![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu propovaduiesc nici rataciri, nici aberatii. Pur si simplu obiectivez niste operatii mentale si le compar cu alte sisteme religioase, in speta budismul vajrayana. Eu cred ca este necesar sa echilibram "seductia", cu aceasta componenta rationala care obiectiveaza miscarile mintii. Spun sa "echilibram" nu sa "anihiliam". Seductia trebuie sa-si faca lucrarea ei, iar ratiunea particica ei. Nu cred ca se pierde nicio farama din sacralitate, daca investigam cu mintea analitic si contemplativ ce este sacralitatea insasi, sedusi fiind de sacralitate. Nu vreau sa "rapesc" nicio lumina icoanei Lui Hristos. Doar evidentiez principii. Daca aceasta crezi ca-ti submineaza credinta, accept apelativele. Domnul Iisus sa te pazeasca! Amin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Obiectivez și eu acum principiul pe care îl evidențiezi: cum să prezentăm elogios budismul, față de umilul creștinism. Și nu știu de ce dar am bănuiala că acest principiu al tău s-ar putea să placă multora dintre creștinii nevoitori, acelora care se țin cu adevărat la umilință...:) Nici nu doream altceva, spre a se vădi mereu, cât mai clar, diferența dintre budism și creștinism. Succes, așadar, mai departe! |
|