Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2013, 08:48:21
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Esti tu sigur ca toti au ucis pe cineva? Foarte multi din inchisorile comuniste nici nu au fost in legiune, ci li se punea acesta eticheta ptr. ca erau impotriva guvernului. Apoi, sunt persoane care s-au calugarit inainte de venirea comunismului. Plus ca, chiar si un criminal se poate mantuit si sa devina Sfant. Nu stii tu ce a fost in inima si sufletul lor. Si sa afirmi ca torturile inumane pe care le-au indurat a fost defapt un lucru bun sau normal, nu este deloc crestineste. Este foarte gresit sa judeci o miscare si oamenii care au facut parte din ea pe baza unor persoane sau a unui moment din timp. Cei care au omorat s-au predat ei singuri de buna voie, si asta inainte de venirea comunistilor la putere.

Pr.Arsenie Papacioc, Inaltul Bartolomeu, Pr.Iustin Parvu sunt doar 3 exemple de fosti legionari.
Tot respectul pentru cei care au suferit in inchisori, dar e putin cam cinic sa spui ca cei care au omorat s-au predat ei singuri. Chiar daca s-au predat singuri, asta nu ii absolva de statutul de criminali.
Parerea mea despre legionari este ca erau fanatici, cam cum sunt astazi fanaticii musulmani.
Nu imi place fanatismul, de orice natura ar fi.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 08:56:47
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Eu stiu asa. Deobicei omul asteapta sa aibe 2-3 vise ptr. a avea confirmare ca sunt de la Dumnezeu si nu de la diavol. Cam asa s-a intamplat in trecut, cum ar fi cazul Sf.Parascheva.

App., fiul Parintelui este foarte suparat si a spus ca o sa dea in judecata ptr. profanare de mormint.
Poate ca au avut astfel de vise de trei ori. Noi nu stim.

In privinta fiului parintelui Calciu, da , este o problema delicata. Se poate ca omul sa nu orea aiba inclinatii spre evlavie a moastelor. este un om de afaceri din cate am inteles. dar se poate sa fie folosit si drept gaselnita pentru a motiva reinhumarea moastelor parintelui Calciu. Oricum, sa intetim rugaciunea si sa avem mai multa evlavie la Sfintii Romani si la Sfintii Inchisorilor. Ei ne inteleg cel mai bine in aceste vremuri.

Vremurile nu sunt prielnice pentru canonizari, mai ales ale sfintilor incorecti politic. Sa le pastram evlavie, insa.

O simpla vizita cu evlavie la Aiud, la osuar, ne ajuta sa intelegem ce rugatori puternici am avut in temnitele comuniste, deci si ce mijlocitori puternici avem si in Cer. Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate.

In privinta parintelui Calciu, sa ne rugam sa se faca voia lui Dumnezeu. Atat si nimic mai mult.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 09:04:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, mieluseii, ca si cand n-ar fi omorat pe nimeni niciodata.

Au apelat la asasinat ca instrument politic? Li s-a intors "pomana" inzecit.

Daca ar fi fost batuti, omorati, fara sa omoare pe nimeni, ar fi fost cu adevarat martiri, inca inainte sa ajunga in inchisorile comuniste si un model cu adevarat de urmat peste decenii.

Dar asa..cam greu sa mai culegi ceva bun din ce a fost.
AlinB citeste Viata parintelui Calciu si vei vedea ca nu toti din miscarea legionara au fost criminali ,multi au fost elevi ,unii nu aveau mai mult de 16,17 ani.
Un om fara prejudecati nu ii baga pe toti in aceeasi oala.E cazul,la nivelul tau , sa vezi mai detasat .
Eu stiu de la tatal meu ca un coleg a fost inchis pt un banc nevinovat ,de fapt o poanta aluziva la comunisti.
Altii au fost turnati ca asculta Vocea Americii.
Au ramas niste copii singuri pt ca parintii au fost inchisi pt asta .Ce s-o fi ales de ei ,nu stiu.
Eu credeam ,dupa cum te arunci la afirmatii,ca ai pana in 30 ,de multe ori mi se pare ca gandesti pueril.
Cunostinte ai ,dar am impresia ca nu prea te rogi .

Last edited by anita; 17.12.2013 at 09:06:57.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 09:07:41
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Tot respectul pentru cei care au suferit in inchisori, dar e putin cam cinic sa spui ca cei care au omorat s-au predat ei singuri. Chiar daca s-au predat singuri, asta nu ii absolva de statutul de criminali.
Parerea mea despre legionari este ca erau fanatici, cam cum sunt astazi fanaticii musulmani.
Nu imi place fanatismul, de orice natura ar fi.
Despre Sfantul Varvar Talharul ce parere ai?
Conform logicii unora, nici Sfantul Gheorghe n-ar trebui cinstit, ca doar a participat la razboaie... nici Sfantul Mercurie, ca doar l-a omorat pe imparatul Iulian chiar dupa ce a trecut la cele vesnice...

La Dumnezeu este importanta pocainta pentru cele savarsite in primul rand. Noi nu stim pocainta nicunuia, vedem doar pacatele. Daca sfantul in cauza nu e roman, il acceptam mai usor. Daca e roaman, el nu are drept la pocainta, pentru el nu S-a rastignit Hristos!!!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 09:26:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Poate ca au avut astfel de vise de trei ori. Noi nu stim.

In privinta fiului parintelui Calciu, da , este o problema delicata. Se poate ca omul sa nu orea aiba inclinatii spre evlavie a moastelor. este un om de afaceri din cate am inteles. dar se poate sa fie folosit si drept gaselnita pentru a motiva reinhumarea moastelor parintelui Calciu. Oricum, sa intetim rugaciunea si sa avem mai multa evlavie la Sfintii Romani si la Sfintii Inchisorilor. Ei ne inteleg cel mai bine in aceste vremuri.

Vremurile nu sunt prielnice pentru canonizari, mai ales ale sfintilor incorecti politic. Sa le pastram evlavie, insa.

O simpla vizita cu evlavie la Aiud, la osuar, ne ajuta sa intelegem ce rugatori puternici am avut in temnitele comuniste, deci si ce mijlocitori puternici avem si in Cer. Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate.

In privinta parintelui Calciu, sa ne rugam sa se faca voia lui Dumnezeu. Atat si nimic mai mult.
Nu cred ca vom avea parte de o asemenea canonizare.
Stim ce s-a intamplat cu parintele Iustin la Baia Sprie ,au sarit evreii sa ne atentioneze .
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 09:54:08
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
Despre Sfantul Varvar Talharul ce parere ai?
Conform logicii unora, nici Sfantul Gheorghe n-ar trebui cinstit, ca doar a participat la razboaie... nici Sfantul Mercurie, ca doar l-a omorat pe imparatul Iulian chiar dupa ce a trecut la cele vesnice...

La Dumnezeu este importanta pocainta pentru cele savarsite in primul rand. Noi nu stim pocainta nicunuia, vedem doar pacatele. Daca sfantul in cauza nu e roman, il acceptam mai usor. Daca e roaman, el nu are drept la pocainta, pentru el nu S-a rastignit Hristos!!!
Este adevarat ca noi nu stim pocainta niciunuia, dar daca nu stim, atunci nu e corect nici sa ii numim mucenici pe cei care au ucis, asa cum sunt numiti intr-un acatist nicadorii si decemvirii.
Nu stim daca s-au pocait. Poate da, poate nu. Atunci de ce sa fie numiti mucenici ?
Ce mucenicie e asta, sa omori pe altul ?
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 11:57:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu cred ca vom avea parte de o asemenea canonizare.
Stim ce s-a intamplat cu parintele Iustin la Baia Sprie ,au sarit evreii sa ne atentioneze .
Dar romanii unde sunt? Pe romani trebuie sa-i doara de sfintii nostri dragi, nu pe evrei, pe unguri si pe alte natii. Trebuie sa ne cinstim sfintii cu timp si fara timp. Evlavia populara trebuie sa fie pe masura jertfei lor. Altminteri ne alaturam celor care le-au spus ,,banditi'' si in alte feluri, umilindu-i.

Cum sa nu ne minunam cand vedem izvorand mir din sfintele moaste?

Sa izvorasca mir si din teasta hulitorului de cele sfinte care-i calomniaza si dupa moarte! Si atunci sa facem ascultare de astfel de oameni. Atunci si nici atunci!

Last edited by antoniap; 17.12.2013 at 12:08:41.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 12:06:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Este adevarat ca noi nu stim pocainta niciunuia, dar daca nu stim, atunci nu e corect nici sa ii numim mucenici pe cei care au ucis, asa cum sunt numiti intr-un acatist nicadorii si decemvirii.
Nu stim daca s-au pocait. Poate da, poate nu. Atunci de ce sa fie numiti mucenici ?
Ce mucenicie e asta, sa omori pe altul ?
Dragul meu, tu la asta te gandesti cand vezi ca din oasele unui mucenic izvoraste mir? Te gandesti ca si el o fi un vinovat de crima si, in concluzie, cei care l-au ucis au procedat bine, asadar nu trebuie cinstit? Daca da, e grav. N-ai inteles cum sta treaba cu sfintenia.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 12:36:14
antoniap
Guest

Implicit

Avem sfinti mari asemenea sfantului Dimitrie, izvoratorul de mir. Cum sa nu-i cinstim? Cum sa acceptam hulele aduse impotriva lor? Ne bate Dumnezeu de nu ne vedem!

http://ortodoxiacatholica.wordpress....uni-in-africa/

http://danielvla.wordpress.com/2013/...-abundent-mir/

Doamne, ajuta-ne sa te cinstim pe Tine si pe alesii Tai.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 12:43:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
In privinta fiului parintelui Calciu, da , este o problema delicata. Se poate ca omul sa nu orea aiba inclinatii spre evlavie a moastelor. este un om de afaceri din cate am inteles. dar se poate sa fie folosit si drept gaselnita pentru a motiva reinhumarea moastelor parintelui Calciu.
Care moaste? De cand doi calugari nebuni pot decreta care sunt moaste si care nu?

Exista atatea cauze pentru care trupul unui om, fie si ingropat nu putrezeste, toate trupurile care nu putrezesc sunt moaste sau trebuie sa mai fie si un calugar nebun sa le dezgroape fara binecuvantare, sub pretextul ca respectivul i s-a aratat in vis?

De fapt toata treaba are niste precedente la care s-a inchis ochii si de asta s-a ajuns acum aici si raul de pe urma mai rau decat cel dintai.

Citat:
Din pacate, se pare ca mai degraba nu vor fi canonizati din cauza smintelii inchinatorilor lor.

Last edited by AlinB; 17.12.2013 at 12:55:48.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa.jpg Abell Stiri, actualitati, anunturi 7 18.01.2014 00:08:41
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
De vorba cu Parintele Gh. Calciu Pannihis Mari Duhovnici si predicile lor 3 03.12.2008 18:47:18
Prea cucernicul parinte Calciu MARIUS_DANIEL Mari Duhovnici si predicile lor 51 01.03.2008 18:08:19