Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2013, 15:51:44
N.Priceputu
Guest

Implicit

Oricât îmi storc mintea, trebuie să mărturisesc că am nevoie de tâlcuire la cele de mai sus.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 15:55:25
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Găsesc o legătură mare între Cântarea Cântărilor, din care am extras cele două versete (antipenultimul și penultimul din Cântarea)
o legătură mare, așadar, cu problema apropierii noastre, ca mădulare ale Bisericii, de Sfânta Împărtășanie.

Atitudinea miresei față de mire o văd ca pe un îndreptar privind apropierea noastră de Împărtășanie. O culme poetică, așa e acolo... Un îndreptar sublim, mult mai aproape de înțelegerea mea decât predicile savante.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 16:00:13
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Via mea este la mine acasă. E a mea, eu o lucrez, eu sunt posesorul și responsabilul și sunt liber s-o dau cui vreau și s-o lucrez cum vreau. (sufletul meu e acum în mâna mea)
Dar Ție Ți-o lucrez, Ți-o dăruiesc, vreau ca Tu să te bucuri de ea... Eu sunt mireasa Ta (spune sufletul celui îndrăgostit de Domnul), iar nu a altcuiva. Iată credincioșia, dăruirea mea iubitoare...

Dar cum voi face? Înfricoșată sunt, zice iubita, ca nu cumva să nu-Ți fiu pe plac.
Învață-mă Tu, așadar...
spune Biserica. Și Domnul o învață, precum pe fiecare dintre noi, prin toate ale Bisericii.

"fă-mă să-l aud", zice mireasa, declinîndu-și nepriceperea...

Cerem harul Dumnezeirii ca să devenim vrednici de Împărtășirea cu El.

Last edited by cezar_ioan; 24.04.2013 at 16:02:51.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 16:00:27
N.Priceputu
Guest

Implicit

Acum înțeleg. Cântarea Cântărilor a fost interpretată metaforic (nu-mi amintesc de către cine) ca unirea/iubirea dintre Hristos și Biserică. Versetele alese de tine, însă, nu le... pricepeam.
Reply With Quote
Răspunde