![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca iti place sa filozofezi, citeste-l pe Noica si pe Petre Tutea. :)
Si ai zis de religie, dar esti pe forum ortodox. Religia este o boala, iar Ortodoxia vindecarea ei. Sau cum a spus Pr. Rafail Noica, ortodoxia este firescul omului. Ai adus acuze si ai spus ca, crestinismul si religia este responsabila ptr. crime. Iar eu ti-am spus ca BO nu are treaba cu asta. Eu pot sa isi spun numai despre Biserica Ortodoxa, despre Dumnezeu asa cum il vede Biserica noastra. Inteleg ca nu dai 2 bani pe credinta ortodoxa, dar poti sa ne respecti si tu pe noi si sa scrii cu majuscule Dumnezeu, Sf.Treime etc. Daca nu il cauti pe Dumnezeu si nu vrei sa te lamuresti, care este scopul acestei discutii? Caci, oricum tu, dupa cate vad, tot ideea ta o ti si talcuiesti cum doresti tu. Stiu foarte bine ca nu poti convinge un ateu prin argumente rationale si teologice sa vina la Biserica si la credinta. Eu am fost atee, stiu unde esti tu, am recunoscut chiar acelasi tip de argumentare, dar tu nu stii unde sunt eu. Daca o sa cauti Adevarul o sa il aflii. Daca cauti sa iti motivezi alegerile si convingerile... Si, imi pare rau, dar eu nu imi cladesc viata si sensul ei dupa ce spune un cantaret pe care nici nu il cunosc. Pot sa apreciez muzica lui, dar cam atat. Pr. Rafail Noica - Ortodoxia este raspunsul Lui Dumnezeu Dragostea invinge ( Love wins) - subtitrare in limba romana.mp4 Sunt scurte aceste filmulete. |
|