|
|
|||
|
|||
Comerciantii umbla cu minciuna sa ne strice postul?
Am si eu o intrebare. Am tinut Postul Pastelui de la inceput si am de gand sa il tin pana la sfarsit. Dar azi cand am fost la Carrefour niste baieti care administrau automatele de cafea si ceai au vut sa imi dea o ciocolata calda "din parta casei" Cica e vegetala. Scria ca contine cacao, zahar, apa si albitor vegetal. Dar in paranteza cu un scris puchinos la albitor vegetal printre altele, cica continea "proteina din lapte" Cand am vazut am renuntat si mi-au dat un ceai "din partea casei" ca tot au avut chef sa faca cinste. Dar din gresala pana sa observ scrisul puchinos, am apucat o picatura din acea ciocolata calda.
Intrebare: Asta inseamna ca mi-am stricat postul? |
|
|||
|
|||
Nu, dragutule! |
|
||||
|
||||
Nu.
In schimb, daca DUPA ce ati vazut ca produsul nu corespunde definitiei unui produs de post, ati fi continuat sa il consumati, eventual zicand ca "acuma, daca tot am apucat sa iau o inghititura..." ati fi stricat postul, luand urmatoarea inghititura. Aceasta este o eroare frecventa. Ca regula generala, nu exista pacat fara intentie.
|
|||
|
|||
Sigur ca da.
Nu ai avut in acel moment o senzatie profunda de sfasiere, ca si cand s-ar fi prabusit un castel din carti de joc, construit cu truda a multor saptamani, chiar inainte de a pune ultima piesa?
|
|||
|
|||
AlinB ti-am citit posturile trecute chiar si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15953 si chiar nu inteleg ce cauta un ateu pe forumul asta Crestin.
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
2) si daca ar fii, care e problema? nu interzicem accesul nimanui.
|
||||
|
||||
Ceea ce afirmati nu are nici o legatura cu subiectul acestui thread,ca sa nu mai spun ca este total eronat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
Citat:
Si ce anume v-a facut sa credeti ca este ateu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|