Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2014, 13:44:06
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sa vezi barbate sa vezi / pe Basescu am sa-l votez/ nu ies eu din vorba ta/ ca tu stii politica. - Guta feat. Printesa Ardealului

Eu doar am vrut sa-ti sugerez sa-ti masori cuvintele. Nu e normal sa lovesti in modul asta intr-un dialog, exista un misoginism amuzant dar al tau nu a fost nici macar amuzant, si a fost mai mult decat un simplu misoginism.
Nu exista nici un argument care sa stea in picioare si sa sugereze ca barbatii sunt mai priceputi in politica sau chiar au intuitie mai buna decat femeile. Din contra, avem exemple din viata reala si chiar si in politica noastra de femei care se descurca la "imbrobodit", iar daca mergem inapoi in istorie vedem ca mai tot timpul barbatii si-au pierdut capul, de multe ori fiind manipulati de catre femei, in timp ce multe femei si-au pastrat mintea limpede.
Ei, da! Asta cu "Guță", a fost tare. Si el tot... ortodox sadea? Da, frate, ai dreptate: sunt un misogin rautacios. Daca asa vrei tu sa crezi, sa fii sanatos. Cu Adriana, insa, din cate stiu, am avut o relatie placuta pe acest forum. Tocmai asta o bulverseaza, probabil: faptul ca nu-i accept propunerea, ba dimpotriva, o critic! Dar nu cu Adriana am ceva, si nici macar cu Dl. Capsali, ci cu anomalia asta care sare in ochi: reprezentantul ortodoxiei romanesti in Parlamentul European. Voi ori sunteti prea naivi, ori aveti vreun interes. A fi ortodox, nu e mare lucru. Majoritatea romanilor sustin ca sunt. Inclusiv in Guvern si Parlament. A reprezenta ortodoxia, zic eu ca trebuie sa ai "fir rosu" cu Insusi Dumnezeu... Voi chiar nu vedeti, sau v-a luat "cineva" mintile. "Imbrobodirea" de care vorbesc in cazul de fata, este aceea de a-si aroga o calitate care nu-l reprezinta nici pe el, si cu atat mai putin pe noi, acolo unde pretinde ca vrea sa ne reprezinte. Sa reprezinte pe cine vrea, dar nu sub obladuirea crestinilor ortodocsi de care vrea sa se foloseasca (fiindca e clar ca lumina zilei, ca fara aceasta strategie, n-ar avea absolut nici o sansa). Pe cine reprezinta, pe cei caldicei? Inainte de toate, e nevoie ca el personal sa fie un model, iar acum, asa cum ni se prezinta, nu e cu nimic mai bun decat ceea ce avem deja. Ba poate unii, desi fara pompa, chiar sunt romani ortodocsi! Si nu ma refer nici la EBA, nici la Becali!...
Dar e trist sa vedem cu cata naivitate va dezlantuiti, luand apararea cuiva care ce? NU e asa ortodox cum vrea sa para. Mai lasati sa treaca timpul... Poate aveti dreptate, poate avem dreptate... Ce avem de pierdut. Pentru mine, pana nu aud pareri oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane (ca asa s-ar cuveni, zic eu) n-o sa cad pe spate, pentru atat cat ne-a oferit deja.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 04.02.2014, 13:53:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Ei, da! Asta cu "Guță", a fost tare. Si el tot... ortodox sadea? Da, frate, ai dreptate: sunt un misogin rautacios. Daca asa vrei tu sa crezi, sa fii sanatos. Cu Adriana, insa, din cate stiu, am avut o relatie placuta pe acest forum. Tocmai asta o bulverseaza, probabil: faptul ca nu-i accept propunerea, ba dimpotriva, o critic! Dar nu cu Adriana am ceva, si nici macar cu Dl. Capsali, ci cu anomalia asta care sare in ochi: reprezentantul ortodoxiei romanesti in Parlamentul European. Voi ori sunteti prea naivi, ori aveti vreun interes. A fi ortodox, nu e mare lucru. Majoritatea romanilor sustin ca sunt. Inclusiv in Guvern si Parlament. A reprezenta ortodoxia, zic eu ca trebuie sa ai "fir rosu" cu Insusi Dumnezeu... Voi chiar nu vedeti, sau v-a luat "cineva" mintile. "Imbrobodirea" de care vorbesc in cazul de fata, este aceea de a-si aroga o calitate care nu-l reprezinta nici pe el, si cu atat mai putin pe noi, acolo unde pretinde ca vrea sa ne reprezinte. Sa reprezinte pe cine vrea, dar nu sub obladuirea crestinilor ortodocsi de care vrea sa se foloseasca (fiindca e clar ca lumina zilei, ca fara aceasta strategie, n-ar avea absolut nici o sansa). Pe cine reprezinta, pe cei caldicei? Inainte de toate, e nevoie ca el personal sa fie un model, iar acum, asa cum ni se prezinta, nu e cu nimic mai bun decat ceea ce avem deja. Ba poate unii, desi fara pompa, chiar sunt romani ortodocsi! Si nu ma refer nici la EBA, nici la Becali!...
Dar e trist sa vedem cu cata naivitate va dezlantuiti, luand apararea cuiva care ce? NU e asa ortodox cum vrea sa para. Mai lasati sa treaca timpul... Poate aveti dreptate, poate avem dreptate... Ce avem de pierdut. Pentru mine, pana nu aud pareri oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane (ca asa s-ar cuveni, zic eu) n-o sa cad pe spate, pentru atat cat ne-a oferit deja.
Eu nu am zis ca esti misogin ci ca atacul tau a fost mai mult chiar decat misogin si ca te puteai abtine.
Eu nu am vorbit despre reprezentantul ortodoxiei sau al nationalismului romanesc. Eu mi-am spus parerea, ca e nevoie de oameni care sa spuna NU atunci cand satanele spun DA si ca sper ca dl. Capsali sa fie un astfel de om. Pentru ca de partide sunt satul. Eu nu il cunosc personal, nu l-am intalnit niciodata si nici nu am vorbit vreodata in particular pe fb sau altundeva. Bineinteles ca am rezervele mele. Dar avem nevoie de si trebuie sa incercam sa gasim altfel de oameni decat ceea ce am avut pana acum in politica romaneasca si in parlamentul european. Macar pentru ca sa nu murim urat.
Vechi 04.02.2014, 14:05:42
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu am zis ca esti misogin ci ca atacul tau a fost mai mult chiar decat misogin si ca te puteai abtine.
Eu nu am vorbit despre reprezentantul ortodoxiei sau al nationalismului romanesc. Eu mi-am spus parerea, ca e nevoie de oameni care sa spuna NU atunci cand satanele spun DA si ca sper ca dl. Capsali sa fie un astfel de om. Pentru ca de partide sunt satul. Eu nu il cunosc personal, nu l-am intalnit niciodata si nici nu am vorbit vreodata in particular pe fb sau altundeva. Bineinteles ca am rezervele mele. Dar avem nevoie de si trebuie sa incercam sa gasim altfel de oameni decat ceea ce am avut pana acum in politica romaneasca si in parlamentul european. Macar pentru ca sa nu murim urat.
Ca avem nevoi... Dumnezeu ne e martor cata nevoie avem! Cine neaga asta? Iar aceasta nevoie de oameni curati si cinstiti, o are romanul cam din "89 incoace! Ce primeste in schimb? Mai multa... nevoie! Domnul Capsali, poate spune NU, cand altii spun DA... E exact un pipi slab in fata furtunii! Nu el, Capsali, ci Dumnezeu, prin rugaciunile noastre si mai ales a preotilor, a mamelor, a batranilor, a pustnicilor, ca daca ne lasam in baza unui singur om, si acela... regizor, suntem cu totul in groapa. Daca e bun, sa fie. Eu il votez sigur, dar nu ca si reprtezentant al ceea ce avem noi mai sfant. E o strategie perversa, care pica extrem de prost atat timp cat nu convinge prin fapte clare!

Vechi 04.02.2014, 14:36:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Ca avem nevoi... Dumnezeu ne e martor cata nevoie avem! Cine neaga asta? Iar aceasta nevoie de oameni curati si cinstiti, o are romanul cam din "89 incoace! Ce primeste in schimb? Mai multa... nevoie! Domnul Capsali, poate spune NU, cand altii spun DA... E exact un pipi slab in fata furtunii! Nu el, Capsali, ci Dumnezeu, prin rugaciunile noastre si mai ales a preotilor, a mamelor, a batranilor, a pustnicilor, ca daca ne lasam in baza unui singur om, si acela... regizor, suntem cu totul in groapa. Daca e bun, sa fie. Eu il votez sigur, dar nu ca si reprtezentant al ceea ce avem noi mai sfant. E o strategie perversa, care pica extrem de prost atat timp cat nu convinge prin fapte clare!
Macar de va face pipi in fata furtunii. Macar de n-am mai avea oameni care vestesc furtuna ba chiar ar face orice pentru bani. Nu am spus sa ne lasam pe mana unui om, fie el si regizor cu 9 copii. Am zis doar ca ar fi bine sa ne invatam sa stam in genunchi doar in fata lui Dumnezeu, si demni, in picioare in fata celorlalti oameni, aparand interesele celor care ne-au trimis acolo si nu interesele gastii sau interesele personale. Macar de va fi el un exemplu in acest sens. Vom vedea. Experienta de pana acum ne indeamna sa fim foarte circumspecti. Dar ceva tot trebuie sa incercam, altfel o sa murim urat.
Vechi 04.02.2014, 16:32:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Experienta de pana acum ne indeamna sa fim foarte circumspecti.
Nu si pe tine, se pare.

Citat:
Dar ceva tot trebuie sa incercam, altfel o sa murim urat.
Da, pentru tine si intrat cu gatul in latz se numara tot la incercari.
Vechi 04.02.2014, 17:42:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
. Cu Adriana, insa, din cate stiu, am avut o relatie placuta pe acest forum. Tocmai asta o bulverseaza, probabil: faptul ca nu-i accept propunerea, ba dimpotriva, o critic! Dar nu cu Adriana am ceva, si nici macar cu Dl. Capsali, ci cu anomalia asta care sare in ochi: reprezentantul ortodoxiei romanesti in Parlamentul European. Voi ori sunteti prea naivi, ori aveti vreun interes. A fi ortodox, nu e mare lucru. Majoritatea romanilor sustin ca sunt. Inclusiv in Guvern si Parlament. A reprezenta ortodoxia, zic eu ca trebuie sa ai "fir rosu" cu Insusi Dumnezeu...
Nu ma deranjeaza ca nu accepti propunerea, pentru ca nu e nici o propunere. (in schimb insinuarile, recunosc, ca m-au surprins venind de la tine, dar ....... asta e; sunt altii p-aici de la care nu ma surprinde nimic si nici nu ma supara, probabil ca zilele lor se petrec virtual, nu stiu ce baiuri au si nici nu ma intereseaza).
Era un anunt.
Cine vrea sa-l sustina, bine, cine nu, nu.
Motivul pentru care am ales sa postez este acela ca, din punctul meu de vedere, nu mai vreau sa pun stampila pe nici un reprezentant al unui partid. As vrea ca si altii, independenti, sa aiba o sansa.
Daca aflu ca mai sunt, si imi convin, ii sustin si pe aceia sa-si poata depune candidatura, pentru ca m-am saturat de partide.
Ca o fi dl Capsali, ca o fi altul, o sa ma informez atat cat pot si atunci cand merg la vot, nu imi mai anulez buletinul de vot, ci ma orientez spre independenti.

Nu l-am investit pe dl Capsali cu "reprezentarea ortodoxiei" dar ma bucur ca este ortodox, practicant, nu de Paste ori de Craciun si apreciez faptul ca si-a luat inima in dinti sa faca un asemenea pas.

Iata, se dovedeste, o data in plus, ca nu e usor, ca imediat apar aruncatorii de pietre.

N-o fi perfect ca om, dar nici de condamnat nu cred ca este pentru faptul ca are o familie numeroasa (este acesta un motiv de a blama pe cineva, mai ales atunci cand cel care blameaza se prezinta ca fiind ortodox?). Dimpotriva. Decat sa isi ucida pruncii, prefera sa ii creasca.
Din ce si cum? Dansul stie, pana acum nu am auzit ca ar fi facut ceva condamnabil, reprobabil.
Ca nu ii place cuiva de vocea lui, ori de altele, e liber sa nu il sustina, care e problema?

Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name, ci public, curajos, barbateste.
"Eu, XY, il acuz de asta", cam asa face un barbat - ori o femeie- cu simt de raspundere, daca are motive.
(Editat: General valabil, nu te vizeaza direct aceasta zicere).

Daca insa nu au curajul sa faca asta, ar fi si mai barbateste sa taca.

Last edited by Adriana Cluj; 04.02.2014 at 20:17:38.
Vechi 04.02.2014, 18:16:01
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name, ci public, curajos, barbateste.

Daca insa nu au curajul sa faca asta, ar fi si mai barbateste sa taca.
Concret? Ce inseamna "concret"? Tu crezi ca te bazezi pe ceva concret? Te deranjeaza ca am zis ca ar putea avea si mai multi copii? Pai n-ar trebui. Nu e o insinuare, e un criteriu slab, in baza de date personale! Daca privesti cati amarati au cate zece copii sau mai multi, vei zice cu totul altceva la adresa procesului de procreere!... Desi practic se intampla acelasi lucru!
Cat despre cealalta concluzie la care am ajuns, n-am sa dau copy & paste acolo unde am sesizat lipsa de diplomatie si de sinceritate in crezul sau. In primul rand n-ar fi corect, iar in al doilea, oricum ii sta la indemana sa stearga oricand tot ce-l compromite in acest sens. Daca pana acum nu a facut asta, inseamna ca chiar nu realizeaza ce inseamna nici ortodoxia, nici politica.
Dar vorbim, nu din convingere, ci din naivitate. Ce inseamna pentru tine "a fi barbat"? Sa-l iau de guler si sa-l intreb "Ce doresti, mai monseure?" E viata lui, e alegerea lui, sa fie sanatos, cu toti ai casei lui. Cine nu stie cum ma numesc, de pe acest forum, nici nu a vrut sa stie. Nu ma ascund dupa un nick, si cred ca pot sa fac fata oricarei situatii, verbale, iar asta nu doar in cadru virtual... Dar nu cine sunt eu, conteaza, ca nu eu incerc sa-mi creez o aura in jurul credinciosilor ortodocsi si pe spatele lor. Daca ii cunosti bine viata de pana acum doi-trei ani, daca stii cat a contribuit la pacea sufletelor ortodoxe, pana acum, spune-ne si noua, chiar daca nici macar asta, nu-i de-ajuns. Ca il sustine Dl Laurentiu Dumitru, sau nu mai stiu eu cine? Eu vreau sa stiu ce parere are cineva in fata caruia sa ma plec pana la pamant, daca vrea sa fie sub obladuirea Bisericii Ortodoxe. Altfel e doar un "fur" ca oricare altii!

Vechi 04.02.2014, 18:19:49
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Concret? Ce inseamna "concret"? Tu crezi ca te bazezi pe ceva concret? Te deranjeaza ca am zis ca ar putea avea si mai multi copii? Pai n-ar trebui. Nu e o insinuare, e un criteriu slab, in baza de date personale! Daca privesti cati amarati au cate zece copii sau mai multi, vei zice cu totul altceva la adresa procesului de procreere!... Desi practic se intampla acelasi lucru!
Cat despre cealalta concluzie la care am ajuns, n-am sa dau copy & paste acolo unde am sesizat lipsa de diplomatie si de sinceritate in crezul sau. In primul rand n-ar fi corect, iar in al doilea, oricum ii sta la indemana sa stearga oricand tot ce-l compromite in acest sens. Daca pana acum nu a facut asta, inseamna ca chiar nu realizeaza ce inseamna nici ortodoxia, nici politica.
Dar vorbim, nu din convingere, ci din naivitate. Ce inseamna pentru tine "a fi barbat"? Sa-l iau de guler si sa-l intreb "Ce doresti, mai monseure?" E viata lui, e alegerea lui, sa fie sanatos, cu toti ai casei lui. Cine nu stie cum ma numesc, de pe acest forum, nici nu a vrut sa stie. Nu ma ascund dupa un nick, si cred ca pot sa fac fata oricarei situatii, verbale, iar asta nu doar in cadru virtual... Dar nu cine sunt eu, conteaza, ca nu eu incerc sa-mi creez o aura in jurul credinciosilor ortodocsi si pe spatele lor. Daca ii cunosti bine viata de pana acum doi-trei ani, daca stii cat a contribuit la pacea sufletelor ortodoxe, pana acum, spune-ne si noua, chiar daca nici macar asta, nu-i de-ajuns. Ca il sustine Dl Laurentiu Dumitru, sau nu mai stiu eu cine? Eu vreau sa stiu ce parere are cineva in fata caruia sa ma plec pana la pamant, daca vrea sa fie sub obladuirea Bisericii Ortodoxe. Altfel e doar un "fur" ca oricare altii!
Intreaba-l direct, daca vrei sa afli mai multe. E cel mai in masura sa te lamureasca.
Cat despre motivele mele, "concrete", :) le-am aratat putin mai sus.
Vechi 04.02.2014, 18:30:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

La cât de bine știe să pozeze, nu e nevoie...
Vechi 04.02.2014, 19:58:09
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Intreaba-l direct, daca vrei sa afli mai multe. E cel mai in masura sa te lamureasca.
Cat despre motivele mele, "concrete", :) le-am aratat putin mai sus.
Adriana, mi-e mila de tine, daca gandesti astfel. Ce vrei sa-l intreb, eu? Deja anticipez raspunsul. In plus, nici nu-mi bat capul, fiindca risc sa intru in ceea ce nu ma ajuta nici pe mine, nici pe el. Eu atat iti spun: ca sa-ti dai seama cat de bun este un profesor de matematica, nu ascuta ce-ti spune el, ci cauta ce rezultate au elevii lui, dupa ce "si-au luat zborul"!... Ipotetic ai dreptate. Dar tot ipotetic, eu te consider pe tine mult mai indreptatita la o astfel de functie. Evident, sunt multi care imi fac rationamentul terci, dar daca eu asa cred, ce-au ei cu mine? Problema principala este: cine sunt eu, pentru ca vorba mea sa aiba greutate! E o opinie dintr-un noian de alte opinii.
Ne-am obisnuit sa luam totul de-a gata, fara prea mari pretentii, numai sa scapam de alte gunoaie. Adica, daca se darama gardul, mai punem o proptea, apoi o alta proptea la proptea, si alte cateva zeci de alte proptele si improvizatii. NU. Vrem pe cineva care sa ne reprezinte pe noi, ortodocsii. Pai sa vina propunerea de la noi, nu sa ne pomenim dintr-o data cu unul care se pretinde cum ca... ar fi. Cine e? CONCRET!!! Haideti sa facem o lista, noi, cu cei care ar merita pusi acolo si care si-au dovedit in timp buna conduita si relatie cu Biserica, ca daca ma numesc eu pe mine, tu pe tine, si fiecare pe el, ajungem sa ne batem de la ciolan. (Acu', voi n-aveti decat sa va autointitulati, dar eu n-as indrazni sa reprezint pe cineva vreodata, inafara familiei, pentru nimic in lume, pentru ca n-am fost, nu sunt si nici nu voi fi vreodata vrednic sa decid in numele altora!)

Subiect închis