![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Si deobicei prostii aia au mai multa credinta in Dumnezeu. Pr.Cleopa, un om simplu si fara facultatea de teologie, si ce parinte era! Nu il faceau 100 de pastori prostanti.
Last edited by Parascheva16; 09.10.2013 at 21:37:22. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Comuniștii aștia, mama lor, nu vor canonizarea sfinților, dar ce buni au fost ei.
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca asa intelegi lucrurile, n-ai decat!
|
|
|
|||
|
|||
|
Păi...ori e albă, ori e neagră? Hotărăște-te...
Last edited by ovidiu b.; 12.10.2013 at 23:40:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Ovidiu, se vede ca esti tanar, de nu intelegi. Timpul se folosea mai cu folos de catre oameni in acele vremuri grele, comuniste, in care nu aveai libertate si in care Partidul incerca sa te inoculez cu teoriile lor stupide; din fericire, insa fara mare succes. Deci nu oranduirii comuniste i se datoreaza acest lucru, ci educatiei de acasa, care, oricum o iei, tot crestina era.
Daca esti cumva inclinat sa crezi ca datoram ceva comunistilor, atunci iti spun raspicat, ca nu le datoram nimic; ei doar au luat si si-au insusit ce nu era al lor; au mintit cu nerusinare si s-au comportat ca si cum ar fi fost stapani. Din pacate stilul lor se perpetueaza la unii. Dupa acest comportament ii recunoastem pe cei, care sunt urmasii lor, ai comunistilor. Scuze de off-topic! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu cand zic om simplu, ma gandesc la un om fara universitati si doctorate. Dar asta nu inseamna ca e prost si nu a citit. Apoi, cei care se duc la Biserica, citesc din Biblie si din cartile ortodoxe, au parte de cea mai buna educatie. Ce vroiam eu zic e ca, nu universitaeta te face om si crestin adevarat, ci trairea in Biserica. Cum spunea un Parine, adevarata Teologie e in Biserica. Sau nu stim de oameni cu mastere si doctorate care spun si fac numai prosti? In fine, eu nu am sa consider om prost sau neintelept doar ptr. ca nu s-a dus la universitate. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Aceasta nu este valabil pt oamenii de rand;or fi parinti care s-au desavarsit duhovniceste sub atingerea Duhului Sfant si sunt atat de intelepti incat iti pot raspunde la orice intrebare ,dar repet nu face cazul unor oameni de rand,cu interese mediocre,pregatire sub standarde s.a.m.d. Nu am auzit sa se intelepteasca nimeni doar asa din senin,in timp ce sapa la vie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prostimea, pe care o vedem azi pe strazi, e rezultatul "deschiderii" Romaniei, de dupa "revolutie" la influentele straine. Afectate sunt generatiile mai tinere. Altadata romanul cunostea adevaratele valori, citea, ducea o viata asezata, normala. Astazi tocmai normalitatea a disparut. |
|
|