Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2013, 17:51:02
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Domnul Hristos este Dumnezeu, dar si Om. Sa nu despartim firea Lui omeneasca de cea Dumnezeiasca. Este ambele. Dumnezeu cand a venit pe Pamant si S-a intrupat din Fecioara ca Om, ne-a aratat ca suntem dupa modelul Lui, iar cand ne-a facut pe noi, ne-a facut oameni dupa chipul si asemanarea Lui. Dumnezeu putea sa vina si fara sa se mai faca Om in adevaratul sens al cuvantului.

Pai nu Parintii din manastiri stiu cel mai bine invatatura si Sf.Traditie? Daca nu de la ei invatam, daca nu pe ei ii credem, atunci pe cine? Eu nu ma consider mai sus decat ei.

Apoi, stim ca omul nu este o simpla creatura, ci una complexa, care are in el 4 lumi.

Parintele de care am mentionat in primul post, a spus ca a fost intrebat de ce a creat Dumnezeu pe Adam si Eva cu organe genitale din moment ce omul este asa posticios si cade usor in desfranare. Si el a spus ca Dumnezeu i-a creat asa stiind ca vor cadea, caci omul a fost creat coruptibil(poate cadea, se poate ridica, se poate sfinti), si astfel va lasa samanta omeneasca pe Pamant. Daca omul nu cadea, nu ne-am mai fi inumtit ca animalele, cum spune psalmistul, ci ne-am fi inmultit ca ingerii, prin Cuvant. Asa cum Domnul Hristos s-a nascut fara sa afecteze Fecioria Maicii Sale, asa cum Hristos S-a nascut din Dumnezeu fara durere, asa cum Adam a nascut-o pe Eva fara sa amestece sangele si fara durere. Nu ne-am fi nascut asa ptr. ca am fi ca si Hristos, dumnezei in adevaratul sens, ci ptr. ca am fi colaborat cu Sf.Treime. Defapt si acum nu putem naste fii fara Dumnezeu, doar ca acum apelam la partea rationala, carnala si nu la cea sufelteasca, divina(sufletul este cerescul, divinul din om). Mie mi se pare destul de clar si nu vad unde este coborat Hristos pe acelasi plan cu noi.

Adam si Eva au cazut cand erau inca tineri. PArintele Staniloae a spus cam asa: se vede ca greseala lui Adam a fost precoce fiindca si sederea a fost scurta. Dupa unii au stat 40 de zile, dupa unii 40 de ani, dupa unii 4 zile, dupa altii 7 zile, cat a durat si creatia. Dupa alti teologi nu au stat nici o zi. Si stim, tot de la Sfinti si duhovnici, ca Adam si Eva nu au fost creati ptr. a cadea, ci ptr. a se desavarsi. Cand citim despre un Sfant ca a ajuns la o asa curatie incat era ca Adam inainte de cadere, mereu se spune ca a fost inger in trup. Calugaria este ingereasca. Cum sa nasca un inger in trup ca si animalele?

Mai sunt Sfinti si Parinti care spun ca Hristos nu a indreptat lumea cea veche, ci a creat una noua si ca acum oamenii care se mantuiesc ajung la acea stare la care Adam trebuia sa ajunga in Rai. Adam si Eva dupa ce au cazut, nu s-au mai departat de Dumnezeu, si-au invatat lectia. Noi ii consideram Sfinti, dreptii din VT. Doar ca le-a trebuit 5000 de ani sa vada ce prapad a lasat in urma lor greseala savarsita in Rai. Adam cel vechi inseamna lumea cazuta fara corabia de salvare(Biserica), Adam cel Nou, Domnul Hristos, omul credincios lui Dumnezeu cu sanse de mantuire. Eva cea veche, neascultarea fara de Dumnezeu si caderea in pacat. Eva cea Noua, Maica Domnului, ascultarea de Dumnezeu: iata roaba Domnului.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02