Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2013, 12:50:27
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Este adevarat ca noi nu stim pocainta niciunuia, dar daca nu stim, atunci nu e corect nici sa ii numim mucenici pe cei care au ucis, asa cum sunt numiti intr-un acatist nicadorii si decemvirii.
Nu stim daca s-au pocait. Poate da, poate nu. Atunci de ce sa fie numiti mucenici ?
Ce mucenicie e asta, sa omori pe altul ?
Mucenicie a la Al-Qaeda, evident. Ca doar nu crestina. Pariez ca "capitanul" si ciracii lui s-ar fi simtit perfect in gasca Hamas/Hezbollah, care omoara copii si femei israelieni, aruncind cu rachete stalinorgel, sau in gasca fanaticilor sunniti din Siria, care omoara shiiti si crestini, arzindu-le satele. Gunoi la gunoi trage.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 12:51:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Avem sfinti mari asemenea sfantului Dimitrie, izvoratorul de mir. Cum sa nu-i cinstim? Cum sa acceptam hulele aduse impotriva lor? Ne bate Dumnezeu de nu ne vedem!

http://ortodoxiacatholica.wordpress....uni-in-africa/

http://danielvla.wordpress.com/2013/...-abundent-mir/
Daca marturiile astea vin pe aceeasi filiera ca cele cu indoitul linguritei de Impartasanie la ala de avea cip, avem motive serioase pentru a fi retinuti si vizavi de aceste marturii.

Si avand in vedere ca sursa se pare a fi una comuna (manastire Petru Voda de unde a venit sminteala cu cipurile, stilistul Danion, etc.) cred ca Dumnezeu intelege.
Vechi 17.12.2013, 12:53:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu cred ca vom avea parte de o asemenea canonizare.
Stim ce s-a intamplat cu parintele Iustin la Baia Sprie ,au sarit evreii sa ne atentioneze .
Eu nu stiu, ce s-a intamplat?
Vechi 17.12.2013, 12:58:53
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu stiu, ce s-a intamplat?
Stai linistit, ma mult ca sigur ca e vorba de neolegionarismul prostologetilor si saccsivilor cipofobi de toata mana. Antonia, pe cind ii bagati in sinaxarul petruvodist si pe activistii Hamas? Ca doar sunteti in aceeasi tabara de uritori de evrei.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 13:01:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
AlinB citeste Viata parintelui Calciu si vei vedea ca nu toti din miscarea legionara au fost criminali ,multi au fost elevi ,unii nu aveau mai mult de 16,17 ani.
Nu toti, dar din pacate, asa cum s-a mai discutat, se incearca canonizarea mai degraba a ideii de legionar prin prisma trecutului unor oameni care au avut o viata sfanta.

Cel putin cei care sunt in primele randuri ale acestei miscari (de canonizare a Sfintilor Inchisorilor), cam asa vad lucrurile.
Nu ai sa gasesti niciunul din ei care sa recunoasca ca ML a facut niste greseli tragice chiar de la inceputuri si ca merita mai degraba condamnata decat luata ca si model.

N-ai sa vezi nici o intentie de a da la o parte trecutul legionar a unora dintre acesti oameni, ci dimpotriva, a fi scos in evidenta, ca si cand in cazul lui Stefan cel Mare si Sfant, pacatele sunt cele care l-au sfinti si la care trebuie sa luam aminte, nu viata crestina, pocainta, etc.

Citat:
Eu stiu de la tatal meu ca un coleg a fost inchis pt un banc nevinovat ,de fapt o poanta aluziva la comunisti.
Ma cam indoiesc ca stia asta din surse sigure.

Persecutiile au durat cam pana in anii 50.
Pe urma, din motive de imagine internationala, s-a schimbat politica, chiar au fost condamnati unii din tortionari.
Faimosul tortionar Turcanu a fost executat exact pentru asta in '54 si alti pioni condamnati prin '57.

Desigur, daca faceai anumite imprudente cu tenta politica, anti-comunista, riscai sa fii chemat la Securitate sa dai explicatii, insa ideea ca cei care spuneai bancuri erau inchisi sau mai rau, era raspindita intentionat, tocmai ca sa intimideze.

Dar chiar si asa, oamenii spuneau la greu astfel de bancuri si nu stiu vreo unul sa fi patit ceva.
Nici macar o invitatie la Secu n-au primit.

In schimb da, o parte din securisti sunt vinovati pentru cele mai multe victime din '89 pentru a regiza instaurarea "democratiei" prin "vointa poporului", cand de fapt s-a schimbat o dictatura cu alta, la putere ramanand de fapt aceeasi comunisti.

Last edited by AlinB; 17.12.2013 at 13:10:46.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 13:35:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cred ca esti pus pe sotii. Unde vezi tu misto? Si apoi cum stii tu lucrarea lui Dumnezeu cu acest parinte?
Chiar in videoclipul postat de tine.
Adica, raposatul misca, in vazul lumii, si toata lumea sta linistita si nu zice nimeni nimic. Really, really?
Vechi 17.12.2013, 14:00:37
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:

Ma cam indoiesc ca stia asta din surse sigure.

Persecutiile au durat cam pana in anii 50.
Pe urma, din motive de imagine internationala, s-a schimbat politica, chiar au fost condamnati unii din tortionari.
Faimosul tortionar Turcanu a fost executat exact pentru asta in '54 si alti pioni condamnati prin '57.

Desigur, daca faceai anumite imprudente cu tenta politica, anti-comunista, riscai sa fii chemat la Securitate sa dai explicatii, insa ideea ca cei care spuneai bancuri erau inchisi sau mai rau, era raspindita intentionat, tocmai ca sa intimideze.

Dar chiar si asa, oamenii spuneau la greu astfel de bancuri si nu stiu vreo unul sa fi patit ceva.
Nici macar o invitatie la Secu n-au primit.

.
Ca de obicei le stii pe toate.
Nu ar trebui sa te indoiesti ,sunt fapte reale din acea perioada.
Tatal meu era foarte prudent ,nu te jucai cu secu ' pe vremea aceea.
Iar familia aceea inchisa pt Vocea Americii statea cu o strada mai incolo de noi ,la o casa de pe langa gara.
In anii 58 -59 a fost inchis si Nicolae Steindhart pt vina de a fi stat la masa cu cineva care a vorbit ce nu trebuie.
Cat despre bancuri ,hai sa iti spun ceva. Asta fiind in anii '80
Securistul intreprinderii avea informatori in toate sectiile si serviciile din fabrica
Informatorii il anuntau prin semne distincte si ii spuneau ce se vorbeste.
Cel vinovat era chemat la secu sau chiar securistul ii mai chema.Cateodata le mai dadea si cate o bataie buna ca sa isi tina gura.
Iti lipseste rugaciunea ,se vede ca le treci toate prin filtrul ratiunii.
Dar discernamantul nu tine mereu de ratiune ,poti gresi.Trebuie sa simti ce vorbesti ,sa iti schimbi gandirea.

Last edited by anita; 17.12.2013 at 14:02:52.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 14:17:45
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Preotul care era in loclitatea lui tata a fost trimis la inchisoare ptr. ca incerca sa vorbeasca cu cei din vest si sa trimita vorba despre cum e in Romania. A fost turnat la securitate.

Au fost oameni trimisi la Canal si pe timpul lui Ceausescu, sau se uita chiar asa usor?

Persecutia nu s-a terminat in anii '50. Inchisorile s-au deschis cand a venit Ceausescu si chiar si in perioada lui oamenii au fost urmariti, inchisi sau prigoniti.

Cel mai bine este sa mergeti sa cititi dosarele Securitatii. Asa o sa vedeti negru pe alb(galben) ce si cum.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 14:21:06
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Care moaste? De cand doi calugari nebuni pot decreta care sunt moaste si care nu?

Exista atatea cauze pentru care trupul unui om, fie si ingropat nu putrezeste, toate trupurile care nu putrezesc sunt moaste sau trebuie sa mai fie si un calugar nebun sa le dezgroape fara binecuvantare, sub pretextul ca respectivul i s-a aratat in vis?

De fapt toata treaba are niste precedente la care s-a inchis ochii si de asta s-a ajuns acum aici si raul de pe urma mai rau decat cel dintai.

Din pacate, se pare ca mai degraba nu vor fi canonizati din cauza smintelii inchinatorilor lor.
Amu sa nu excludem posibilitatea ca Parintele sa fie intr-adevar Sfant. Dumnezeu hotareste asta, nu noi. Daca e sa fie Sfant si Domnul o sa considere ca e bine ptr. noi sa stim asta, o sa se afle pana la urma.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 14:25:27
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Este adevarat ca noi nu stim pocainta niciunuia, dar daca nu stim, atunci nu e corect nici sa ii numim mucenici pe cei care au ucis, asa cum sunt numiti intr-un acatist nicadorii si decemvirii.
Nu stim daca s-au pocait. Poate da, poate nu. Atunci de ce sa fie numiti mucenici ?
Ce mucenicie e asta, sa omori pe altul ?
Se cam stie in mare cine a cazut si cine s-a Sfintit in inchisoare. Nu se stie de toti, caci au fost f.multi in inchisori, dar cei care au fost inchisi cu ei si au supravietuit au depus marturii, plus duhovnicii nostrii care nu cred ca au vorbid degeaba. Eu am incredere in duhovnicii nostrii.

Si de unde stii tu cine a ucis si cine nu? Pe ce te bazezi, pe zvonuri sau pe cercetare proprie? De exemplu Gafencu nu a ucis pe nimeni, din contra, si tot este blamat.

Deci dupa parerea multora cei din inchisorile comuniste nu sunt Sfintii si Martirii neamului din secolul trecut, sunt niste criminali? Pai vad ca comunistii si-au facut bine treaba.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa.jpg Abell Stiri, actualitati, anunturi 7 18.01.2014 00:08:41
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
De vorba cu Parintele Gh. Calciu Pannihis Mari Duhovnici si predicile lor 3 03.12.2008 18:47:18
Prea cucernicul parinte Calciu MARIUS_DANIEL Mari Duhovnici si predicile lor 51 01.03.2008 18:08:19