![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
veste buna ptr unii, socanta ptr speriati. S-a creat cadrul legal ptr scolarizarea acasa.
Si sunt tot mai bucuroasa sa intalnesc parinti care-si scolesc copiii acasa. Comunitatea de Hs in Romania creste si asta e un lucru bun.Cata vreme e facut cu responsabilitate. Iar faptul ca invatamanul romanesc e in cadere libera, numai strutul nu il vede.
|
||||
|
||||
|
Citat:
***** Gradinita nu e obligatorie in Romania. Nu a fost niciodata. Parintii mei au fost la scoala, dar la gradinita nu si sunt oameni normali. E drept, mama are 3 surori, tata 4 frati si o gramada de veri. Nu au crescut singuri, ci alaturi de frati si veri si cand s-au dus la scoala nu aua vut nici o problema. |
|
|
||||
|
||||
|
Din cate am citit in acest topic, am vazut ca scolarizarea acasa este foarte blamata si se considera ideala scolarizarea in forma actuala. Consider ca si intr-un caz si in altul exista avantaje si dezavantaje. Depinde pe ce anume pune accent un parinte, ce urmareste in educatia copilului. Mi se pare corect sa aiba alternative, sa nu fie obligat sa mearga pe un model considerat gresit cel mai bun.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ekaterina,sunt de acord cu tine,dar am rezerve privind capacitatile pedagogice ale parintilor care cred ca-si pot scolariza copii acasa.Vocali suntem toti si cu bune intentii doar ca astea nu ajuta in educatie.Si apoi noi romanii suntem invatati cu"las' ca merge si asa"ori aici este vorba de viitorul copiilor nostrii.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doar ptr. ca unii parinti nu pot sau nu vor, asta nu inseamna ca toti sunt asa. Eu zic ca ar fi bine sa fie o alternativa ptr. toti, asa cum e in alte tari. Cei care iubesc actualul sistem de invatamant, inclusiv ce e scris in manualele scolare, sa isi dea copiii la scoala publica. Cei care sunt mai instariti, pot alege scolile private, iar cei care au capacitatea intelectuala si rabdare, sa isi scoleasca copiii acasa. In alte tari, gen Franta, copiii educati acasa sunt supravegheati de stat cat de cat. Adica, anual primesc teste si daca sunt la acelas nivel(sau mai sus) ca si cei din scolile publice, ii lasa in continuare sa fie scoliti de parinti. In Filanda e asemanator si abandonul scolar la ei este 0. La noi, in Romania, abandonul scolar este de 30% si nimeni nu face nimic.(si nu,nu e vorba doar de elevii de la tara.) Multi se plang, de la elevi,parinti si profesori, ca actualul sistem de invatamant din Romania este la pamant! Daca doriti ca copiii sa mearga la scolile publice, macar sa aibe parte de un sistem de invatamant bun, nu ce se intampla azi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Abandonul scolar o fi, sistemul de invatamant o fi rau. Dar solutia nu este izolatul, abandonul scolii, ci luptat sa se schimbe. Asa cum s-a luptat impotriva maidanezilor, cea mai mare lupta din ultima vreme initiata de parinti. Sa lupte sa schimbe scolile, sa lupte sa se schimbe si educatia copiilor si mentalitati si etc. Ar fi foarte interesant de facut un sondaj cam cati ar dori si ar si putea sa-si invete copilul acasa. Repet intrebarea: in ce mod sa se faca? Renunta parintii la serviciu? Macar femeile? Nu. Au bani sa angajeze privat profesori? Eu n-am auzit sa fie raspandit in lume HS. Sunt cazuri foarte rare, pe motive religioase, sau medicale. Aici este interzis. Exista in schimb alta solutie: scoli private.
|
|||
|
|||
|
Nu stiu daca "scoala acasa" are ceva rezultate notabile pe undeva in lumea asta,dar scoala publica din Romania,are..-Olimpiada Internationala de informatica a Europei Centrale(in urma cu o luna) 1aur,1 argint,2bronz.
-Olimpiada inter. de matematica,Columbia,pentru RO 3 medalii argint+3 bronz. -Olimpiada inter. de chimie,Uzbekistan,1 aur+2 argint+3bronz. -Olimpiada pluridisciplinara, Rusia,pentru RO 13 medalii (9 aur)la informatica,matematica,fizica si chimie. -Olimpiada inter de informatica Brisbane,2 aur+1 argint+1 bronz(RO 4 participanti). -Olimpiada inter de astronomie Lituania,2 aur,2 argint,3 bronz. -Olimpiada inter de geografie,2 aur,1 argint,1 bronz. -Olimpiada balcanica de matematica 120 concurenti/16 tari,pentru RO 4 aur,2 argint. -Olimpiada inter de fizica,2 aur si 3 argint ....si exemplele ar putea continua cu toate disciplinele, ar putea continua cu alti copii castigatori ai olimpiadelor judetene sau nationale,a celor care au participat si n-au castigat,si al altora care nu se ridica la un nivel atat de inalt.Toti,absolut toti sunt instruiti in invatamantul public. Stiu ca in urma cu ceva timp,echipa olimpica la matematica a Universitatii Princetown era alcatuita numai din romani. Last edited by aanrra; 09.11.2013 at 22:52:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este si asta un trend printre ultra-ortodocsi alaturi de anti-vaccinare,nasteri acasa in baie si alte aberatii. Unii ajung ma extreme rau de tot. Sunt unii care renunta si la tratamente in boli terminale desi tratamentul ar trebui incunununat cu rugaciunea.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.bbc.co.uk/schools/parents/home_education/
|
||||
|
||||