Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2013, 20:19:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
înseamnă că Moliftelnicul ar trebui upgradat cu o nouă,ierurgie: slujba de sfintire a boabelor de struguri.
s-a facut deja. doar ca pe langa struguri s-au adaugat si alte roade ale pamantului.
Vezi, biserica a fost mai rapida cu cateva sute de ani. :)
Vechi 17.05.2013, 20:57:18
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
s-a facut deja. doar ca pe langa struguri s-au adaugat si alte roade ale pamantului.
Vezi, biserica a fost mai rapida cu cateva sute de ani. :)
detalii te rog.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2013, 13:41:03
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
detalii te rog.
e vorba de rugaciunea ptr binecuvantarea a roadelor vitei,(deci a boabelor de struguri) ce se citeste indeosebi la 6 august. Aceasta randuiala se practica de...multi ani in Biserica noastra.
Vechi 18.05.2013, 13:45:14
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Wink

fratele Zaharia are un stil mai aparte in a scrie lucrurile. Odata am picat si eu in capcana de a-l judeca doar la suprafata, daca as fi citit mai atenta mesajul precum si tonul mesajului mi-as fi dat seama ca e unul dintre putinii care au puterea sa apere adevarul fara deranjul ca as zgaria urechile ulta sensibile ale multora.
Dar citite in fuga si superficial, mesajele dumnealui au darul de a faca sangele sa clocoteasca in unii.
Aer adanc in piept si recititi mesajele. a doua oara par altfel.
Vechi 18.05.2013, 15:21:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
fratele Zaharia are un stil mai aparte in a scrie lucrurile. Odata am picat si eu in capcana de a-l judeca doar la suprafata, daca as fi citit mai atenta mesajul precum si tonul mesajului mi-as fi dat seama ca e unul dintre putinii care au puterea sa apere adevarul fara deranjul ca as zgaria urechile ulta sensibile ale multora.
Dar citite in fuga si superficial, mesajele dumnealui au darul de a faca sangele sa clocoteasca in unii.
Aer adanc in piept si recititi mesajele. a doua oara par altfel.
Lore eu te rog sa mai citesti o data mesajul lui. Si pe Yasmina o rog.
Nu ma deranjeaza ca scrie despre modul lui de a vedea si trai credinta, ci faptul ca in fiece mesaj loveste direct in persoane de pe forum (Fani, Ory, Mihnea, eu, Cristi si altii).
Si in felul asta face si un mare pacat (dublu): unul ca barfa si vorbirea de rau nu este permisa si al doilea ca ne face si pe noi sa pacatuim prin manie.
Ce rost are?

Eu ma stradui sa ignor si sa nu raspund la astfel de mesaje. Dar ma surprinde faptul ca voi si altii chiar i le acceptati si va plac asa mult. Chiar nu va inteleg.

Repet, daca s-ar referi numai la credinta si ne-ar lasa pe noi in pace, n-ar fi problema. Fiecare este liber sa scrie despre credinta aici pe forum.

In plus fiecare din noi mergem la biserica si avem un preot care ne invata intr-un fel lucrurile. Doar voi spuneti tot timpul ca duhovnicul/preotul poate sa stie ce este bine pentru fiecare si sa-l sfatuiasca.
Si atunci ce rost are sa judecam pe unul si pe altul, ca face sau nu face ceea ce spunem noi aici, ceea ce credem noi ca este mai bine? Fiecare din noi duce o cruce in spate si preotul ne stie ce si cum. Nu facem nimic asa de capul nostru. Dumnezeu stie totul despre noi.

Si sunt de acord cu Solveig, Dumnezeu n-o fi cum spune Zaharia ironic (dar corect), totusi trebuie sa credem in El si minunile sale si sa fim langa El.
In rest, numai El este in masura sa ne stie si sa ne cunoasca atat neputintele cat si straduintele si sa ne judece. Nimeni altcineva.

Nu e nevoie nici de ironii, nici de rautati. Scrie undeva in scripturi cineva pe asa un ton? Spune Iisus pildele sale cu ironie si rautate?

Last edited by sophia; 18.05.2013 at 15:26:26.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2013, 15:46:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cu răutate nu, dar nici la Zaharia nu știu unde vezi tu răutate.
Reply With Quote
Răspunde