Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2013, 10:39:06
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Parinte, in încheiere, ne puteti spune daca este Romania o tara aflata sub ocupatie?

Din punctul meu de vedere, astept sa-mi dovedeasca cineva ca nu este asa, dar din punctul meu de vedere da, Romania este o tara aflata sub ocupatie. Dincolo de orice alte discutii am un argument care mi se pare hotarator. Este esential sa ne uitam in istorie si sa ne dam seama de un lucru: orice regim care a a fost al cetatenilor ori s-a prefacut a fi a-l cetatenilor a inarmat pe oameni, sau macar i-a indemnat sa se inarmeze. Regimurile politice care indeamna oamenii sa nu foloseasca armele, sa nu aibe arme si sa nu stie sa le foloseasca sunt regimuri care vor fatis sa-i oprime pe oameni sau care nu sunt interesate deloc de cetateni. Atunci cand un regim politic interzice cetatenilor sa aiba arme sau le pune oprelisti cat mai puternice in a purta arme, acel regim este un regim dictatorial, exploatator, tiranic, de ocupatie, care vrea sa nimiceasca acel popor. Sistemul de stat este un sistem care trebuie sa-i reprezinte pe cetateni, sa-i ajute si sa-i apere. Un regim statal care impiedica pe cetateni sa se inarmeze este un regim de ocupatie, care se impotriveste cetatenilor. In istoria lumii, orice regim liber s-a realizat prin inarmarea tuturor cetatenilor. Stefan cel Mare, Constantin cel Mare, Teodosie cel Mare, Iustinian si oricati alti mari imparati sau domnitori de-ai nostri vrem sa dam, toti au inarmat populatia. Nu exista niciun stat liber in istoria lumii in care cetatenii sa nu fi fost inarmati si pregatiti de lupta. Daca o tara vrea sa fie libera, toti cetatenii cu drept de vot trebuie sa poată purta liberi arme.Concluzia corecta o poate trage oricine gandeste sanatos.

Interviu realizat de Cezar Machidon

Sursa: http://www.foaienationala.ro
Tulburator ca un asemenea mesaj poate veni de la un preot !
Absolut de neinteles .
Daca un asemenea mesaj ar fi venit din partea unui militar, jandarm sau a unui vinator, as fi inteles cu virf si indesat .
Prezenta armelor intr-o casa, asemenea vaselor de bucatarie, sau a masinii de spalat nu are acelasi efect ca acestea enumerate . Nici pe departe ! Nenumarate sunt tragediile voite sau accidentale produse prin prezenta si manevrarea armeleor (de la cele albe pina la cele de genul "otravuri naturale")in gospodarie.
Intotdeauna armele(detinerea, minuirea, intretinerea, etc)si-au cerut pretul in vieti omenesti numai si numai de la cei nevinovati, in primul rind, si apoi si de la altii .
Institutii nationale de profil, specializate in detinerea si minuirea armelor platesc anual tributul acestora numai si numai in vieti omenesti sub forma de "accidente", de la infintarea lor si pina in prezent . Adica armata, jandarmeria, etc . Dara-mi-te nea Stefon, care detine arme in casa de la guvernul iubitor de pace, neopresor si purtator de grija a neamului sau... ce credeti ca va patimi, mai devreme sau mai tirziu ?
Defapt, pt. orice om de buna credinta, se poate vedea lesne ce se intimpla in Romania de cind s-a dat drumul justificat la portul armelor de foc individuale(sar din masi in trafic si se impusca unul pe altul si periclitind si zona din imprejurime vrind sa-si faca dreptate singuri), de cind toti practica "oleaca di batai" asiatica pt. autoaparare( se incaiera in metrou, in traficul rutier si in general in orice loc public fara nici o retinere) si de cind omul crede ca a fi liber insemneaza sa faca tot ce ii trece lui prin maduva spinarii (caci cu asta gindesc !).
Cit o fi rivnit valahul dupa dreptul americanesc de a detine si folosi arme, convins fiind (mai ales daca o zice si un preot, nu ?) ca ce nu a putut sa faca biserica insasi pt. a-l mintui va face chiar si prin imprudenta arma !?
Oare chiar asa sa fie ? Si il mai scotem la inaintare cu toata convingerea pe preotul...

Dar inafara de aceasta pozitie nelalocul ei, strigatoare, alarmanta este si premiza parintelui (aceasta este o stereotipie atitudinala care se intilneste absolut frecvent la persoanele care cu f. multa greutate accepta parerile altora, care poate accepta si alte idei decit ale sale . Acestia sunt "eroii" dialogului, intotdeauna depunind o munca titanica pt. a-si sustine parerile si a te face pina la urma-chiar si de penibilul sau sila discutiei-sa zici ca ei) care propaga ideea detinerii armelor sub diverse smecherii ideative si tertipuri sofiste : "... daca ma poate combate cineva cu argumente, eu chiar ma bucur !".
Orice copil de clasa a VIII-a stie clar ca "inter arma , silent muse".
Si asta in situatia laica . Ca daca ne intoarcem la Scriptura nu cred sa gasim vreun temei identic cu al parintelui in cauza si prin care sa ne gonflam/umplem de uimirea si admiratia ca ce dreptate a avut !

Last edited by zaharia_2009; 17.06.2013 at 10:47:50.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 17:26:42
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Cred și eu că mesajul cu armele la îndemână, peste tot, depășește deja granițele potrivite ale pledoariei pentru artele marțiale și pentru apărarea țării. Și da, într-adevăr, nu tocmai preotul e potrivit să facă astfel de afirmații...
Am plecat de undeva, s-a mers binișor, chiar admirabil pe alocuri după gustul meu (mulțumesc, Parascheva, pentru linkuri și citate!), însă am impresia că s-a sărit pârleazul.
Ce greu e să rămânem pe firul subțire al discernământului Căii...
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 17:36:52
N.Priceputu
Guest

Implicit

Subscriu la mesajul fratelui Zaharia. Greu îmi este să văd un astfel de mesaj venind de la un preot.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 20:51:48
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

-nici eu nu sunt de acord cu detinerea de arme de catre populatie,s-ar inpusca unii pe altii..dar sunt de acord cu multe dintre ideile parintelui
-si eu consider comunismul prezenta satanei pe pamant si ii apreciez pe cei care au luptat impotriva lui,de asemenea sunt impotriva masoneriei satanice
-parintele isi bazeaza ideile pe sfintii parinti si Biblie,care idei nu v-au placut si care v-au placut ?
-respingeti doar ideea cu detinerea armelor de catre populatie dar de restul interviului nu ziceti nimic? macar daca sunteti sau nu impotriva comunismului si masoneriei...
-decat sa stea tinerii numai la tv sau sa se joace jocuri pe pc...mai bine practica un sport,chiar si arte martiale dar nepagane
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 21:07:05
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

"Despre sfinți și sfințenie..." cu părintele Mihai Andrei Aldea la librăria Sophia, 27 octombrie 2011

http://www.youtube.com/watch?v=YO4NviyiHLE
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 08:31:22
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-nici eu nu sunt de acord cu detinerea de arme de catre populatie,s-ar inpusca unii pe altii..dar sunt de acord cu multe dintre ideile parintelui
Parintele spune ca tinerii, barbatii in special, sa invete sa apere pe ceilalti si neamul, nu spune sa invatam sa luptam sa ne aparam pe noi sau sa ucidem. Si in trecut oamenii erau pregatiti mereu ptr. lupta si nu ucideau cand se enervau.
Aici e vorba de a fi pregatit ptr. ati apara familia, aproapele si tara. Nu spune deloc sa ne cumparam pistoale. El a spus sa facem sport si/sau arte martiale, nu sa ne cumparam pusti.
Chiar a si facut acea diferenta intre a lupta ptr. aparare si ptr. a ucide. Prima e buna, a doua nu.
Bine ar fi sa se faca de mic si un instrument muzical, ptr. a sensibiliza, sa nu fim badarani.
Si sa stiti ca pana sa vina comunistii, toti oamenii liberi aveau arme, asta se stie. Nu neaparat pistol. Dar aveau si stiau si sa le foloseasca. Si chiar daca nu detineau decat furca, tot erau instruiti mereu.

Cei din Bucuresti pot merge pana la el sa ii ceara lamuriri sau/si detalii inainte sa il puna la zid. Cred ca ar fi cel mai bine asa. Adresa unde poate fi gasit aici: http://www.parohiasfantuldaniilsihastrul.ro/

Last edited by Parascheva16; 18.06.2013 at 08:49:47.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 10:12:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Parintele spune ca tinerii, barbatii in special, sa invete sa apere pe ceilalti si neamul, nu spune sa invatam sa luptam sa ne aparam pe noi sau sa ucidem. Si in trecut oamenii erau pregatiti mereu ptr. lupta si nu ucideau cand se enervau.
Aici e vorba de a fi pregatit ptr. ati apara familia, aproapele si tara. Nu spune deloc sa ne cumparam pistoale. El a spus sa facem sport si/sau arte martiale, nu sa ne cumparam pusti.
Chiar a si facut acea diferenta intre a lupta ptr. aparare si ptr. a ucide. Prima e buna, a doua nu.
Bine ar fi sa se faca de mic si un instrument muzical, ptr. a sensibiliza, sa nu fim badarani.
Si sa stiti ca pana sa vina comunistii, toti oamenii liberi aveau arme, asta se stie. Nu neaparat pistol. Dar aveau si stiau si sa le foloseasca. Si chiar daca nu detineau decat furca, tot erau instruiti mereu.

Cei din Bucuresti pot merge pana la el sa ii ceara lamuriri sau/si detalii inainte sa il puna la zid. Cred ca ar fi cel mai bine asa. Adresa unde poate fi gasit aici: http://www.parohiasfantuldaniilsihastrul.ro/
sunt total de acord cu tot ceea ce a spus parintele
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 10:23:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Deci nu pistoale, ci puști. Chiar dacă presupunem (prin absurd) că toți cei care s-ar înarma ar fi foarte responsabili și n-ar intenționa să folosească arma decât pentru apărare, sunt atât de multe omoruri accidentale, cum a arătat fratele Zaharia.
Pe de altă parte, dacă chiar am atinge un așa nivel de responsabilitate, atunci n-am mai avea nevoie de arme.

S-a mai discutat pe un alt topic despre ce ar putea însemna înarmarea populației.

P.S. A-ți exprima dezacordul nu este tot una cu a pune pe cineva la zid.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 11:03:35
Annyta
Guest

Implicit Efeseni 6

"Stați gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii.
Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău.
Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. "

Prefer această abordare...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 10:39:40
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:

Sustinerea este desueta si penibila !
Stratagema de tipul : stai asa maaaa, ca nu ai inteles tu ce vrea sa zica omul !... este de toata jena .
Atita timp cit la nivelul natiei exista organisme statale special destinate de peste 150 de ani cu apararea neamului si care la momente cruciale s-a dovedit ca nu lupta impotriva poporului, si care la alte momente cruciale iarasi s-a umplut de laurii vitejiei si ai iubirii de neam, care este deci tilcul parintelui de nu suntem in stare sa il intelegem multi ?
Nu mai dregeti busuiocul ca va umpleti de penibil .
Armele nu au ce cauta in portul(sau daca nu intelegi termenul folositi "portajul") omului simplu de pe strada, civil .
Si probabil ca daca la instrumentele pe care le insinuati dvs.(fiti fara grija ca am inteles, instrument in general : tambal, cobza, drimba, ocarina, caval,tamburina, cinel, etc) se asdauga ceva cultura, leteratura de genul "inter arma , silent muse" atunci ati obtinut omul pasnic, culturalizat si iubitor mai ales de straini si de ale lor civilizatii, garant al perpetuarii neamului .

Oricum o dati, chiar trimitind soli la parintele respectiv (care, ca sa reamintesc iarasi, si-a si precizat conditiile in care sta de vorba cu cineva: sa ai argumente mai tari decit taria lui, nu si a argumentelor lui) a pretinde sub orice motiv ca este un lucru benefic ca oamenii sa detina (doar sa detina , nu sa si foloseasca) arme , este o prostie mare cit parintele si cei care il sustin in aceasta idee.
Ramin surprins ca nu va jenati sa ii sustineti o asemenea parere !
Dar poate intelegeti altfel : nevoile de aparara ale neamului cu arma in mina, in mod masiv, cu totii detinatori de arme, este exceptional de rar. Acea situatie se cheama razboi, care cel putin pt. Romania nu se intrevede in perspectiva recenta, iar cind va exista suspiciunea de a fi nu o facem fiecare de capul nostru, cum ii tuna prin minte fiecarui fiu duhovnicesc al parintelui respectiv, ci se face in mod organizat, dupa o anume strategie, sub o conducere unica si de catre forte specializate, care cu asta se ocupa inca din timp de pace . Sansa natiunii Romane de a fi aparata in permanenta nu se bazeaza pe neica nimeni, sudor la IMGB sau pe Lisaveta, prostituata sau hostesa la Majestic, actionind cum vrea el/ea, cu arma in mina si impinsa de indemnurile parintelui "IZGREC" .
Ci se bazeaza pe cu totul alta conceptie, la nivel de natiune sau national.
Dar revenind, poate intelegeti altfel absurdul parintelui : ia incercati sa va imaginati cum s-ar spune Tatal Nostru cu arma in mina, in timp ce tragi, catre oricine ti se pare tie ca este dusmanul natiei, din indemnul uni parinte ?
Dar accept totusi idea ca sub diverse masti, in toate mediile societatii, fie ele si bisericesti sau monahale, exista intotdeauna binevoitori... dar neintelesi de nimeni !
Si facind o ultima comparatie intre armnata tarii si Floricel, luptatorul donquijotist inarmat, este ca si cum in sinul unei natii, pe linga Biserica Ortodoxa vine cineva care ne indeamne(de data aceasta din partea armatei statale)sa invatam toti Scriptura dupa capul nostru, fara duhovnicii consacrati special acestui scop,in fiecare zi din ce in ce mai "bine", pt. a fi pregatiti la o adica pt. parusia Domnului . Iar armele (adica Scriptura in acest caz)sa ni le procuram fiecare dupa cum ne place sau credem ca sunt performante !
Eee! cum suna !? Cita marea prostie, nu ?
Ei, acest lucru sustine cu tenacitate parintele dvs.celebru .

Last edited by zaharia_2009; 18.06.2013 at 10:55:43.
Reply With Quote
Răspunde