Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2014, 11:18:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am citit ca banalii cartofi sunt tratati cu pana la 19 chimicale pana ajung in farfurie,unele sunt pt cultura,altele pt daunatori si boli,altele pt a impiedica incoltirea pe rafturi.
Ma indoiesc, nu au asa multi daunatori, ca merele de exemplu.

Citat:
Am facut o experienta,am cumparat cartofi normali(cu chimicale) si bio;i-am lasat pe ambii la temperatura camerei si cei bio au incoltit repede cam intr-o saptamana,in timp ce ceilalti nu au incoltit nici dupa aproape 4 luni!!!!!!
Este posibil sa fie tratati impotriva incoltirii.
Inseamna ca noi aici mancam mai mult "bio" pentru ca intotdeauna incoltesc dupa cateva saptamani daca sunt tinuti la temperatura camerei.

Vezi ca aia tinuti la mai putin de 4 grade devin toxici la tratamentul termic.

"On the other hand, temperatures below 4 °C (39 °F) convert potatoes' starch into sugar, which alters their taste and cooking qualities and leads to higher acrylamide levels in the cooked product, especially in deep-fried dishes—the discovery of acrylamides in starchy foods in 2002 has led to many international health concerns as they are believed to be possible carcinogens and their occurrence in cooked foods are currently under study as possible influences in potential health problems"

Citat:
La fel am citit,ca fermierii care cultiva cartofi in California,sau cei care au ferme de pui in China-nu mananca din produsele crescute dupa metodele si legislatiile cerute de agricultura moderna,ci ca isi cresc pt consumul lor,produse separate. Stiu ei ce stiu,nu ? Altfel de ce si-ar risca sanatatea!
Trebuie sa-si faca si producatorii de "bio" reclama cumva..
Vechi 11.02.2014, 17:33:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma indoiesc, nu au asa multi daunatori, ca merele de exemplu.

Este posibil sa fie tratati impotriva incoltirii.
Inseamna ca noi aici mancam mai mult "bio" pentru ca intotdeauna incoltesc dupa cateva saptamani daca sunt tinuti la temperatura camerei.

Vezi ca aia tinuti la mai putin de 4 grade devin toxici la tratamentul termic.

"On the other hand, temperatures below 4 °C (39 °F) convert potatoes' starch into sugar, which alters their taste and cooking qualities and leads to higher acrylamide levels in the cooked product, especially in deep-fried dishes—the discovery of acrylamides in starchy foods in 2002 has led to many international health concerns as they are believed to be possible carcinogens and their occurrence in cooked foods are currently under study as possible influences in potential health problems"

Trebuie sa-si faca si producatorii de "bio" reclama cumva..

Nu mai fac cartofi prajiti de mult...cu problemele mele digestive,nu-i nici o surpriza...deci numai in conditii de prajit la temperaturi inalte apar urme de acrilamida. De obicei nu-i tin in frigider(pt ca nu am loc de alte legume,fructe si verdeturi) insa cand cumparam mai multi decat am nevoie,ii puneam la rece,nici o problema,n-am sa-i mai pun.

Dar atentie,acrilamida se formeaza in toate produsele care contin amidon si care sunt supuse pregatirii la temperaturi mari,adica prajitul si coptul caci fierberea se intampla la 100 de grade...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2014, 18:42:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu mai fac cartofi prajiti de mult...cu problemele mele digestive,nu-i nici o surpriza...deci numai in conditii de prajit la temperaturi inalte apar urme de acrilamida.
Dar atentie,acrilamida se formeaza in toate produsele care contin amidon si care sunt supuse pregatirii la temperaturi mari,adica prajitul si coptul caci fierberea se intampla la 100 de grade...
Da, inclusiv la cuptor si in general cele cu amindo, adica painea inclusiv..ups..

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 05:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 19:30:22