Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2013, 11:39:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
N-am auzit asa ceva si nici nu ar fi normal!
Cu homosexualii manifestandu-si comportamentul deviant in locurile publice (inclusiv cele de cazare) este problema ca ar constitui -era si articolul din codul penal- ültraj contra bunelor moravuri"".
Asta se poate aplica si unor heterosexuali care manifesta acelasi comportament.
Nu e vorba de orientare sexuala aici.

Si sper ca intelegi ca prin "loc de cazare" inseamna "Receptie", camera unde e cazat nu mai este "loc public".
Vechi 06.12.2013, 11:57:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Vai Corinușa!! păi dacă Șarpele cel vechi i-ar fi zis bietei Eva îmbiind-o spre pomul cunoașterii binelui și răului că în realitate ea încălcă porunca fermă dată de Dumnezeu și consecința este Moartea, crezi tu așa clar și concis cu te exprimi că Eva s-ar fi repezit să mănânce? dar vezi bine că înșelarea s-a produs la alt nivel și niciodată Șarpele nu-ți va pune cizma în gât, acum cu atît mai puțin astăzi în primele veacuri creștine, cerându-ți lepădarea expresă ca să primești pâinea... și-apoi câte justificări nu-și găsește omul când vrea să-și îndreptățească slăbiciunile, numai că dacă Dumnezeu te primește și te iartă când ai acea zdrobire a inimii, atunci când e vorba de-a alege între pâine și credință, nu știu cum o mai fi... La un moment dat, Sfântul Ioan face referire în Apocalipsă că pecetea va fi vizibilă (atât a celor care vor rămâne cu Dumnezeu cât și a celorlalți...) Problema actuală e "acomodarea" cu ideea, acceptarea ei, transformarea mentalității în ceea ce se cheamă nivelarea conștiinței la globalizare... Omul odată învățat cu toate nebuniile, (adică libertățile mieroase specifice drumului spre iad pavat cu bune intenții) nu va mai găsi că e grav/ suspect sau periculos faptul că i se cere supunere oarbă, în orice privință - socială, morală, intimă - din moment ce... toată lumea o face... (iar preoții gen Ioanichie Bălan, Iustin Pârvu, Savatie Baștovoi și alții care au dat alarma vor fi priviți așa cum se tot face pe aici... că vezi nu sunt "infailibili").
Însuși Hristos precizează: Oare Fiul Omului va mai găsi credință pe pământ?... cam la ce te gândești tu că s-o fi referit?
Are Dostoievski o vorbă mare: Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos se află în afara adevărului și ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aș prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul!!! deci cam ăștia suntem.... cu și fără.... acum prin confuzia păcatului cu păcătosul ,ține de o eroare de interpretare subiectivistă, dar când e vorba de a greși în alegeri ce țin de viață și de moarte, nu te mai învârți după deget.
Da, interesant discurs, dar fara nici o legatura cu vreun cipusor.

Citat:
Totuși, în predica sa despre ecumenism, părintele Matei Vulcănescu a ridicat câteva semne mari de întrebare dintre care eu am reținut că B.O.R. face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor!! și întreb și eu: din punct de vedere religios, duhovnicesc, sau din acea frică de Dumnezeu ce trebuie să stea la temelia credinței oricărui credincios, ce caută B.O.R. în Consiliul Mondial al Bisericilor???
Iarasi, fara nici o legatura cu vreun cipusor, in schimb legat de BOSV, un discurs tipic BOSVist.

Mai trebuie dovezi despre care e motorasul cipofobilor?
Vechi 06.12.2013, 12:05:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Bine, Aline, dar în Scriptură nu se afirmă precis, că fumatul, avortul, consumul de droguri, etc. sunt păcate grave și totuși, omul trăitor după porunci, nu trebuie să scormonească după ele pentru a le crede ca fiind păcate!
Le gasesti si in Sfanta Scriptura, fara sa trebuiasca sa ai fantezii ca cip=666.
Si oricum, sunt si in invatatura Bisericii.
Fumatul, mai putin la greci, se pare.

Citat:
hai să fim serioși, asta că nu scrie în Biblie de cip, aduce cu aia gen sola scriptura...
Da, si in Sfanta Traditie unde este cipul sau macar afirmatia ca pecetea e un semn fizic?
Nicaieri, doar in afirmatiilor catorva parinti, afirmatii facute DUPA ce curentul a aparut la neoprotestanti.

Si pentru cultura ta teologica, "Sola Scriptura" nu inseamna rezumarea la Sf. Scriptura, ca si neoprotestantii au pe langa Scriptura si nesfanta lor Traditie, inseamna ca in intelegerea Scripturii sa te raportezi la gandirea ta sau a catorva care ii consideri infailibili, ignorand secole de Sf. Traditie, exact ce faceti voi, sectarii cipofobi.

Citat:
chiar părintele Cleopa a spus că din Vechiul Testament se face referire la vremurile din urmă când știința se va înmulți...
Ce prostii spui tu aici?

Citat:
e un nebun acum printre noi, pe numele lui Stephen Hawking, în vîrsta de 71 de ani, ce
susține ca mintea funcționează asemeni unui calculator și, prin urmare, ar putea fi "păstrată” într-un computer....
http://www.yoda.ro/smart-nation/vom-...totdeauna.html
Nu stiu ce sunt mai problematice, fanteziie lui Hawking sau brambureala din capul tau, care pusa in scris se rezuma in lucruri fara nici o legatura puse chipurile ca argumente pentru o cauza pierduta?

Nu mai zic ca aia e o stire pentru impresionat prosti bata, un calculator care ar detine amintirile tale sau ar reactiona (aproximativ) ca tine, NU este tu, asta ar trebui sa fie la mintea oricui, mai putin probabil a unui ateu care nu crede in suflet ca avand o existenta mai presus de cea a "computerului" fizic (creeerul) si pentru care persoana se reduce la suma unor amintiri si reactii.

Last edited by AlinB; 06.12.2013 at 12:27:42.
Vechi 06.12.2013, 12:07:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Un reportaj, pentru cine are rabdarea sa-l ascute, macar 1/4 (eu n-am reusit mai mult), ca sa inteleaga de ce sectarismul cipofob a prins in primul rand in anumite medii monahale, unde prostia, incultura, rautatea, razvratirea unora s-au amalgamat pentru a produce..ceea ce a iesit si are pretentia a fi "cea mai pura ortodoxie".

http://www.youtube.com/watch?v=1uENGXD24fI

Se tot vorbeste de "ratacirea din lume" dar din pacate nici mediile monahale nu mai stralucesc prin virtute sau preocupari ortodoxe.
Vechi 06.12.2013, 12:10:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Să nu ucizi! e o poruncă foarte precisă.
Si ca trupul e templul Duhului Sfant si ca merita respect, de aici decurgand multe alte norme morale si de comportament.
Vechi 06.12.2013, 12:15:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cred ca ti-a placut fabula prezentata si acum te joci ,,De-a maimuta". Interpretezi atat de bine rolul, incat ai vrajit-o si pe Corinusha.
Postarea asta iti era adresata tie, tu trebuia sa intelegi ca ceea ce ai dat ca fabula pentru altii, tie ti se potriveste de minune.

Ai lasat sectarii sa ti se cuibareasca in cap sub pretextul "adevaratei ortodoxii", acum te duc unde vor ei si mai rau, incerci si tu sa faci acelasi lucru cu altii, sa transmiti virusul mai departe.

Citat:
Cipuiti-va amandoi atunci!
Nu cred ca vrea nimeni sa "isi puna cipuri" de pe aici.

Desi daca ar fi un razboi, o stare de urgenta si asta ar fi obligatoriu (fara nici un fel de angajare morala care sa contravina principiilor crestine) iarasi n-ar fi un pacat asa cum nici cei care au primit numere tatuate in inchisoare nu au facut vreun pacat prin asta.
Dar au pacatuit cand au acceptat sa devina informatori sau tortionari.

Dar nu ma deranjeaza cipul din pasaport mai mult decat faptul ca Internetul si telefonul s-ar putea sa fie monitorizate mai mult decat isi inchipuie majoritatea.

Mai degraba m-ar ingrijora transferul C.I in intregime in sfera informatica, mai exact semnatura digitala asociata (obligatoriu) C.I.

Last edited by AlinB; 06.12.2013 at 12:19:16.
Vechi 06.12.2013, 13:48:37
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Un reportaj, pentru cine are rabdarea sa-l ascute, macar 1/4 (eu n-am reusit mai mult), ca sa inteleaga de ce sectarismul cipofob a prins in primul rand in anumite medii monahale, unde prostia, incultura, rautatea, razvratirea unora s-au amalgamat pentru a produce..ceea ce a iesit si are pretentia a fi "cea mai pura ortodoxie".

Se tot vorbeste de "ratacirea din lume" dar din pacate nici mediile monahale nu mai stralucesc prin virtute sau preocupari ortodoxe.
Da, este multa incultura in anumite medii monahale.
Am stat si eu de vorba cu anumiti calugari mai ales din Moldova si m-am inspaimantat de ce prostii si aberatii spuneau oamenii aia.
Cred ca e si o caracteristica a zonelor mai sarace, si cum Moldova e una din cele mai sarace zone e explicabil.
Acolo e o problema si cu neascultarea fata de ierarhi.
Vechi 06.12.2013, 13:55:55
Senior Member

Implicit

Citat:

Probabil ca si calugarul din videoclipul postat de tine ar fi considerat de catre unii gen antonia si bin000 un mare duhovnic.
La fel ca si Amfilohie Branza care mai are putin si sare la bataie, asa predica.
Nu mai vorbesc de enormitatile pe care le spune.
E trist ca oameni ca astia ajung sa fie considerati repere si mari duhovnici.
Inca o data se vadeste ce fel de criterii are poporul cand apreciaza sau nu un om.
Vechi 06.12.2013, 14:00:21
Senior Member

Implicit

Cat era de bun si de profund un preot precum parintele Galeriu.
Cand vorbea te incalzea cu dragostea lui si te coplesea cu profunzimea lui, asemenea sfintilor parinti.
Dar poporul nu vorbeste despre asemenea oameni, precum parintele Galeriu.
Poporului ii plac latraii, cei care urla, abereaza, care combat bine si tare.
Astia sunt modele pentru popor.
Vechi 06.12.2013, 14:18:18
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Postarea asta iti era adresata tie, tu trebuia sa intelegi ca ceea ce ai dat ca fabula pentru altii, tie ti se potriveste de minune.

Ai lasat sectarii sa ti se cuibareasca in cap sub pretextul "adevaratei ortodoxii", acum te duc unde vor ei si mai rau, incerci si tu sa faci acelasi lucru cu altii, sa transmiti virusul mai departe.

Nu cred ca vrea nimeni sa "isi puna cipuri" de pe aici.

Desi daca ar fi un razboi, o stare de urgenta si asta ar fi obligatoriu (fara nici un fel de angajare morala care sa contravina principiilor crestine) iarasi n-ar fi un pacat asa cum nici cei care au primit numere tatuate in inchisoare nu au facut vreun pacat prin asta.
Dar au pacatuit cand au acceptat sa devina informatori sau tortionari.

Dar nu ma deranjeaza cipul din pasaport mai mult decat faptul ca Internetul si telefonul s-ar putea sa fie monitorizate mai mult decat isi inchipuie majoritatea.

Mai degraba m-ar ingrijora transferul C.I in intregime in sfera informatica, mai exact semnatura digitala asociata (obligatoriu) C.I.
Legat de telefoane, uite aici: http://www.gandul.info/international...obile-11742013
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30