Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Eutanasia
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2013, 14:59:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Pe de o parte,observ un dublu standard vizavi de ucidere:noi nu ucidem animale decat pe alea pe care le mancam,in rest...suntem tare milosi.
Elemente de genul asta, si altele - denonta faptul ca afectiunea pentru animale poate avea dimensiuni patologice.

Persoane la care dragostea pentru animale capata astfel de dimensini tragico-patetice, ca in postarea initiala a acestui topic, in mod cert au handicapuri social-afective majore.

Ai sa vezi ca aduna animale de pe strazi, le spala, cheltuie bani cu ele, cu doctori, dar niciodata n-ai sa auzi ca au facut asta cu un copil al strazii sau dintr-un orfelinat.
Vechi 16.06.2013, 20:10:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Elemente de genul asta, si altele - denonta faptul ca afectiunea pentru animale poate avea dimensiuni patologice.

Persoane la care dragostea pentru animale capata astfel de dimensini tragico-patetice, ca in postarea initiala a acestui topic, in mod cert au handicapuri social-afective majore.

Ai sa vezi ca aduna animale de pe strazi, le spala, cheltuie bani cu ele, cu doctori, dar niciodata n-ai sa auzi ca au facut asta cu un copil al strazii sau dintr-un orfelinat.
Nu stiu ce cazuri cunosti tu,insa eu am inteles ca mila este un dar pretios si atunci cand se afla in inima omului este universala(pt toate fapturile creatiei).
Or fi si dezaxati(si cu aceia trebuie sa ne purtam torerant)dar in general o persoana normala ,miloasa se apleaca cu dragoste si pt oameni,animale si plante.

Nici nu ma intereseza ce au altii in farfurie,insa cand invoci mila ca motiv principal pt curmarea suferintei unui animal iti pui intrebarea legala,unde se afla mila ta in alte circumstante?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 16.06.2013 at 20:41:59.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 01:14:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu stiu ce cazuri cunosti tu,insa eu am inteles ca mila este un dar pretios si atunci cand se afla in inima omului este universala(pt toate fapturile creatiei).
Nu, prin definitie nu este universala.
Un om are capacitatea de a suferi pentru un animal, in timp ce isi calca semenii in picioare - direct sau prin indiferenta.

Citat:
Or fi si dezaxati(si cu aceia trebuie sa ne purtam torerant)dar in general o persoana normala ,miloasa se apleaca cu dragoste si pt oameni,animale si plante.
Dar nu cred ca aici se incadreaza reactii isterice ca cea relatata in deschiderea acestui topic.

Citat:
Nici nu ma intereseza ce au altii in farfurie,insa cand invoci mila ca motiv principal pt curmarea suferintei unui animal iti pui intrebarea legala,unde se afla mila ta in alte circumstante?
Nu prea cred ca am inteles intrebarea.
Animalele "by design" au fost facute sa fie utile oamenilor, binenteles asta nu inseamna ca au fost facute pentru a servi neaparat de mancare sau pentru a fi chinuite, dar nici puse mai presus de binele altor semeni.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10
Biserica Ortodoxa Secreta mathly24 Alte Religii 27 28.11.2008 18:29:08
Biserica Ortodoxa din Ucraina SSB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 18.04.2008 15:40:07
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? Va_iubesc Despre Biserica Ortodoxa in general 244 20.05.2007 00:46:46