Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2014, 14:32:57
Hitchens Hitchens is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2014
Implicit

iuliu46 cu tot respectul, v-ati impus punctul dumneavoastra de vedere cu ajutorul retoricii si nu pe baza contradictiei constructive.
John Lennon nu se refera o anumita religie ci la toate religiile. Sa fim pe aceeasi pagina neutra toti, in pace si intelegere. Pacea si iubirea totusi, sunt totusi idealuri crestine nu? Daca ar exista numai acestea? Cum ar fi lumea?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 14:38:20
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hitchens Vezi mesajul
iuliu46 cu tot respectul, v-ati impus punctul dumneavoastra de vedere cu ajutorul retoricii si nu pe baza contradictiei constructive.
John Lennon nu se refera o anumita religie ci la toate religiile. Sa fim pe aceeasi pagina neutra toti, in pace si intelegere. Pacea si iubirea totusi, sunt totusi idealuri crestine nu? Daca ar exista numai acestea? Cum ar fi lumea?
Exact cum ar fi si daca ar exista doar razboi si moarte si daca maine am muri toti. Intr-o lume fara Dumnezeu, orice am face este inutil. Oricum vom muri toti intr-un sfarsit, pamantul va dispare si el si chiar tot universul. Si odata cu el orice urma ca noi am existat vreodata si ca am fost buni sau rai. Binele si raul au sens doar daca exista eternitate.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 20:36:51
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Daca iti place sa filozofezi, citeste-l pe Noica si pe Petre Tutea. :)

Si ai zis de religie, dar esti pe forum ortodox. Religia este o boala, iar Ortodoxia vindecarea ei. Sau cum a spus Pr. Rafail Noica, ortodoxia este firescul omului. Ai adus acuze si ai spus ca, crestinismul si religia este responsabila ptr. crime. Iar eu ti-am spus ca BO nu are treaba cu asta. Eu pot sa isi spun numai despre Biserica Ortodoxa, despre Dumnezeu asa cum il vede Biserica noastra.

Inteleg ca nu dai 2 bani pe credinta ortodoxa, dar poti sa ne respecti si tu pe noi si sa scrii cu majuscule Dumnezeu, Sf.Treime etc.

Daca nu il cauti pe Dumnezeu si nu vrei sa te lamuresti, care este scopul acestei discutii? Caci, oricum tu, dupa cate vad, tot ideea ta o ti si talcuiesti cum doresti tu. Stiu foarte bine ca nu poti convinge un ateu prin argumente rationale si teologice sa vina la Biserica si la credinta. Eu am fost atee, stiu unde esti tu, am recunoscut chiar acelasi tip de argumentare, dar tu nu stii unde sunt eu. Daca o sa cauti Adevarul o sa il aflii. Daca cauti sa iti motivezi alegerile si convingerile...

Si, imi pare rau, dar eu nu imi cladesc viata si sensul ei dupa ce spune un cantaret pe care nici nu il cunosc. Pot sa apreciez muzica lui, dar cam atat.

Pr. Rafail Noica - Ortodoxia este raspunsul Lui Dumnezeu

Dragostea invinge ( Love wins) - subtitrare in limba romana.mp4

Sunt scurte aceste filmulete.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 10:47:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hitchens Vezi mesajul
De ce sunt oamenii rai?
De ce nu se inteleg unii cu altii, chiar si in cadrul familiei uneori?
Ce i-ar face sa se schimbe?

Asa cum spuneai, si ateul are nevoie de un motiv pentru o schimbare.
Ce motive au nevoie cei care sunt rai pentru a deveni buni?
Ce i-ar face sa se inteleaga si sa ia deciziile bune, indiferent de situatie?
Vechi 12.01.2014, 21:13:05
Diana AMG's Avatar
Diana AMG Diana AMG is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.06.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hitchens Vezi mesajul
John lennon nu se refera o anumita religie ci la toate religiile. Sa fim pe aceeasi pagina neutra toti, in pace si intelegere. Pacea si iubirea totusi, sunt totusi idealuri crestine nu? Daca ar exista numai acestea? Cum ar fi lumea?
adica a spus iuliu46-oamenii ar fi fericiti pana i-or manca viermii cei neadormti.
Reply With Quote
Răspunde