Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2013, 09:26:43
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
" Cati dintre preotii hirotoniti anul asta nu au dat bani? Cati episcopi vand posturile? Cati preoti fura, beau, fumeaza, fac afaceri... ? Sa va zic eu ce am aflat cand am fost de sarbatori acasa? Nu sunt nascut in Bucuresti. Dar orasul de nastere e destul de mare. E resetinta de judet cu episcopie. Nu am auzit nimic bun de nici un preot. Dar am auzit de nu stiu ce preot care si-a platit amanta sa faca avort, am auzit de un preot de peste 60 de ani de care stie toata lumea ca are amanta, am auzit ca un diacon nu tine post ca daca el vede mici de exemplu miercurea sau vinerea, chiar daca este post nu se poate abtine, am auzit ce pozitie a mai incercat, am auzit de preot lasat de sotie ca nu o satisfacea, am auzit discutie intre un tip care a fost preot (nu fusese inca si caterisit) si venise la biserica si un alt preot mai in varsta incerca sa il convinga ca poate ramane preot indiferent de ce ar fi facut, mai putin crima, am auzit de preot care tinea slujba beat, am auzit de preot care tipa in biserica si spunea ca nimeni nu o sa tipe acolo mai tare decat el... Si toate astea de la alti preoti.
Nu stiu ,eu locuiesc in oras cu episcopie dar nu am auzit de asa grozavii
De obicei barfele despre preoti le scot tot cei necredinciosi sau caldicei ca argument ca nu merg la biserica.
Daca credinciosii sunt nemultumiti de un preot si el nu mai este vrednic de a sluji pt ca are amanta bine ar fi ca acesta sa slujeasca intr-o biserica goala ,sa nu mai impartaseasca ,sa vedem daca mai are curaj sa se apropie de sfintele daruri.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2013, 20:12:51
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
De obicei barfele despre preoti le scot tot cei necredinciosi sau caldicei ca argument ca nu merg la biserica.
Daca credinciosii sunt nemultumiti de un preot si el nu mai este vrednic de a sluji pt ca are amanta bine ar fi ca acesta sa slujeasca intr-o biserica goala ,sa nu mai impartaseasca ,sa vedem daca mai are curaj sa se apropie de sfintele daruri.
Poate nu m-am exprimat clar. Nu e vorba de nici o barfa. Sunt fapte reale. Partea de barfa consta in discutiile dintre preoti. Adica nu le-am auzit de la "tanti Ileana" la coltul bisericii.
Pana la urma fiecare vede si cat vrea sa vada. Dar de la a nu vedea pana la a spune ca nu exista e o diferenta. Mare.
Vechi 28.05.2013, 09:09:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Pana la urma fiecare vede si cat vrea sa vada. Dar de la a nu vedea pana la a spune ca nu exista e o diferenta. Mare.
De vreme ce eu nu am auzit nu pot spune ca exista.
Nu stiu cat mi-ar ajuta la mantuire aceste relatari.
Judecarea preotilor e un pacat care trebuie marturisit
Noi trebuie sa fim cum scrie la Scripturi: "N-am pus înaintea ochilor mei lucru nelegiuit"(ps.100)
"Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa
Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari"(ps.37)
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 10:00:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Poate nu m-am exprimat clar. Nu e vorba de nici o barfa. Sunt fapte reale. Partea de barfa consta in discutiile dintre preoti. Adica nu le-am auzit de la "tanti Ileana" la coltul bisericii.
de acord cu tine. CONFIRM TOT ceea ce ai spus!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 14:25:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Acea profetie este despre vremea din timpul Antihristului, din cate am vazut. Stiu ca si parintele Cleopa spunea ceva asemanator, tot despre venirea Antihristului.
Pe de alta parte putem constata ca din 1900 au fost cele doua razboaie, nazismul si comunismul. De asemenea din punct de vedere religios tot de atunci apare ecumenismul, adica relativizarea credintei, nedeosebirea celor de-a stanga de cele de-a dreapta din profetie.
Deci e posibil sa fie descris si inceputul vremurilor din urma. Nu pot fi cele din urma pentru ca ele vor fi atunci cand va veni Antihristul. Mai stim ca si unii din cei alesi (adica ortodocsi) vor fi amagiti. Oare cine vor fi din acestia, cei ce isi cunosc credinta si au o credinta ferma sau cei ce au conceptii moderniste? Parerea mea e ca new-age si ecumenismul (ecumenismul tinand tot de new-age, este adaptat pentru cultele crestine, new-age pentru toate religiile) sunt credintele pe care si le pregateste Antihristul pentru atunci cand va veni. Pentru ca nu poate veni fara sa fie lumea pregatita dinainte, au si ingerii cazuti ceva minte.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 15:10:15
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acea profetie este despre vremea din timpul Antihristului, din cate am vazut. Stiu ca si parintele Cleopa spunea ceva asemanator, tot despre venirea Antihristului.
Pe de alta parte putem constata ca din 1900 au fost cele doua razboaie, nazismul si comunismul. De asemenea din punct de vedere religios tot de atunci apare ecumenismul, adica relativizarea credintei, nedeosebirea celor de-a stanga de cele de-a dreapta din profetie.
Deci e posibil sa fie descris si inceputul vremurilor din urma. Nu pot fi cele din urma pentru ca ele vor fi atunci cand va veni Antihristul. Mai stim ca si unii din cei alesi (adica ortodocsi) vor fi amagiti. Oare cine vor fi din acestia, cei ce isi cunosc credinta si au o credinta ferma sau cei ce au conceptii moderniste? Parerea mea e ca new-age si ecumenismul (ecumenismul tinand tot de new-age, este adaptat pentru cultele crestine, new-age pentru toate religiile) sunt credintele pe care si le pregateste Antihristul pentru atunci cand va veni. Pentru ca nu poate veni fara sa fie lumea pregatita dinainte, au si ingerii cazuti ceva minte.
Bine ai scris! Probabil ca Antihrist isi pregateste venirea inca de la marea schisma din 1054 continuata apoi cu apartia protestantismului in secolul al XVI-lea, apoi a neoprotestantismului si in cele din urma a stilismului in Biserica Ortodoxa in 1923. Diavolul este "cel ce dezbina", deci se poate vedea clar lucru lui. Cine stie ce va mai urma...

Last edited by klamath; 30.05.2013 at 15:25:04.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2013, 22:08:00
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

http://www.razbointrucuvant.ro/2013/...nea-lui-iisus/

Staretul vorbea despre rolul important al tineretului în viitoarea renastere a Bisericii. El spunea ca vor veni vremuri (si deja au venit!!) când destrabalarea si decaderea moravurilor tinerilor vor atinge ultimele limite, cele mai de jos. Aproape ca nu vor ramâne din cei nedepravati. Ei vor considera ca totul le este permis pentru satisfacerea poftelor si placerilor, în bande si gasti, vor jefui si corupe.

Din profetie asta m-a tulburat cel mai mult, si din pacate este un adevar, nu stiu cine a scapat in ziua de azi de patima desfraului...si alt lucru care ma mai tulbura este faptul ca spunea de bande, privind la americani, am vazut cat de decazuti au ajuns, peste tot sunt numai bande, furturi, rasism etc :|

Last edited by Marcel_Ionut; 31.05.2013 at 22:10:45.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2013, 20:20:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Din profetie asta m-a tulburat cel mai mult, si din pacate este un adevar, nu stiu cine a scapat in ziua de azi de patima desfraului...|

Ce ne puteți spune despre pecetea lui Antihrist, 666, despre care se vorbește în Apocalipsă?Frate, tu crezi că se ia așa după slovă, 666? Acești trei de șase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, și anume: poftă fără de minte, adică desfrâu și beție cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită sau imaginație pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufletești, vrăjitorie, deznădejde și sinucidere; și al treilea șase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă și tulburare între creștini, între părinți și copii, așa cum scrie la Sfânta Evanghelie.
Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârșitul lumii și judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.
Păi voi gândiți că o să fie o pecete cu cifrele 666?
Prostii! La Apocalipsă, dacă ceri tu 666, eu îți cer ție „jivină gândită" și „cal galben" și „cal roib" și „cal negru" și „cetatea care naște". Cetatea se face femeie și naște. Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea? Cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele șapte trâmbițe, ce-s acelea? Păi spune, măi! Cea mai blestemată sectă din lume, care ne amenință, este secta iehoviștilor. Ce hule grele aduc ei împotriva dumnezeirii! Ei nu cred în Hristos. Este o sectă politică iudaică, care luptă împotriva creștinismului și încearcă să atace dogma Preasfintei Treimi, căci despart pe Tatăl de Fiul și de Sfântul Duh. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt ? Hristos este Cuvântul Tatălui. A fost vreodată Tatăl fără Duh? Ce spune în Psalmul 12: „Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit și cu Duhul gurii Lui toată puterea lor". A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt sau fără Duh? N-ai văzut la facerea omului? „Să facem om după chipul și asemănarea noastră". Cu cine se sfătuia Tatăl, dacă nu era Fiul și Duhul Sfânt? N-ai văzut la amestecarea limbilor: „Să ne pogorâm, să le amestecăm limbile". Sfânta Treime de la început se descoperă în cele mai tainice Scripturi. Deci răul din draci acesta este: poftă fără minte, închipuire pripită și mânie fără judecată. Asta înseamnă 666! „Și va veni o sectă la sfârșitul lumii, zice Sfântul Andrei, care nu va face cruce și le va pune Antihrist pecetea pe mâna dreaptă și n-o vor ridica la frunte; că fruntea este partea rațională a sufletului, adică mintea".
Am avut mai demult câteva femei baptiste tocmai de la Abrud-Alba. Două au făcut cruce. De 30 de ani erau baptiste. Una a zis: – Părinte, nu fac cruce!
- Fă cruce!, îi spun.
- Nu fac, nu pot ridica mâna în sus!
-Ți-a pus diavolul pecetea, de aceea n-o mai ridici! Fă cruce, femeie, și vei vedea puterea lui Dumnezeu!
- Nu, că nu pot ridica mâna! Și eu îi iau mâna dreaptă și-i fac cruce de trei ori pe față.
- Văleu! Văleu! Acum am putut-o ridica! Așa a fugit de la dânsa diavolul care o stăpânea.
- Vai, tare mă simt ușoară!
- Da! Acum s-a dus dracul de pe mâna ta!
Apoi am mărturisit-o și s-a întors din nou la Biserică. Vedeți puterea Sfintei Cruci?
Parintele Paisie
Vechi 05.06.2013, 07:48:38
adrian7 adrian7 is offline
Member

Data înregistrării: 04.06.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
http://www.razbointrucuvant.ro/2013/...nea-lui-iisus/

Staretul vorbea despre rolul important al tineretului în viitoarea renastere a Bisericii. El spunea ca vor veni vremuri (si deja au venit!!) când destrabalarea si decaderea moravurilor tinerilor vor atinge ultimele limite, cele mai de jos. Aproape ca nu vor ramâne din cei nedepravati. Ei vor considera ca totul le este permis pentru satisfacerea poftelor si placerilor, în bande si gasti, vor jefui si corupe.

Din profetie asta m-a tulburat cel mai mult, si din pacate este un adevar, nu stiu cine a scapat in ziua de azi de patima desfraului...si alt lucru care ma mai tulbura este faptul ca spunea de bande, privind la americani, am vazut cat de decazuti au ajuns, peste tot sunt numai bande, furturi, rasism etc :|

Din patima desfraului se poate scapa cu multa credinta. La fel si cu alte patimi.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 06:27:18
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Când veți avea curajul/puterea să vă scoateți doapele din urechi, veți auzi grozăvii cu mult mai mari. Asta o spun doar ca să vă destupați urechile, acolo-n gaura nisipoasă de struț unde se pare că vă duceți veacul.
Pe de altă parte, indiferent ce fac și spun preoții, datoria noastră e să ne vedem de treabă, creștinește. Preoții au treaba lor, Dumnezeu să-i ocrotească, să le dea putere pentru sacra lor slujire și să îi mântuiască, spre folosul lor și al nostru, al celor necăjiți! AMIN+
Reply With Quote
Răspunde