![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-ar placea sa raspunda niste atei onesti, de felul lui Dumitru73, FlaviusM, iliegh. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ma consider militant ateist dar i-am raspuns totusi. Vad ca sunteti cu totii foarte mistocari si sceptici cand vine vb de domeniile in care stiinta bajbaie, cum sunt mecanismele aparitiei vietii sau cosmologia, dar faceti cu totii ciocul foarte mic daca vine vorba despre vechea si dovedita teorie a sarpelui vorbitor, nu vreti sa o dezvoltam un pic?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Voi chiar nu va dati seama cat de ridicoli sunteti ? Adica intrebarea suna cam asa : Cum ar putea un sarpe sa vorbeasca intr-un univers care a aparut de la sine ? Daca exista Dumnezeu si El a creat universul atunci un sarpe vorbitor e o chestie banala. La fel si despartirea apelor, si prefacerea apei in vin si toate celelalte. |
|
|||
|
|||
![]()
Esti sigur ca Dumnezeu l-a facut sa vorbeasca?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.11.2013 at 16:26:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Universul trebuie creat in asa masura incat sa permita sarpelui sa vorbeasca.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, as fi curios sa stiu de ce ati ales sa credeti in sarpele vorbitor din povestirea biblica si nu in sarpele cu pene din mitologia azteca, de exemplu. Si existenta acestuia (si a altor nenumarate zeitati/miracole/fiinte supranaturale/etc) e tot "o chestie banala" pana la urma. Il el de ce nu credeti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
strawman, aici e vorba despre dogma crestina, nu despre ce cred eu, si oricum nu cred in speculatia "multiverse" am discutat tot pe acest topic in primavara acestui an. Ontopic, inteleg ca este banal un sarpe vorbitor, poti cumva sa imi spui ce limba vorbea? Doar sarpele vorbea sau toate animalele? Cum de intr-o stare paradisiaca, in care pana si tigrii mancau laptuci si traiau in buna intelegere cu caprioarele, un animal s-a gandit sa faca ceva rau? Era paradisul imperfect?
|
|
|||
|
|||
![]()
1. E un raspuns greu de dat pentru cei care tin mortis sa interpreteze literal fiecare pasaj din Facere.
Comunicarea nu e neaparat verbala. 2. Se poate asuma ca nu sarpele "a fost cu ideea" ci a fost instrumentat de diavol.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu in ce limba vorbea sarpele, traditia nu ne spune decat ca era cam sasait. De ce s-a gandit sarpele sa faca un lucru rau ? Pai e vina lui Dumnezeu ca in loc sa-i faca roboti pe toti s-a gandit ca e mai bine sa le dea libertatea de a alege. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|