|  |  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Nu stiu daca este corect asta ca generalizare. Depinde despre ce este vorba si de nivelul persoanelor in cauza. Daca este vroba de o hotarire sa-i zicem pastorala, episcopul (daca este un adevarat episcop cu inima) va tine seama in hotaririle lui de cei pe care ii pastoreste, si poate va lua o hotarire pe care altcineva, oricat de bine pregatit ar fi dpdv teologic, nu este in pozitia sa o aprecieze la justa valoare. Sigur, daca acesta are oarecare smerenie, va intelege asta si nu se va opune unui astfel de episcop. Cred ca fiecare vorbim gandindu-ne la experienta personala. Eu, cum spuneam, am cunoscut si cazul contrar (episcop foarte teolog insa caruia i-as acorda mai putina incredere decat altora, indiferent de cata teologie stiu) Problema este ca sunt multi factori. Pana la urma, revenim la aceeasi idee: ca trebuie sa ne dezvoltam discernamantul (dreapta socotinta, trezevia) ca sa putem sa vedem pe cine este bine sa urmam in fiecare situatie. 
				__________________ "Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 31.12.2013 at 10:38:17. | 
|  |