![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si tu ai putut dar asta pentru ca ai avut un regim de activitate fizica cel putin f. scazut. Daca ai fi pus intr-o situatie extrema, fara a fi bine hranit, forta fizica este redusa inclusiv reactiile de aparare. Sa zicem ca trebuie sa pleci din oras, cati km poti face pe zi, pe jos carand dupa tine chiar strictul necesar, prin camp, ocolind drumurile principale, orasele..? strict necesar = zeci de kg. Ex. Apa: minim 2l/zi (nu vara, arsita), o saptamana - 14kg/persoana etc. In plus, ai avut mancarea langa tine si stiai ca oricand puteai sa maninci pe saturate, ce faci daca aceasa posibilitate nu se intrezarteste pentru luni intregi, ce sa mai zic de impactul acestei situatii asupra celora din jurul tau.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.07.2013 at 13:05:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Pina la cele 3-7-10 mese, pina la pregatiri de fuga, ar trebui sa inceapa ceva si nu a inceput nimic deocamdata pina la ceva concret degeaba ne facem griji,pina la inceputul razboiului putem muri azi,maine sau cind vrea Dumnezeu,iar daca incepe razboi atunci se face o selectie naturala cel puternic supravietuieste si nu e vorba numai de puterea fizica si psihica si morala si credinta si toate la un loc astea le stiu de la bunicul meu care a facut al 2 -lea razboi si vreo 4 ani de Siberia cu schije in cap picioare si coaste si cind sa intors acasa era de mult ingropat,a murit acum citiva ani Dumnezeu sa il ierte,dar am invatat ca decit sa iti fie frica de moarte mai bine mori incercind ceva sa scapi,asa ca mai bine asteptam sa inceapa ceva,sa nu ne panicam degeaba si apoi vom vedea ce e de facut,oricum atunci e fiecare pt.el,cei care se aduna in grupuri au mai multe sanse intradevar dar sunt si mai multe pericole in grup,trebuie sa fie controlat de ceva sau cineva un grup altfel e mai periculos decit singur cu nevasta si copii.Fereasca Dumnezeu sa inceapa ceva grav ca vom deveni muult mai rai ca animalele, asta e sigur,in razboi pt. ceva de maincare era jale cu j mare si nu repectau vreo lege decit cea a puterii, asa ca mai ginditiva ce sunteti dispusi sa faceti pt. a supravietui!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am văzut că e epuizant (în ziua a opta am cărat o scară metalică lungă împreună cu cineva și m-am și urcat pe ea, nu a fost deloc ușor), dar nu am experiența unui post îndelung. Alții spun că de pe la ziua 15 încolo corpul se înzdăvenește cumva, dar rămîne de experimentat. Oricum, în situații de supraviețuire cînd viața proprie și a familiei sînt amenințate, sînt sigur că organismul își activează resursele altfel, devenind mai puternic ca de obicei. Ca în cazurile de pe Discovery în care mamele ridică mașini pentru a scoate copilul prin dedesubt șamd. Dar sper să nu fim puți în situații-limită de genul război civil, WW3 sau lipsa mîncării din magazine.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 19.07.2013 at 20:09:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Domnule Florin-Ionut, sa stiti ca "dieta", daca o pot numi asa, de care vorbiti dumneavoastra a ajuns sa fie un trend, mai ales prin Statele Unite. Poarta denumirea de "Water fast" si multa lume a inceput sa o faca numai pentru a slabi rapid, ca deh, cine are rabdare sa slabeasca si pe cai mai sanatoase!
Din cate am citit sa stiti ca aveti dreptate, in primele trei zile simti o foame constanta si enervanta dar din povesti reiese ca din a patra zi senzatia de foame dispare (probabil nu in totalitate). De altfel, se recomanda foarte putin efort fizic! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista mi se pare un studiu care demonstreaza ca postul negru e mai sanatos decat o dieta. " It is quite probable that it is much easier for the body to secure and utilize its mineral reserves during a fast than on a onesided diet. Several years ago, Prof. Forster, of Munchen, who made experiments upon fasting animals and animals fed on mineral-free diets and found that animals fed on mineral-free diets died quicker than animals not fed at all, explained that if no food is eaten the body is nourished on itself and, consequently, a supply of mineral is obtained from the broken down tissues, but if the body is nourished on foods freed of their organic salts, there is no demand made upon the tissues for albumen and carbohydrates and so no minerals are derived from the broken down tissue." http://web.archive.org/web/201306091...20127.ch18.htm Pentru o persoana sanatoasa, o data ce a castigat serios in greutate, e f. greu sa slabeasca doar "mancand sanatos" si cu "o ora de mers pe jos zilnic". Amuzant/interesant e ca reusesc sa tina post negru oameni fara baze religioase pe cand noi care ne fudulim cu postul vegan de 2-3luni/an si pe asta nu-l putem tine nici 3 zile.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.07.2013 at 01:35:17. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu însă sînt la polul opus, încerc prin metoda asta să pun pe mine... :) Citat:
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 20.07.2013 at 02:04:38. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Ai nevoie de minim 500 calorii/zi doar pentru functionarea creierului. Asta inseamna cca. 50g de grasime, sa zicem max. 100g greutate corporala. Deci in urmatoarele 30 zile, 3kg macar tot pierzi. Citat:
Citat:
Desigur, o doza de efort poti face cu vointa, dar nu cred ca iti face f. bine. Citat:
Citat: