![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca o regula generala de bun-simt (asta nu inseamna si validitate 100%) este sa incerci sa manaci legume si fructe locale, in timpul sezonului in care apar in mod normal; adica e vremea cireselor- cirese; a caiselor in Romanai vine ceva mai tarziu; eu imi amintesc ca nici in copilarie nu mancam rosii pana in iulie; daca vrem trufandale tot timpul anului, cum altfel sa le obtinem decat importate-transportate-dezinfectate-chimizate?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai aveam si noi sere candva dar acum... Si in plus, daca tinem musai, mai avem la dispozitie congelatorul, uscarea, conservele..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
** Asa era si la noi. Vara mancam fructe, legume de sezon, prin August-Spetembire faceam muraturile, gemurile, zacustile, puneam in beci cartofi si alte legume din recolta de toamana ptr. iarna. Primavara spre vara mai ieseau cateva legume. Ce mancam tot anului, portocale si banane. Tin minte ca imi mai era pofta in mijlocul iernii de pepene sau/si porumb fiert, dar de unde?! Trebuia sa vina vara si atunci ce bune erau dupa atata asteptare!
|
|||
|
|||
![]()
conserve: muraturi, gem, zacusca, compot, etc, tot ce se fierbe sau saramureaza..
porumbul dulce se poate conserva: congelat, conserva (fiert) sau uscat (bombonele yamyam). pepene - doar conserva (muratura). Sunt multe ferme bio (cine stie cate pe bune la cum e cu spaga la noi..)dar preturile sunt pe masura, daca esti pregatit sa dai de 2x 3x mai mult..
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.06.2013 at 02:07:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip | antoniap | Generalitati | 1174 | 05.06.2015 11:04:59 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
10 aliati pentru sanatate | absolutep0wer | Generalitati | 0 | 25.06.2010 05:09:03 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 1 | 13.03.2010 19:30:22 |
|