![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Mihaela, m-aș fi bucurat să iei în calcul faptul că nu scriu din prejudecata față de oamenii supraponderali. Printre altele, a trebuit să studiez pe brânci problema obezității și a altor tulburări metabolice și alimentare (inclusiv anorexia, mâncatul varului de pe pereți, mâncatul compulsiv din tomberoane etc.), fiind solicitat de-a lungul vieții profesionale de mai mulți oameni cu astfel de probleme.
Am spus ce aveam de spus față de profesorul acela pentru că suntem mai mulți oameni care știm exact cum este și ce face. Fără jenă, în văzul tuturor. Să fie sănătos! Probabil o exista vreun rost bine întemeiat să conviețuiești cu un profesor care contrazice cam tot ce așteptai de la un dascăl. Inclusiv așteptarea ca omul care îi inițiază pe sudenți în tainele viețuirii Părinților să fie pur și simplu capabil de un "bună ziua" elementar, nu să treacă precum glontele la catedră, încruntat și boscorodind... Ca să nu mai spun că, în școlile teologice, există bunul obicei ca înainte de curs să se facă o rugăciune colectivă, precum "Împărate Ceresc" și altele asemenea etc. etc. Nici vorbă la acel curs. În fine.... Scopul meu nu e să insist asupra acestei persoane (Dumnezeul să-l lumineze și să-l îndrepte, ca să fie cât mai folositor pentru studenți!) ci, așa cum se poate vedea din postarea în care am vorbit pentru prima dată despre el, vroiam să arăt că un om care deține o postură cheie între creștini (și acel profesor o deține, fără doar și poate) poate fi otrăvitor. Nu prin cunoștințele lui savante, ci prin discrepanța mare dintre conținutul materiei predate și duhul din care operează cu acesta. În definitiv, a opera cu un conținut sfânt și sfințitor, în duh străin de Biserică, oare cum se numește? |
|