Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2013, 11:53:08
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Situatia este de asa natura incat nu ma pot muta cel putin inca un an de acum inainte.
Initial tata locuia cu mama , dar la plansetele si insistentele matusilor lui care ii spuneau cat sufera mama lui dupa el, s-a mutat inapoi. Atunci mama l-a urmat, ea facand naveta pt ca lucra in alt oras, situatie care s-a mentinut pana cand era gravida in luna 7 cu primul copil. Bunica nu a vrut-o niciodata dar nici nu i-a lasat sa isi faca viata lor. Asa cum am postat initial, cand s-a ivit ocazia unui apartament nu s-a concretizat si acum avem toti de suferit.
Intelegerea nu a fost asa de la inceput, mama nici acum nu accepta situatia, iar eu am preluat toate frustrarile si comportamentul ei.
Bunica nu poate sta la tara pt ca e bolnava de picioare. Si-a terminat sanatatea din cauza ca toata viata a avut 150 kg , si noi suportam consecintele ( nu ma intelegeti gresit stiu ca are dureri si ca nici ei nu ii este bine, batranetea e grea). Ea e adventista, nu pot sa ard tamaie in casa decat cu scandal pt ca se sufoca si zice ca miroase a mort.
Nu pe ea vreau sa o schimb pt ca stiu ca e imposibil, ci pe tata. Mor pt ca nu intelege care este familia lui, parca are facute farmece, nu stie sa managerieze situatia, suporta orice de la bunica, si ne obliga si pe noi sa facem la fel sa tacem din gura si sa facem ce zice ea. Lucrul care ma termina psihic este ca tata s-a imbolnavit iar ma-sa il chinuie mereu pt nevoile ei, il alearga la medici il pune la cheltuieli mari pt lucruri imaginare, spune ca are cancer de piele, diabet, infectie la rinichi, tensiune si nu are nici pe dracu (ma scuzati). Mama a tinut cu dintii familia.

Eu nu imi doresc familie, nici nu suport gandul, daca as avea un partener sunt sigura ca as razbuna tot ce a patit mama.

Last edited by Jamaica; 12.09.2013 at 12:14:32.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2013, 17:43:14
antoniap
Guest

Implicit

Credinta, nadejde si dragoste!

Nimic nu e mai de folos ca postul, rugaciunea si iertarea.
Poate ca prin bunica incomoda, Dumnezeu vrea sa va mantuiti cu totii! Daca e asa, atunci Dumnezeu va da ocazia sa traiti poruncile Evangheliei in fiecare zi. Daca o priviti cu dragoste, atunci nu are nimeni ce sa va reproseze, caci faceti voia lui Dumnezeu. Daca o priviti cu ura, va atrageti ura, blesteme si altele asemenea.

Cautati sa vorbiti si cu preotul, sfatuiti-o sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Spovedindu-se, e pusa in situatia de a medita asupra faptelor ei. Batranii se mai sclerozeaza, mai uita, asa ca trebuie tratati cu intelegere.

De asemenea, e important ca toata familia sa se spovedeasca. Daca intreaga familie are acelasi duhovnic, e si mai bine. Cat mai des sa fie invitat sa faca Sfestanie in casa. Procedand asa, Dumnezeu oranduieste ce va este de folos tuturor.

Da, exista oameni care isi fac idoli din copii sau din parinti. Poate ca o discutie cu preotul e necesara, caci intervine si necuratul care da dimensiuni exagerate realitatii.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2013, 20:27:37
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Credinta, nadejde si dragoste!

Nimic nu e mai de folos ca postul, rugaciunea si iertarea.
Poate ca prin bunica incomoda, Dumnezeu vrea sa va mantuiti cu totii! Daca e asa, atunci Dumnezeu va da ocazia sa traiti poruncile Evangheliei in fiecare zi. Daca o priviti cu dragoste, atunci nu are nimeni ce sa va reproseze, caci faceti voia lui Dumnezeu. Daca o priviti cu ura, va atrageti ura, blesteme si altele asemenea.

Cautati sa vorbiti si cu preotul, sfatuiti-o sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Spovedindu-se, e pusa in situatia de a medita asupra faptelor ei. Batranii se mai sclerozeaza, mai uita, asa ca trebuie tratati cu intelegere.

De asemenea, e important ca toata familia sa se spovedeasca. Daca intreaga familie are acelasi duhovnic, e si mai bine. Cat mai des sa fie invitat sa faca Sfestanie in casa. Procedand asa, Dumnezeu oranduieste ce va este de folos tuturor.

Da, exista oameni care isi fac idoli din copii sau din parinti. Poate ca o discutie cu preotul e necesara, caci intervine si necuratul care da dimensiuni exagerate realitatii.

Antonia,bunica este adventista.
Ma indoiesc ca ar accepta asa,hodoronc-tronc impartasania si spovedania la ortodocsi. Chiar si asa,nu o poate lua atat e simplu daca a trecut la alta religie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2013, 20:48:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Antonia,bunica este adventista.
Ma indoiesc ca ar accepta asa,hodoronc-tronc impartasania si spovedania la ortodocsi. Chiar si asa,nu o poate lua atat e simplu daca a trecut la alta religie.
Apoi, de! Am cunoscut si eu pe cineva care, dupa ce a trecut la adventisti, a avut o groaza de necazuri mari. Macar cand pleaca la tara sa se faca totusi Sfestanie in casa.

Iar hainele sa-i fie stropite bine cu Aghiasma, cand nu vede ea. Ce pot sa mai spun? E nevoie de sfatul unui duhovnic foarte experimentat.

Despre puterea credintei ortodoxe poate citi si aici:
http://www.pemptousia.ro/2013/08/par...si-vrajitorul/

Last edited by antoniap; 12.09.2013 at 20:53:40.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2013, 23:01:23
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

ea e nascuta la adv nu a parasit nicio credinta....eu asa vad cel putin, dvs poate stiti mai bine. ea oricum da in carti, citeste in cafea...si cam ce zice se intampla
o sa facem sfestanie chiar cu ea aici, da rnu ii zicem... cand vine preotul ce o sa mai zica..
Vechi 13.09.2013, 09:37:19
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Bunica ta seamana putin cu a mea. Nu a fost chiar asa bagacioasa in familia noastra, dar avea si ea cateva obiceiuri asemanatoare cu bunica dumitale. A mea bunica, in prezent, nu isi mai aminteste nimic, sufera de dementa. Dar pana sa o ia pe aratura, tot cam asa era.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2013, 11:49:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
ea e nascuta la adv nu a parasit nicio credinta....eu asa vad cel putin, dvs poate stiti mai bine. ea oricum da in carti, citeste in cafea...si cam ce zice se intampla
o sa facem sfestanie chiar cu ea aici, da rnu ii zicem... cand vine preotul ce o sa mai zica..
Si ce credeti ca obtineti cu asta, in afara de scandal?

De ce nu va sfintiti voi, sa fiti un exemplu pentru ea si sa faceti sa fuga duhurile rele care o insotesc si o ajuta in practicile vrajitoresti?
Vechi 14.09.2013, 20:26:05
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
Nu pe ea vreau sa o schimb pt ca stiu ca e imposibil, ci pe tata. Mor pt ca nu intelege care este familia lui, parca are facute farmece, nu stie sa managerieze situatia, suporta orice de la bunica, si ne obliga si pe noi sa facem la fel sa tacem din gura si sa facem ce zice ea. Lucrul care ma termina psihic este ca tata s-a imbolnavit iar ma-sa il chinuie mereu pt nevoile ei, il alearga la medici il pune la cheltuieli mari pt lucruri imaginare, spune ca are cancer de piele, diabet, infectie la rinichi, tensiune si nu are nici pe dracu (ma scuzati). Mama a tinut cu dintii familia.

Eu nu imi doresc familie, nici nu suport gandul, daca as avea un partener sunt sigura ca as razbuna tot ce a patit mama.
Daca iti e mila de tata ajuta-l ,cumpara medicamente ,fa aprovizionare pt ea ,sunteti totusi o familie ,chiar daca greu
Fara dragoste totul pare o povara
Daca ai privi-o cu mila poate si ea ar fi altfel ,indiferenta o deprima
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 21:25:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca iti e mila de tata ajuta-l ,cumpara medicamente ,fa aprovizionare pt ea ,sunteti totusi o familie ,chiar daca greu
Fara dragoste totul pare o povara
Daca ai privi-o cu mila poate si ea ar fi altfel ,indiferenta o deprima
Dati sfaturi si nici nu sunteti in stare sa cititi ce scriu cei care le cer.