Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2014, 06:30:52
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am inteles acum: tu lucrezi cu ortodocsi.
Păi da, să mă molipsesc și eu de la ei. :) O zi bună îți doresc, Anca.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2014, 07:30:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Păi da, să mă molipsesc și eu de la ei. :) O zi bună îți doresc, Anca.
Sa te ajute Dumnezeu in ceea ce ti-ai propus, Mirela.

Intrebarea mea initiala nu iti era adresata in special tie, ci se referea in general la motivul pentru care unii nu gasesc de cuviinta sa scrie si implicit sa recunoasca ca sunt ortodocsi; daca sunt, evident. Inca mai caut un raspuns la aceasta nedumerire a mea.

Oare care sa fie motivul adevarat pentru aceasta omisiune? Din cele observate pana acum, am ajuns la urmatoarele posibile concluzii:
- Acestia nu sunt crestin-ortodocsi;
- Acestia traiesc intr-un mediu, in care a recunoaste ca esti crestin-ortodox, le pune viata in pericol, iar ei se tem pentru propria lor viata; de ex: tarile arabe;
- Acestia lucreaza pentru patroni, care au alte religie si se tem de acestia;
- si alte motive, pe care sper sa le mai descopar cu timpul.

Cand sunt intrebata ce nationalitate am, spun cu mandrie ca sunt românca; iar cand sunt intrebata ce credinta am, o spun cu bucurie: sunt ortodoxa.

Ce ar fi aici de ascuns?!? Nu le stiu eu pe toate si de aceea ma si intreb cele de mai sus.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2014, 10:03:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Sa te ajute Dumnezeu in ceea ce ti-ai propus, Mirela.

Intrebarea mea initiala nu iti era adresata in special tie, ci se referea in general la motivul pentru care unii nu gasesc de cuviinta sa scrie si implicit sa recunoasca ca sunt ortodocsi; daca sunt, evident. Inca mai caut un raspuns la aceasta nedumerire a mea.

Oare care sa fie motivul adevarat pentru aceasta omisiune? Din cele observate pana acum, am ajuns la urmatoarele posibile concluzii:
- Acestia nu sunt crestin-ortodocsi;
- Acestia traiesc intr-un mediu, in care a recunoaste ca esti crestin-ortodox, le pune viata in pericol, iar ei se tem pentru propria lor viata; de ex: tarile arabe;
- Acestia lucreaza pentru patroni, care au alte religie si se tem de acestia;
- si alte motive, pe care sper sa le mai descopar cu timpul.

Cand sunt intrebata ce nationalitate am, spun cu mandrie ca sunt românca; iar cand sunt intrebata ce credinta am, o spun cu bucurie: sunt ortodoxa.

Ce ar fi aici de ascuns?!? Nu le stiu eu pe toate si de aceea ma si intreb cele de mai sus.
Anca ,credinta ortodoxa e o mare comoara pe care trebuie sa o pastram cu mare grija.
Parintele meu duhovnic spune sa ii multumim Domnului cat de des ca ne-am nascut ortodocsi.
Pacea sufleteasca e un semn ca suntem cercetati de Duhul Sfant.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 21:04:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Anca ,credinta ortodoxa e o mare comoara pe care trebuie sa o pastram cu mare grija.
Parintele meu duhovnic spune sa ii multumim Domnului cat de des ca ne-am nascut ortodocsi.
Pacea sufleteasca e un semn ca suntem cercetati de Duhul Sfant.
E foarte frumos si adevarat ce scrii tu aici, Anita.
In cele de mai sus era insa vorba despre altceva. Aflandu-ne pe un forum crestin-ortodox, consider ca e normal sa scriem daca suntem ortodocsi, catolici, protestanti, etc ca sa stie si ceilalti cu cine stau de vorba. Topicul prezent solicita userilor in mod expres sa se prezinte, nu?
Invitatia nu ii era adresata in special Mirelei, dar ea a raspuns intr-un mod evaziv si de aceea i-am raspuns ei. Abia acest raspuns al ei mi-a trezit suspiciunea, pe care nu o aveam inainte...
Am trecut prin prea multe pe acest forum, ca sa mi se duca pacea sufletului doar dintr-atata.
Dar oare ti-a spus parintele tau duhovnic, Anita, ca este bine sa nu divulgi cuiva ca estí crestin-ortodoxa?!? Cred ca nu. Despre asta era vorba.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2014, 10:53:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
In cele de mai sus era insa vorba despre altceva. Aflandu-ne pe un forum crestin-ortodox, consider ca e normal sa scriem daca suntem ortodocsi, catolici, protestanti, etc ca sa stie si ceilalti cu cine stau de vorba. Topicul prezent solicita userilor in mod expres sa se prezinte, nu?
Invitatia nu ii era adresata in special Mirelei, dar ea a raspuns intr-un mod evaziv si de aceea i-am raspuns ei. Abia acest raspuns al ei mi-a trezit suspiciunea, pe care nu o aveam inainte...
Am trecut prin prea multe pe acest forum, ca sa mi se duca pacea sufletului doar dintr-atata.
Dar oare ti-a spus parintele tau duhovnic, Anita, ca este bine sa nu divulgi cuiva ca estí crestin-ortodoxa?!? Cred ca nu. Despre asta era vorba.
Doamne ajuta!
Cred ca nu e o rusine sa scriem ce suntem ,ortodocsi sau catolici sau alta religie.
E important sa aflam reigia cuiva ca sa raspundem din o anume perspectiva.In mod sigur un protestant altfel gandeste ,la fel un ortodox sau catolic.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 17:44:55
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Cred ca nu e o rusine sa scriem ce suntem ,ortodocsi sau catolici sau alta religie.
E important sa aflam reigia cuiva ca sa raspundem din o anume perspectiva.In mod sigur un protestant altfel gandeste ,la fel un ortodox sau catolic.
Da, anita, tocmai despre asta era vorba: ca nu e rusine sa recunosti ca esti ortodox. Dar e rusine sa spui ca esti, desi nu esti ortodox.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 21:30:56
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

Citat:
Mirela e la fel de ortodocsa ca si tine, ca si mine Anca! Vezi tu noi suntem la varsta la care statutul social ne permite sa fim ce vrem si sa avem libertatea miscarii si a exprimarii. Trebuie sa-i intelegem si pe cei mai tineri.
Raspunsul Mirelei legat de cat de ortodocsa e eu il consider foarte subtil si foarte inteligent (dar trebuie sa fie si inteles).

Legat de faptul ca unii nu vor sa-si spuna religia e problema lor! Daca nu ne place ce fel ne raspund nu mai intram in dialog cu ei, ii ignoram.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 21:42:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stoicadorina Vezi mesajul
Mirela e la fel de ortodocsa ca si tine, ca si mine Anca! Vezi tu noi suntem la varsta la care statutul social ne permite sa fim ce vrem si sa avem libertatea miscarii si a exprimarii. Trebuie sa-i intelegem si pe cei mai tineri.
Raspunsul Mirelei legat de cat de ortodocsa e eu il consider foarte subtil si foarte inteligent (dar trebuie sa fie si inteles).

Legat de faptul ca unii nu vor sa-si spuna religia e problema lor! Daca nu ne place ce fel ne raspund nu mai intram in dialog cu ei, ii ignoram.
Dorina, cu cata usurinta spui ca esti ortodoxa; chiar daca nu te cunosteam tot te credeam ca esti, caci esti. Stiu asta.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu statutul social. E interzis sa spui ca esti ortodox, daca ai un anume statut social?!? Inca nu am auzit una ca asta. Poate doar in Siria. Ciudat.

Last edited by Miha-anca; 04.02.2014 at 21:45:19.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 22:44:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Asta trebuia sa fie un topic dedicat strict la ce zice titlul, nu la vesnicele balacareli intre (l)useri si teorai chibritului ortodox.