Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2013, 11:32:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pe de alta parte,si parintii mei traiesc din pensii amarate+chiria/pe apartamentul meu-insa eu I-am sfatuit sa nu care cumva sa mearga pe cont propriu cu inchirierea ci sa declare acest venit.

Nu are importanta in fata lui Dumnezeu ca altii sunt hoti iar tu esti indreptatit sa pacatuiesti alaturi de ei;noi sa avem constiinta impacata in fata Lui :)
In primul rand nu cred ca este pacat, daca am trai intr-un Stat onest, cu un ipozit moderat, banii colectati fiind cheltuiti in interesul cetateanului nu a clasei politice, ar fi intr-adevar strigator la cer sa nu platesti ceea ce ti se cere.

Altfel, e jaf la drumul mare si nu cred ca a micsora proportiile jafului e un pacat.

Si da, avem indicatia sa platim impozitele si taxele - dati Cezarului ce e al Cezarului, desi nu cred ca Cezarul lua evreului 80% din venit, cred ca este o indicatie care trebuie inteleasa in contextul acelor vremuri (neplata taxei ducea de fapt spre o revoluta armata, revolta care s-a intamplat pana la urma si s-a soldat cu distrugerea Ierusalimului si raderea din temelii a Templului)

Poate ne spune Pelerin, cam cat erau taxele si impozitele romane pe vremea lui Iisus ca el e documentat cu astfel de detalii picante :)

Acum se introduce si sanatate 5.5% pe langa cei 16% pe chirie, platesti si 24% tva, deci practic din banii de chirie ramai cu jumatate, dar poate e mai bine asa decat sa ai probleme cu chiriasii si legea sa-ti intoarca spatele.

Citat:
Noi nu am furat nimic,nici nu am inselat si nu am murit de foame,te ajuta Dumnezeu daca esti cinstit!
Nu, dar ai fost obligata sa parasesti tara, sa traiesti printre straini si viata personala are pe undeva de suferit daca stai bine sa te gandesti, pentru ca indiferent cati bani faci pana la urma anumite chesiti nu se pot cumpara, si timpul in mod special.