![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu-ți cere să ai o afinitate pentru părintele Amfilohie, ci doar îngăduință. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Fundația Sfinții Închisorilor lansează Luni, 9 decembrie 2013, ora 18:00, la Sala Dalles, Bd. Nicolae Bălcescu nr 18, volumul de memorii din închisorile comuniste „ Un an lângă Căpitan”, autor Ilie Tudor.
Ilie Tudor este un cunoscut supraviețuitor al închisorilor politice din timpul comunismului în România. Volumul prezintă regimul de la inchisoarile Craiova și Aiud, reeducarea de la Aiud, amintiri prețioase, dar și momente de cumpănă. Dezvăluind evenimentele cu un talent de oltean neaoș, Ilie Tudor aduce parcă aievea în față cititorului frumoasele portrete ale personalităților cu care intră în contact în timpul detenției precum: Radu Gyr, Părintele Dumitru Stăniloae, Alexandru Mironescu. Cu aceștia va împărtăși momente frumoase în închisoare și datorită lor va ieși îmbogățit sufletește din detenție. “Ne-am înrolat copii. Am ajuns în toiag. Ne-au ars focuri, ne-au înecat ape, ne-au bătut furtuni, suntem încovoiați, dar nu învinși! Acest fluviu de puritate și curățenie creștină va pătrunde și în cei de azi, în tinerii care au aceeași dorință de mai bine. <Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc!> afirmă neînfrântul luptător Ion Gavrilă Ogoranu, plecat de curând spre cele veșnice, prin cărțile sale cu acest titlu." Ilie Tudor Last edited by antiecumenism; 06.12.2013 at 20:58:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, exista zeflemea constructiva, si zeflemea pe alaturea cu drumul. Ia, revizuieste-ti parerea. Nu e depresie, ci luciditate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce inseamna a fi nebun pentru Hristos o explicatie pentru cei care sunt jenati in sensibilitatea lor de "urlete suspecte"... dar de fapt confunda râvna cu isteria
![]() Cel cu adevarat nebun, chiar daca ajunge sa-si indure nebunia sa in Hristos, nu este un adevarat nebun pentru Hristos in adevaratul inteles al cuvantului. Pentru ca cel nebun pentru Hristos nu indura silit nebunia, ci insusi se sileste sa se arate nebun. Singur si-a ales conditia de nebun si poate s-o paraseasca oricand voieste si sa se intoarca iarasi la ea, cand socoteste ca-i este de folos. Nu-i pentru el un handicap, nu-i vatama viata psihica si nu-i tulbura nici viata duhovniceasca. E ca si actorul, care ramane el insusi, chiar daca-si pune tot sufletul in rolul pe care il are de jucat. Unii proroci, prin faptele lor iesite din comun, pot fi socotiti drept precursori ai nebunilor pentru Hristos; astfel, prorocul Isaia a mers gol si descult vreme de trei ani, prevestind robia egiptenilor (Is. 20, 2-3); Iezechiel a stat culcat in fata unei pietre inchipuind Ierusalimul impresurat, mancand paini coapte pe scarna de om (Iez. cap. 4); Osea si-a luat de femeie o desfranata, spre a inchipui necredinta lui Israel fata de Dumnezeu (Os., cap. 3). Ceea ce este intelepciune inaintea lui Dumnezeu sa fie nebunie pentru lume: "Omul firesc nu primeste cele ale Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt nebunie" (I Cor. 2, 14); "Cuvantul crucii, pentru cei ce pier, este nebunie" (I Cor. 1, 18); "Dumnezeu a binevoit sa mantuiasca pe cei care cred prin nebunia propovaduirii" (I Cor. 1, 21); "Noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, pentru pagani, nebunie" (I Cor. 1, 23); "Pentru ca nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat intelepciunea oamenilor" (I Cor. 1, 25). Un indemn inca si mai puternic se arata a fi acest cuvant al Sfantului Pavel: "Dumnezeu Si-a ales pe cele nebune ale lumii" (I Cor. 1, 27), care pare sa faca din nebunia in ochii oamenilor, cale aleasa de mantuire a celor placuti si chemati de El. Sa observam ca Apostolul Pavel se lauda cu acesta nebunie: "Noi suntem nebuni pentru Hristos" (I Cor. 4, 10) si indeamna la ea, spunand: "Daca i se pare cuiva ca este intelept, sa se faca nebun, ca sa fie intelept" (I Cor. 3, 18). Si atunci cei nebuni pentru Hristos - mai bine zis "nebuni din pricina lui Hristos" - sunt ei oare altceva decat crestini care au socotit acest indemn drept porunca, urmandu-l pana si in litera lui, pentru a putea spune impreuna cu Apostolul: "Noi suntem nebuni pentru Hristos"? Sfantul Ioan Casian indeamna: "Sa te faci nebun in lumea aceasta, pentru ca sa devii intelept"; Sfantul Simeon Noul Teolog scrie: "Ucenicii oamenilor ii socotesc nebuni pe cei invatati de Dumnezeu"; iar Sfantul Antonie cel Mare spune ca: "va veni vremea cand oamenii au sa innebuneasca si, de vor vedea pe cineva ca nu-i nebun, se vor scula asupra lui strigandu-i ca-i nebun, pentru ca nu-i ca ei". Or, nebunii pentru Hristos nu-s socotiti nebuni din aceeasi pricina pentru care Apostolul Pavel e numit de altii nebun sau singur se numeste asa. Din punct de vedere psihiatric, el are un comportament perfect sanatos....... http://www.crestinortodox.ro/credint...tos-69887.html |
|
|||
|
|||
![]()
Ce este sfințenia? Este asemănarea cu Dumnezeu pe care a pierdut-o Adam și au regăsit-o toți cei ce s-au întors la El și și-au trăit viața în El. Sfantul este cel asemenea Domnului, asemănîndu-se Lui cu toată ființa lui, cu sufletul și cu trupul. Pare cam străin să vorbești despre așa ceva în vremea în care moda a inlocuit Modelul, păcatele au devenit virtuți, iar oamenii s-au asemănat dracilor și i-au întrecut în răutate, dar tocmai pentru aceea este nevoie de mărturii că Dumnezeu este viu încă în lumea în care trăim, prin cei ce Îi urmează.
Dogmatistul Macarie, tratand despre infailibilitatea Bisericii, scrie : "Obiectul infailibilitatii Bisericii il formeaza numai adevarurile revelatiei dumnezeiesti... Deci prin invatatura despre infailibilitate nu i se atribuie faptul ca ar primi noi revelatii de la Dumnezeu, ci se afirma numai ca pastreaza in toata integritatea si veracitatea revelatia de mai inainte, incredintata ei de la inceput. Deci inseamna a nu-i atribui darul inspiratiei, pe care l-au avut Sfintii Apostoli, ci a-i atribui numai asistenta Sfantului Duh care o pazeste de ratacire". Biserica are darul de a propovadui o invatatura fara de greseala si de a o imbraca la nevoie in formule care sa nu o schimbe, care sa o exprime fara greseala. Și totuși, mila lui Dumnezeu este împreună cu omul care Îl caută pe El și îl îndeamnă pururea să înseteze după Adevăr. Dar iconomia dumnezeiască nu rînduiește a se da daruri ale Duhului Sfînt celor care nu au fost botezați ortodox și care nu mărturisesc drept credința în Hristos. Și chiar atunci cînd din neștiință ortodocșii se rătăcesc, nici atunci nu-i lasă singuri, ci le trimite pe cineva să le lumineze ochii minții. Sensul ortodox al infailibilitatii se deosebeste esential de sensul catolic. Cum se stie, in catolicism infailibilitatea e atribuita papei ca suprem organ al magisteriului bisericesc. Infailibilitatea - o EREZIE Omul de azi, ajungînd la vîrful rătăcirii și înșelării întregii istorii a omenirii, a început să fie părtaș, în nesimțirea lui, uneia din cele mai mari înșelări și rătăciri a neamului omenesc, erezia infailibilității. Ce susține ea? Că un om (la început papa de la Roma, iar mai apoi din ce în ce mai mult fiecare din noi) nu poate greși. Ce este această erezie? Vîrful trufiei neamului omenesc, vîrful îndrăcirii minții noastre. Și întrucît pe verhovnicul lumii eretice contemporane, papa, lumea îl numește „Sfîntul Părinte”, hrănindu-i neîncetat trufia minții, de aici începem și noi să ne raportăm la Sfinții Părinți ai Bisericii lui Hristos precum ereticii apuseni la actualul papă. Și adăugînd la rătăcirea minții noastre un cuvînt al Sfintei Predanii, că orice cuvînt al Sfinților Părinți are putere canonică, sîntem gata să ascultăm fără dreaptă măsură orice ni s-ar zice de către vreun cleric. Și de aici repede cădem în rătăcirea de a ne lăsa, noi, orbii, călăuziți de orbi. Dar nu despre aceasta să vorbim, ci despre părinții cei îmbunătățiți ai vremii noastre, față de care facem greșeala de a-i socoti infailibili. Acest cuget satanic ne depărtează de Hristos cu toată dragostea ce ne-ar purta-o ei înaintea lui Dumnezeu. Suntem datori să le urmăm cuvintele și sfaturile cu toată ființa atîta vreme cît ele nu se depărtează de Predania Bisericii; dar pentru asta suntem și noi datori să cunoaștem această Predanie. Neștiința nu este o faptă bună, ci un păcat. Erezia infailibilității ne îndeamnă să nu-I mai urmăm Domnului Iisus Hristos Mîntuitorul lumii, ci celui pe care mintea noastră îl proclamă „Sfîntul Părinte”. Amar, amar, și iarăși vai!, celor ce și-au proclamat astfel de „Sfinți Părinți” mai ales din cei ce confundă astăzi Biserica lui Hristos cu partidul unic la putere, căci s-au făcut de bună voie vase ale pierzaniei. „Mi-e prieten Platon”, spunea un înțelept din vechime, „dar mai prieten adevărul”. Ce spune „omul infailibil” despre omul sfînt? „Întotdeauna eu am fost așa ca el, și chiar mai mult decît atît”. Ce spune sfîntul despre „omul infailibil”? „Dintre păcătoși, cel dintîi sunt eu”. http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69076.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dormi mai bine daca identifici "bosevistii"?!! Din ce-am reusit sa pricep pana acum,cred ca cipul, in sine, face parte din lucrarea exterioara. Si este, cel mai probabil, pasul premergator pecetluirii. DAR: pecetluirea exterioara – fie prin implant, raze laser sau mai stiu eu ce – va fi CONSECINTA pecetluirii interioare, care va fi posibila in masura in care omul isi va pierde libertatea. Aceasta pierdere a libertatii launtrice are loc atunci cand omul se desparte de Dumnezeu prin pacat. Are logica rationamentul meu? ca am citit si eu ce spun sfintii parinti si ce-i scris in Apocalipsa!! Asa ca, oricat ar vorbi cineva cuiva despre cip, implanturi, pecete cu numar de om si lepadare (vezi toti duvohnicii "isterici") este in zadar, daca respectivul e deja rob launtric si cazut in ratacire si indoiala. Risipa cercetarii este toata aceasta ravna orientata gresit catre exterior.... (acel obsesiv "unde scrie"). In sufletul meu eu ma bucur pentru ca suntem cu 50 de ani in urma progresului Europei! sper sa ramanem si mai in urma :) sa dea Domnul nici la anul sa nu reuseasca astia sa scoata actele biometrice!! Odata creati, avem in alcatuirea noastra si vointa proprie, dar libertatea daruita de Dumnezeu inseamna si o mare responsabilitate. Prost inteleasa aceasta va fi calea catre dezastru. e ca un cancer! iti dau un exemplu din cartea "Diavolul este politic corect” de Savatie Bastovoi: -Ti-aduci aminte scena ispitirii lui Iisus? -Sigur, cum sa nu? -Si cu ce L-a ispitit diavolul pe Iisus? -Cum cu ce? Cu paine…Cu bogatii…Cu slava desarta… -N-ai inteles nimic… -Atunci spune tu. -Cu Biblia! Cum si-a inceput Diavolul ispitirea? -”Scris este”… -Si cum i-a raspuns Hristos? -Tot cu replici din Scriptura… se dumiri, surprins ca nu se gandise pana atunci la asta. [...]Diavolul a inteles Scriptura si a folosit-o impotriva voastra!! vorba parintelui Adrian Fageteanu: sunt vicleni, vicleni, vicleni!! Rugaminte: nu mai incerca sa intimidezi, pentru ca sunt oameni care cauta cu inima curata sa inteleaga ce spun preotii acestia despre impactul actelor de identitate in vietile personale ale tuturor, iar un om cu frica de Dumnezeu nu va astepta un astfel de cautator cu paru in prag! eu ti-am citit multe postari si in ciuda inclinatiei tale spre catolicism, ai un suflet bun care poate aduce roade Adevarului! |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sărăcuța "docomentare" din surse exclusiv internautice, fragmentare își arată și în acest caz limitele. D'șoară (sau doamnă) Eliza Georgiana, uzând la maxim de prezumția de cunoștință de cauză, te întreb: 1. Unde ai mai văzut nebuni pentru Hristos clerici? (cu exemple, vă rog!) 2. Dar predicând în fața soboarelor? 3. Dar ținând conferințe pseudoduhovnicești? 4. Dar propovăduind ideologii politice travestite în problematizări pretins "teologice"? 5. Precizează, rogu-te, o trăsătură definitorie, comună tuturor sfinților nebuni pentru Hristos! Sunt de acord că nu trebuie confundate râvna cu isteria, ci asociate (în cazul de față) într-o formulă adeseori întâlnită în istorie, numită râvnă isterică. Și-apoi râvna, după părinții filocalici, se recunoaște nu după puseurile exhibiționiste temperamentale ci după o anumită dispoziție constantă pe termen lung într-o lucrare bineplăcută Domnului.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|