Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2013, 22:27:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Asta cu avortul nu trebuie sa observam prea mult ca e o mostenire comunista. Oficializarea avortului a aparut prima data in Rusia bolsevica. Am vazut numarul de avorturi pe tari dupa razboi. Tarile comuniste au avut si au un mare numar de avorturi dupa instalarea comunismului. In ultimii ani s-a redus foarte mult si la noi numarul avorturilor.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2013, 22:43:45
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am vazut in ultimul timp cateva emisiuni real life din SUA. Desi mai auzisem ca acolo se pune mult pret pe bani si lucrurile materiale (chiar la facultate ne spunea un profesor ca pana si arta acolo e legata tot de asta), am fost surprins sa vad ca pentru multi coteaza foarte mult banii si lucrurile materiale, e ca un cult. Gandeau totul in functie de castigul pe care il pot obtine, chiar daca e foarte mic. Mai e ceva, competitivitatea, el trebuie sa fie mai bun decat ceilalti, sau macar sa arate ca este.
Catalin, postarea ta pica la tzanc, ca sa inteleaga Scotty si alti (pro)occidentali o anume tipologie a celor din, sa o numesc asa, "tabara adversa" :) : cei din aceasta tipologie sunt exact invers. Si eu sunt asa: deseori urasc sa cistig, si prefer sa pierd, aproape indiferent despre ce e vorba. Acum, nu cumva totusi exista date in firea popoarelor, care pot explica mai bine predispozitii, la unii catre ticlaosie, la altii catre fatalism, etc. As dori sa fie introdusa in discutie balada Miorita si ce semnifica ea ca embrlema pentru ce suntem noi, in raport cu oricine alticineva ("noi" si "altcineva", ca popoare), nu doar in raport cu actualul Occident.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 00:04:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Eu am vazut in ultimul timp cateva emisiuni real life din SUA. Desi mai auzisem ca acolo se pune mult pret pe bani si lucrurile materiale (chiar la facultate ne spunea un profesor ca pana si arta acolo e legata tot de asta), am fost surprins sa vad ca pentru multi coteaza foarte mult banii si lucrurile materiale, e ca un cult. Gandeau totul in functie de castigul pe care il pot obtine, chiar daca e foarte mic. Mai e ceva, competitivitatea, el trebuie sa fie mai bun decat ceilalti, sau macar sa arate ca este.
"emisiuni real life" - putina seriozitate, nu esti realist.
Vechi 29.07.2013, 00:13:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"emisiuni real life" - putina seriozitate, nu esti realist.
Ca sa nu se inteleaga gresit, sunt emisiuni pe canalul History channel, nu de genul celor de divertisment.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 09:40:49
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Eu vorbeam de romani din America, nu de americani.
*
Da si nu. Sunt tot felul de oameni. La televizor in SUA oricum numai asta vezi. Si nu doar in SUA, ca nu e singura tara de pe continetul Nord American.

Era un banc sovietic. Este adevarat ca fiecare american are cate o masina, dar in acelsi timp, fiecare cetatea sovietic are cate un loc de parcare.

Toti au masina(i),case,telefoane,tablete etc. etc. insa mai toate sunt in rate si platesc toata viata la ele, iar daca ratele de la casa etc. nu sunt platite pana mor, dupa moarte banii din cont sunt luati ptr. a plati datoriile la banca sau preia altcineva(copilul) ratele.

Se pune accent destul de mare pe exterior si nu pe interior. Insa din pacate si romanii au cam aceiasi mentalitate. Am iesit din comunist, dar gandirea materialista a ramas.
**
Legat de avort. Pana sa dea Ceausescu decretul, s-au facut 7 milioane de avorturi in Romania. Apoi au scazut datorita legii, dar tot se faceau. Apoi, primul lucru dupa asasinarea lui Ceausescu, a fost legalizarea avorturilor si f.multe femei au facut coada sa avorteze. In URSS a existat un control al populatiei si un atac la adresa familiei, dar pana si sovieticii si-au dat seama ca nu este bine, imperiul se clatina. Asa ca au incercat sa redreseze, insa tot in spirit comunist.

Grecia este tara ortodoxa care nu a apucat comunismul si tot au facut si fac avorturi. E adevarat, nu sunt pe primul loc in UE si pe locul 3 mondial.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 12:54:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Toti au masina(i),case,telefoane,tablete etc. etc. insa mai toate sunt in rate si platesc toata viata la ele, iar daca ratele de la casa etc. nu sunt platite pana mor, dupa moarte banii din cont sunt luati ptr. a plati datoriile la banca sau preia altcineva(copilul) ratele.
Da, au o economie relativ prospera - pentru ca au stiut ca prin mita si putere militara sa acapereze resurse, sa cumpere ieftin si sa vand scump, sa profite de pozitia $ in economia mondiala si sa exporte tzepe bancare si inflatie in toata lumea.

Cum sta treaba pentru americanul de rand? In afara de electronice si arme la discretie, relativ ieftine, mare lucru nu este ieftin la ei.
Educatia este scumpa (costa peste 100 de mii de $ sa cresti un copil si sa-l duci de la gradinita la facultate), sanatatea este scumpa si sistemul teribil de prost.

Majoritatea cand termina facultatea, o termina pe seama bancilor, ingropati in datorii.
Banii care ii au multi, ii au pe credit avand ca si garantie bunurile personale, inclusiv casa.
etc.
Vechi 29.07.2013, 21:43:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu vorbeam de romani din America, nu de americani.
Asta doream sa arata, ca in timp si ei capata aceleasi valori ca poporul in care se duc.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 13:32:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Asta am observat si eu si nu prea inteleg de ce este asa la noi. Cred ca romanii sunt f.rasisti cand vine vb. de...romani. Si nu este de azi, ieri, ci de ceva vreme, de cand s-a implementat metalitatea asta colonista. Cum vorbeau englezii despre indieni in sec XIX, cam asa vorbim noi despre noi.

Si nu e vorba doar despre tineri, ci si adultii sunt cam la fel. Unii, nu toti. Sunt si romani de nota 10 in fata carora imi scot palaria. (ceva sperante mai sunt)

Unchiul meu, care sta in Texas, a mers cu buni de mai multe ori la o Biserica Romaneasca(ortodoxa, fireste). Face in jur de 30-40 de min cu masina pana la Biserica respectiva. Unchiul asta e de ceva timp in SUA, caci este si cetatean si are si el o casa si o masina. Si ne-a spus ca romanii de acolo cand a vazut masina lui, unele cucoane au inceput sa strige: uite, bogatii! Masina e o camioneta Chevrolet, vechime minim 5 ani, platita in rate. In fine. Nu stiu de ce sunt romanii asa obsedati de avere si bani. Numai bani, masini, vile si aur vad. Si cand arata cu degetul spre BO tot asta spun.
Nu stiu de ce romanii care pleaca au obiceiul sa arunce cu noroi in tot ce au lasat in urma ?
Si arunca cu noroi chiar si in compatriotii lor de acolo ,care sunt si ei oameni ca oricare altii
Romanii din Occident care sunt obsedati de bani sunt asa deoarece pentru asta au plecat acolo.Multi dintre ei.De ce sa ii condamnam.
Poate altii au plecat pt cariera sau pt ca nu aveau din ce trai in tara.
Dar multi au obicieiul sa ascunda aspectele negative de acolo.
Nu i-am auzit sa zica ceva rau de tara in care au ajuns dar de romani rautati cat cuprinde.
Fara sa fie intrebati.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 14:09:28
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Da, e adevarat din pacate! Noi, poporul roman in general, avem un defect- anume ca nu prea stim sa fim uniti si sa ne sustinem reciproc!
Apoi dupa 1990 am copiat din vest tot, fara discernamant, indiferent ca erau lucruri bune sau rele! Daca ne uitam la rusi, polonezi, cehi (care si ei au trecut prin comunism) sau greci, vedem ca acestia sunt mult mai uniti si stiu a-si apara valorile si specificul national!

Eu nu zic- daca printr-o conjunctura lucrezi sau studiezi la Londra e normal sa admiri de exemplul cladiri istorice de valoare de acolo sau punctualitatea si seriozitatea in munca a britanicilor, insa sa zici ca acolo e numai lapte si miere sau ca britanicii ar fi "perfecti"" si tot ce fac e bine iar noi romanii suntem cum a zis un cretin "stupid people"" denota o gandire grav alterata si serioase probleme de mentalitate!

Pana la urma fiecare popor de pe Glob are calitati si defecte si nimeni nu este perfect.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 14:27:49
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

da, in occident, bisericile au ajuns obiect de turism.....aici se mai duce lumea la biserica, dar se intoarce si pacatuieste......nu stiu ce e bun...se pare ca totul se scufunda in pacatul lumii......oamenii fac multe greseli....sunt generatii compromise si aici si acolo.....nu pot avea o satisfactie, totul e confuz...
Reply With Quote
Răspunde