-l aprecieze. In aceasta situatie el isi face rau singur. |
|
|
|||
|
|||
|
Si deci atunci e indreptatit (sotul) sa te injure, sa te bata si sa te ameninte ca te trimite "la ma-ta"? Sau sa-ti promita "razbunare" ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Fara doar si poate ca da, daca al tau comportament de pana atunci a aratat ca poti tolera chiar si asta, pe langa multe altele de acest gen, oferind la schimb un devotament cainesc, derivat poate nu din asa mare dragoste cat comoditatea de schimba ceva, teama lipsei de alternative, etc.
|
|||
|
|||
|
In ceea ce priveste postarea cu care ai deschis topicul
1. La servici esti privint prin prisma profesionala. Daca esti capabil, se poate sa ti se tolereze si anumite caderi personale. Daca nu esti capabil, sau pur si simplu cineva cu putere de decizie te considera antipatic, zbori din schema chiar si fara a gresi ceva in mod deosebit. 2. Acasa ar trebui sa fii privit ca om, in complexitatea sa, apreciate preocuparile intelectuale, etc. Din pacate insa, majoritatea asteapta de la celalat tot un soi de "performanta profesionala", strict axata pe niste subiecte care tin de satisfactia personala, restul trecand intr-un con de umbra. Adica bun, eu sunt prost/proasta si incult(a) dar as putea, din perspectiva dragostei si nu doar, sa apreciez preocuparile intelectuale ale celuilalt. Insa in realitate, prostia nu vine singura la pachet ci cu invidia, ceea ce este o calitate la celalalt, eu il privesc ca pe un defect pe care i-l reprosez intr-un anumit context in care perspectiva asta pare credibila (nu mi-ai facut cutare lucru de care EU am nevoie, pentru ca citeai o carte, scriai pe un forum, etc.) Sigur, nu e dragoste, dar cui ii pasa? Adica stim ca nu suntem iubiti, dar ne mintim in continuare, atunci de ce ne declaram surprinsi, revoltati, cand realitatea demonstreaza inca o data asta?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Intr-o casnicie in care sotii se iubesc, se respecta, se apreciaza, ca lucrurile sa mearga bine si sa evitam ispitele, trebuie sa facem si voia celuilalt. Asta presupune de multe ori o jertfa sau renuntarea la egoismul nostru pentru armonie, pace, liniste. |
|
|
||||
|
||||
|
daca aproapele ii nevasta, hm, s'h'o o prinzi c'un plavan'n pat...bre, creca' tre' sa'i rupi macar o coasta....
|
|||
|
|||
|
Iata un exemplu concret (in care "suntem indreptatiti")!
Nu inteleg insa, cum spunea si Alin, de unde parerea unora cum ca nevoile si problemele lor ar trebui sa fie mai importante, pe primul loc (ex: decat sa cauti pe net pt ce te intereseaza pe tine, mai bine cauti pt mine). Sau ar mai fi o situatie, de data asta de ordin profesional, pe care abia azi am realizat-o: cand cauti ceva in interese de serviciu, si gasesti, apoi dupa un timp nu mai lucrezi la acel serviciu, mai te poti folosi de ceea ce ai aflat si ai experimentat? este proprietatea ta intelectuala, sau a celor pt care ai descoperit-o? Last edited by fallen; 21.02.2014 at 21:50:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca esti angajata intr-o relatie pentru utilitatea care o reprezint, faptul de a te eschiva sa oferi aceasta utilitate, te face nepotrivita pentru relatia in cauza. Citat:
Daca esti cercetator si faci cercetare pe timpul si banii firmei, descoperirile tale le apartin lor de fapt, ca pentru asta te-au angajat. Dar daca in timpul asta castigi experienta si niste cunostinte si devii un mai bun cercetator, nu inseamna ca nu ai dreptul sa fii in continuare acelasi bun cercetator sau sa folosesti cunostintele dobandite.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Să-și fie rușine ! Și din poza de la avatar, văd că ai o vîrstă, cu atît mai mult, să-ți fie rușine din nou, nerușinatule ! Pentru că înveți așa ceva pe cei ce te citesc aici pe forum. Da! Te judec! Să fiu numit și eu astfel și judecat de Hristos, dacă spun și fac, și dacă învăț și susțin ce ticăloșenii spui tu acolo ! Incredibil ! Și te mai numești și creștin ! de aia ne arată sectarii cu degetu datorită unora ca tine ! Oare Sfînta Treime... Hristos nu e îndreptățit să "maltrateze", sau chiar să șteargă omenirea de pe fața pămîntului ? Cu siguranță că da. Și totuși El a murit pentru omenire. Pe Sfînta Cruce, sfințind-o ! A vrut asta ! Și moare în fiecare zi în Sfîntul Potir ! Și vrea asta ! Hristos a cerut asta... vedem în Biblie... că cere să fie pomenit astfel ! (Luca 22, 19) Deci, frați, surori... Voi ce sunteți gata să faceți pentru omenire ? Defapt nu... am mers prea departe, mulți suntem neputincioși la asta, nu vrem desăvîrșire. Ce sunteți pregătiți să faceți pentru cel de lîngă voi ? De acasă poate... care vă greșește... ? Aproapele... ? Gîndiți-vă la asta... Înainte să mai dați scenariile mincinoase ale demonilor ce vă șoptesc la ureche și sădesc păcate în inimă și minte... Iar noi, ne maltratăm singuri mereu, prin depărtarea de El, care aduce asupra noastră tot răul. Bucurii. |
|
|