![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu te obliga nimeni sa saruti!
Eu am fost in foarte multe biserici ortodoxe si nu te obliga nimeni asa ceva (cel putin nu am intalnit asemenea caz). Mi-a placut foarte mult. Am vazut multa lume care se inchina (se apleaca putin pe un genunchi) in fata icoanei in semn de respect si recunostinta si merg mai departe. Poti face linistit asta, fara sa saruti, daca in sufletul tau simti ca acest gest este inchinarea la un "chip cioplit". |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
p.s. matale carei confesiuni apartii? |
|
|
||||
|
||||
|
Ateu practicant botezat cu forța.
|
|||
|
|||
|
Citat:
E egoism pur sa rupi o relatie din cauza ca ea nu se supune stilului tau! Toti avem modul nostru special in care aratam recunostinta si cinstirea. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Atentie, fetelor, cu cine va imprieteniti!!! By the way, e cumva sotia ta?! Cred ca mai bine pentru amandoi ar fi sa iti alegi o persoana care sa aiba aceleasi convingeri religioase. La ortdocsi, cinstirea icoanelor se realizeaza prin sarutare si inchinare. Nu saruti lemnul sau geamul icoanei, ci sfantul pe care il reprezinta. Mai multe lamuriri de ce icoanele nu sunt asimilate chipurilor cioplite aici - http://luminaortodoxiei.com/ro/artic...fintele-icoane.
|
|||
|
|||
|
Am avut si eu o colega carismatica penticostala ce sustinea ca nu e igienic sa ne impartasim cu aceiasi lingurita pentru ca putem lua diferite boli. Pentru numele Domnului, de ce intrati pe acest site daca nu sunteti ortodox si nu suportati ortodoxia? Ca sa va bateti joc prin intrebarile d-voastra si sa ne denigrati? ce alt motiv ati avea?
|
|
|
|||
|
|||
|
...numai dacă bărbatu' nu-i deja supusul lu' Ducă-se-pe-pustii spurcând dreapta credință.
|
|
|
|||
|
|||
|
Conform Bibliei, icoanele sunt chipuri cioplite, deci daca te inchini la ele comiti un pacat.Parintele Arsenie Boca spune: "Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu."
Deci, te sfatuiesc sa urmaresti in primul rand o cale spirituala, iar in plan secund un cult religios. Imi este greu sa cred ca omul care duce o viata frumoasa pe Pamant, alaturi de o familie, care sta la locul lui si inceraca sa ajute si sa schimbe lumea in bine, nu o sa fie primit in Imparatia lui Dumnezeu, doar din pricina faptului ca nu a avut credinta! |
|
|