Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2013, 15:35:41
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

bataia este rupta din rai?...ma face sa zambesc acesta afirmatie! Oare Dumnezeu i-a batut pe Adam si Eva dupa ce acestia au gresit mancand din pomul oprit? Nu, ci doar i-a mustrat verbal si i-a pedepsit. Asa ar trebui sa facem si noi atunci cand copii ne gresesc: sa-i mustram verbal si sa-i pedepsim (doar atunci cand e cazul), nu sa-i batem!
PS: asta e doar parerea mea personala!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2013, 15:41:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
bataia este rupta din rai?...ma face sa zambesc acesta afirmatie! Oare Dumnezeu i-a batut pe Adam si Eva dupa ce acestia au gresit mancand din pomul oprit? Nu, ci doar i-a mustrat verbal si i-a pedepsit. Asa ar trebui sa facem si noi atunci cand copii ne gresesc: sa-i mustram verbal si sa-i pedepsim (doar atunci cand e cazul), nu sa-i batem!
Nu te supara, dar Adam si Eva au primit o pedeapsa mai aspra decat bataia. Si fara iertare si sfarsit.

Chiar e bine ca ai adus acest mesaj. De multe ori bataia fizica este mai usoara decat alte pedepse sau decizii traumatizante.

Citesc multe carti de istorie si ma ingrozesc prin ce trec copiii monarhilor. Cred ca bataia din copilarie este parfum de tei.
Vechi 09.10.2013, 15:44:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu te supara, dar Adam si Eva au primit o pedeapsa mai aspra decat bataia. Si fara iertare si sfarsit.

Chiar e bine ca ai adus acest mesaj. De multe ori bataia fizica este mai usoara decat alte pedepse sau decizii traumatizante.

Citesc multe carti de istorie si ma ingrozesc prin ce trec copiii monarhilor. Cred ca bataia din copilarie este parfum de tei.
dar asta arata ca bataia NU e rupta din Rai
Reply With Quote
Vechi 09.10.2013, 15:45:32
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Nu se pot compara lucrurile acestea, si oricum pedeapsa neascultarii a fost foarte grea, pierderea raiului, si moartea .
Reply With Quote
Vechi 09.10.2013, 15:46:55
Banned

Implicit

Citat:
Aceasta e o zicala populara care nu are legatura cu credinta.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2013, 16:11:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Deci, nu tolerăm nici măcar să ni se vorbească într-un limbaj dur online (deși domnul Cezar nu vă adresase dvs acele invective, ci părinților care-și persecută copiii);
în schimb, aprobăm bătaia pentru cei INCAPABILI DE A SE APĂRA.
Adică "voim egalitate, dar nu pentru căței".
Vrem să ni se respecte punctele de vedere (deși, până la urmă, nu ne afectează cu nimic în mod direct faptul că, pe un forum, suntem contraziși),
dar
asta nu-nseamnă că și noi avem datoria de a-i RESPECTA pe copii.
Doar noi suntem adulți infailibili,
ei nu... și ei ne aparțin, avem "dreptul" să-i educăm după bunul plac.
Libertatea noastră nu are limite, nu doar în privința deciziilor privitoare la noi înșine, ci și în privința deciziilor asupra altora (ca și cum pe copii i-am fi creat noi, prin metode științifice...);
în schimb, copilașii nu au libertate, ci trebuie să facă numai ce zicem noi, că altfel le "argumentăm" noi cum stă treaba, de nu mai mișcă...
Ce să zic?
Multă "consecvență" în idei,
admirabilă argumentare logică,
strălucite sofisme, pardon silogisme!
Bine că n-am avut astfel de părinți... pentru că, la câte prostioare (mai mici și mai grave...) făceam până la aprox. 10 ani, cred că cei de aici m-ar fi aruncat de la balcon!... :)
P. S. Domnul Cezar a adus în discuție profesia proprie pentru că, pur și simplu, are competență în domeniul dezbătut aici.
Este psiholog, iar tema este una de psiho-pedagogie a copilului.
Pai tocmai ca mi-a adresat injurii, nu ati citit bine, printre altele m-a facut criminala si pe mine si pe tatal meu, in fine, nu ma supar, chiar daca nu mi-a cazut bine, nu o sa ma apuc sa raportez, desi asta ar merita! Mai demult in mod sigur m-as fi suparat, acum ma gandesc ca nu are rost sa pun tot la inima, sa fiu sensibila, pentru ce? Pentru ca pe unii atat ii duce capul! In plus m-a jignit mult mai urat si in alt mesaj dar am vazut ca a facut mai urat si cu altii, o fi un obicei pe forum.

Frumos din partea d-voastra ca ii luati apararea domnului, imi confirmati teoria bisericutelor de pe forum, membrii vechi sar unii in apararea altora, ca au dreptate sau nu, din spirit de turma.
In rest ce sa zic, vedeti numai ce vreti sa vedeti.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2013, 20:17:51
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

http://stopcyberbullying.org/

http://www.cyberbullying.org/

Adult Bullying

You may not hear a lot about adult bullying, but it is a problem. Read this article to learn more about different types of adult bullies and get some ideas on how to deal with an adult bully. Adult bullying is a serious problem and may require legal action.

One would think that as people mature and progress through life, that they would stop behaviors of their youth. Unfortunately, this is not always the case. Sadly, adults can be bullies, just as children and teenagers can be bullies. While adults are more likely to use verbal bullying as opposed to physical bullying, the fact of the matter is that adult bullying exists. The goal of an adult bully is to gain power over another person, and make himself or herself the dominant adult. They try to humiliate victims, and "show them who is boss."
There are several different types of adult bullies, and it helps to know how they operate:
  1. Narcissistic Adult Bully: This type of adult bully is self-centered and does not share empathy with others. Additionally, there is little anxiety about consequences. He or she seems to feel good about him or herself, but in reality has a brittle narcissism that requires putting others down.
complet: http://www.bullyingstatistics.org/co...-bullying.html
Reply With Quote
Vechi 10.10.2013, 08:49:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Problema rezolvata.

Felicitari auberginei pentru taria de caracter :)
Vechi 10.10.2013, 08:53:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Daca intelegem corect bataia in acest context educational, ca si corectie fizica, alungare din Rai tocmai asta este:

16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!

Last edited by AlinB; 10.10.2013 at 12:57:28.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2013, 12:30:45
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Smile Sa ne mai si amuzam putin!

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
...........
Nu în ultimul rând, sunt încă foarte tânără, la început de drum.
Știu eu ce voi face, cu ajutorul Domnului, peste 10, 20 sau 30 de ani?....
Doamne Ajută! Poate peste cativa ani o să fiti mămică! Iata un material folositor! http://www.catchy.ro/esti-pregatita-...un-copil/35949
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Bataia e rupta din rai ! Oare ? Rodica50 Intrebari utilizatori 20 14.11.2010 09:56:49
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11