![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Același lucru îl zic și sectanții.
|
||||
|
||||
![]()
o invatatura crestina care nu are temei scripturistic, este o invatatura omeneasca
|
|
||||
|
||||
![]()
Știu concepția ta.
Dar nu înseamnă că e adevărată. Scriptura face parte din Tradiție. Sfânta Tradiție e pomul, Sfânta Scriptură sunt roadele. N-are cum să-ți placă roadele dacă ignori sau renegi pomul. Iar pomul tot de Sfântul Duh este inspirat. În rest sunt sectarisme.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: sa inteleg ca tu esti un fan al existentei vamilor vazduhului? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În cărțile pe care le-am amintit într-o postare anterioară sunt afirmate clar (și repetat) următoarele: a) învățătura despre Vămile văzduhului face parte din Tradiția Bisericii Ortodoxe b) un număr impresionant dintre sfinți (sunt citați, cu pagini întregi uneori, cel puțin 15-20 de sfinți) susțin și dezvoltă învățătura despre Vămi c) chestiunea trebuie abordată în mod simbolic iar nu literal, mesajul central fiind că fiecare dă socoteală pentru faptele sale, iar îndemnul este "pocăiți-vă!". (tipic ortodox, întrutotul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Depes Made.