Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2013, 19:23:00
antoniap
Guest

Implicit

Ma intreb, cum ne-am raporta la Sfantul Nicolae daca ar trai in zilele noastre. Fiecarui sfant Dumnezeu i-a dat anumite daruri. Unora le-a dat putere de a-i mantui pe altii prin tacere si puterea exemplului personal, altora prin cuvant cu putere multa. E nevoie si de unii si de altii.
Vechi 06.12.2013, 19:23:42
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Uitati inca o mostra

http://www.youtube.com/watch?v=gEzJEAvzq4I
Vechi 06.12.2013, 19:29:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ma intreb, cum ne-am raporta la Sfantul Nicolae daca ar trai in zilele noastre. Fiecarui sfant Dumnezeu i-a dat anumite daruri. Unora le-a dat putere de a-i mantui pe altii prin tacere si puterea exemplului personal, altora prin cuvant cu putere multa. E nevoie si de unii si de altii.
Cuvantul cu putere multa nu inseamna cuvantul urlat.
Vechi 06.12.2013, 19:35:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul

Serios ? Uite-l si pe Parintele Arsenie spunand acelasi lucru pe care-l spune si Parintele Amflilohie, si la fel de dur. Sigur ca poti spune ca a avut si el pacatele lui, de vreme ce tu esti judecatorul suprem.

http://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0
Intr-adevar, parintele Arsenie Papacioc observa in final ca Biserica n-a luat o pozitie oficiala impotrivaa homosexualitatii si spune:
,,-Patriarhule de maine, asta te asteapta si e destul.''
Vechi 06.12.2013, 19:39:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Intr-adevar, parintele Arsenie Papacioc observa in final ca Biserica n-a luat o pozitie oficiala impotrivaa homosexualitatii si spune:
,,-Patriarhule de maine, asta te asteapta si e destul.''
Parintele Arsenie Papacioc a fost un om echilibrat si s-a manifestat ca atare.
Astazi vedem din ce in ce mai mult lipsa de echilibru si de discernamant.
Vechi 06.12.2013, 19:51:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Cuvantul cu putere multa nu inseamna cuvantul urlat.
Am intrat intr-o zona extrem de sensibila. Pur si simplu e greu de stabilit o legatura intre numarul de decibeli si puterea duhovniceasca a cuvantului.
Vechi 06.12.2013, 20:01:57
Barsaumas
Guest

Implicit

Iuliu, o intrebare simpla, pragmatica (imi pari un crestin cu mult bun-simt, in general): isteria lui A. Brinza a rezolvat/rezolva ceva? Nu. Omule, priveste in jur: suntem un popor deja mort, mai rau: de strigoi. Ce rezolvi cu un material uman precum cei care nici macar regula elementara, la urcat in metrou sau masini, de a lasa intai pe altii sa coboare in prealabil, nu o respecta?! Sa te ridici (vorbesc la modul general) pentru ei ca sa ce?! Legioanrii au fost descreierati (misticismul isteric si fanatic) si descreierati (criminali antisemiti). Astia de acuim le inalta slavi dintr-un motiv psihologic foarte simplu: politicienii de atunci sunt la fel ca acestia de acum. Asa ca masele de isterici drapati in credinciosi (isi) zic: "vai cita dreptate au cei de la petru-voda sau amfilohie brinza!". Dupa ce si mai ales daca ne autoregeneram moral, abia atunci vine momentul in care clasa politica poate fi redusa la "material biologic inanimat". 20 milioane de avorturi si un foarte tacut bellum omnium contra omnes, in fiecare zi, in toata clasa mijlocie (ce a mai ramas din ea) si in cea paupera, avind ca miza totul si orice, in afara de mantuire: de la un job sau o casa, pina la o iubita/un iubit sau o suma de bani. Evreii retezau gitul garzilor romane si, dupa 2000 de ani, puneau bombe sub fundurile spalacite ale ofiterilor britanici. Da, dar exista un singur popor Ales. Asa cum exista un singur Mesia adevarat. Noi? Noi ne autodistrugem, si dam vina pe altii: Miorita dixit. Nu masonii o fac: noi insine. Procesele sociale importante sunt autocatalitice: cred ca o sa imi tatuez asta pe frunte. Ca de, e in asta un adevar care nu convine orgoliului nostru jalnic, de natiune sinucigasa.
P. S. Piciorul unui scaun de-al meu s-a fisurat. Aoleu, o fi o drona masonica invizibila, cu ultrasunete, care i-a slabit rezistenta?! Sau, o fi Mossad sau KGB? Ia intreaba-l pe infailibilul Brinza.

Last edited by Barsaumas; 06.12.2013 at 20:05:11.
Vechi 06.12.2013, 20:43:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Ma rog, poate ca asta e perceptia mea si e gresita. Admit ca poate fi gresita.
Eu personal nu ma regasesc in astfel de oameni.
Fiecare e liber sa se raporteze la cine vrea si sa asculte de cine vrea.
Părintele Amfilohie după apariția înregistrărilor și-a dat seama de impactul pe care l-ar putea avea asupra audiovizualului și a spus că nu o să mai dea curs ortodoxie de pe internet (înregistrări etc). Probabil s-a și căit. Era o înregistare pe această temă, din păcate nu o găsesc.
Vechi 06.12.2013, 20:43:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

@Barsa:
Ia și tu niște antidepresive. O Pasiflora, ceva. Ușor pentru început.
Vechi 06.12.2013, 20:50:43
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Iuliu, o intrebare simpla, pragmatica (imi pari un crestin cu mult bun-simt, in general): isteria lui A. Brinza a rezolvat/rezolva ceva? Nu. Omule, priveste in jur: suntem un popor deja mort, mai rau: de strigoi. Ce rezolvi cu un material uman precum cei care nici macar regula elementara, la urcat in metrou sau masini, de a lasa intai pe altii sa coboare in prealabil, nu o respecta?! Sa te ridici (vorbesc la modul general) pentru ei ca sa ce?! Legioanrii au fost descreierati (misticismul isteric si fanatic) si descreierati (criminali antisemiti). Astia de acuim le inalta slavi dintr-un motiv psihologic foarte simplu: politicienii de atunci sunt la fel ca acestia de acum. Asa ca masele de isterici drapati in credinciosi (isi) zic: "vai cita dreptate au cei de la petru-voda sau amfilohie brinza!". Dupa ce si mai ales daca ne autoregeneram moral, abia atunci vine momentul in care clasa politica poate fi redusa la "material biologic inanimat". 20 milioane de avorturi si un foarte tacut bellum omnium contra omnes, in fiecare zi, in toata clasa mijlocie (ce a mai ramas din ea) si in cea paupera, avind ca miza totul si orice, in afara de mantuire: de la un job sau o casa, pina la o iubita/un iubit sau o suma de bani. Evreii retezau gitul garzilor romane si, dupa 2000 de ani, puneau bombe sub fundurile spalacite ale ofiterilor britanici. Da, dar exista un singur popor Ales. Asa cum exista un singur Mesia adevarat. Noi? Noi ne autodistrugem, si dam vina pe altii: Miorita dixit. Nu masonii o fac: noi insine. Procesele sociale importante sunt autocatalitice: cred ca o sa imi tatuez asta pe frunte. Ca de, e in asta un adevar care nu convine orgoliului nostru jalnic, de natiune sinucigasa.
P. S. Piciorul unui scaun de-al meu s-a fisurat. Aoleu, o fi o drona masonica invizibila, cu ultrasunete, care i-a slabit rezistenta?! Sau, o fi Mossad sau KGB? Ia intreaba-l pe infailibilul Brinza.
Nu putem face abstractie nici de pacatele poporului roman, nici de ,,ajutorul'' dat de civilizatia ,,moderna'' pentru a ajunge aici.

Romania are nobletea si frumusetea ei. Exista o delicatete a sufletului romanesc. Trebuie s-o vedem si s-o apreciem. Nu suntem uniti, insa. Asta ne face vulnerabili, extrem de vulnerabili, din ce in ce mai vulnerabili... Poate ca necazurile care au inceput sa vina asupra poporului roman, dupa ce ne vor invrajbi si ne vor imputina, ne vor ajuta sa ne bagam mintile in cap. Vom intelege cat de important este sa fim uniti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30