Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 23.04.2013, 17:15:16
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 814
Implicit

Galben aprins era si cea pe care-am cumparat-o eu, dar mai mult pentru ca era zaharisita. Am mancat-o asa, zaharisita si a fost extraordinara.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 23.04.2013, 17:30:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Dacă se zaharisește e de calitate.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
  #3  
Vechi 23.04.2013, 18:07:53
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dacă se zaharisește e de calitate.
Corect. Adică nu este falsificată, pt. că cea făcută cu zahăr nu cristalizează, din câte știu. Iarăși, cea de salcâm nu cristalizează, spre deosebire de cea de tei și polifloră, care cristalizează sub 17 °C.
Am văzut (dar n-am mâncat) și de rapiță, care cristalizează cel mai ușor, și e albă.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 24.04.2013, 09:58:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Corect. Adică nu este falsificată, pt. că cea făcută cu zahăr nu cristalizează, din câte știu. Iarăși, cea de salcâm nu cristalizează, spre deosebire de cea de tei și polifloră, care cristalizează sub 17 °C.
Am văzut (dar n-am mâncat) și de rapiță, care cristalizează cel mai ușor, și e albă.
Apropo de mierea falsificata.

Exista o metoda, de care multi nu stiu, prin care mierea se poate falsifica "natural".

Se hranesc albinele cu zahar, preparat intr-un anumit fel.
E drept, culeg si miere naturala, dar majoritatea va fi procesata din zahar rafinat.
Se procedeaza de catre unii astfel mai ales in anii problema, de ex. cand este seceta si floarea nu se ridica la nivelul asteptarilor.

Desi propriuzis e luata din stup si contine si un anumit procent de miere din flori, de fapt este in mare parte, la origine, zahar industrial.
De asta nu are miros si nici gust.

Cine cumpara miere, sa cumpere neaparat din surse de incredere, nu de la tarabe sau magazine oarecare.

La fel si cu polenul, pentru a-si pastra proprietatile trebuie uscat si conservat intr-un anumit fel, cred ca sunt destui care sunt neglijenti vizavi de acest aspect.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 24.04.2013 at 10:00:39.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 24.04.2013, 10:17:37
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Nu m-aș fi gândit că asta e o falsificare. Știam că apicultorii adaugă zahăr în hrana albinelor, într-un anumită concentrație (dacă e prea mult se îmbolnăvesc), pentru că nu le lasă suficientă miere ca hrană.
Nu știu, însă, dacă ele produc miere și în perioada de iarnă, cât nu culeg nectar. Mă gândesc că amestecul acela cu zahăr este pentru hrănire, nu pentru a produce mierea.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 24.04.2013, 10:32:36
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Cred ca trebuie clarificate doua aspecte:
- pe de o parte hrana albinelor (ceea ce ele consuma) pe timp de iarna trebuie sa le lasi f mult zahar ca sa aiba din belsug sa manance cand sint la iernat si nu ies din stup si nici nu ar gasi ceva de mancare pe afara. Unii mai lasa, tot pt hrana albinelor, chiar o parte din miere (dar este ineficient dpdv al costului intrucat pt ele este la fel de buna hrana zaharul sau mierea (care este zahar invertit).
Asta este ceea ce ele mananca.

- pe de alta parte mierea (ceea ce produc) este rezultatul lor, ele fabrica mierea vara in scopul de a face depozite de hrana pt iarna sa aiba in exces ca sa supravietuiasca iernii.

Apicultorul ia rezerva lor de hrana pe care au produs-o ele vara pt iarna (adica mierea) si le pune in loc alta rezerva de hrana mai ieftina si la fel de nutritiva si buna pt ele, anume zaharul. Si asa toata lumea e multumita (si apicultorul si albinele).

Dar mierea este fix ceea ce produc albinele, adica fara nici un fel de zahar sau sirop adaugat! Este mierea care cristalizeaza dupa un timp sau la anume temperatura (daca o reincalzesti se lichefiaza din nou, apoi iar cristalizeaza cand se raceste, dupa un timp).
Aceasta miere pura este foarte scumpa (dpdv al costului de productie - tot ce necesita apicultura facuta asa cum trebuie), asa ca unii adauga peste mierea recoltata (o amesteca cu) sirop de zahar sau sirop de ceai (ca e mai ieftin), ca sa traga la cantar/volum (?) si asa se obtine o "miere" care nu mai cristalizeaza (dar de fapt nici miere nu mai este ci un amestec).
__________________
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor
Amin.

Last edited by adam000; 24.04.2013 at 10:37:41.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 24.04.2013, 10:50:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu m-aș fi gândit că asta e o falsificare. Știam că apicultorii adaugă zahăr în hrana albinelor, într-un anumită concentrație (dacă e prea mult se îmbolnăvesc), pentru că nu le lasă suficientă miere ca hrană.
Nu știu, însă, dacă ele produc miere și în perioada de iarnă, cât nu culeg nectar. Mă gândesc că amestecul acela cu zahăr este pentru hrănire, nu pentru a produce mierea.
In perioada de iarna este normal, atunci acel zahar ele il folosesc pentru consum.
Insa cei care fasifica mierea, folosesc acest procedeu in perioada de cules.
Punand zaharul langa stupi, albina este si mai putin motivata sa caute floarea.
Iar produsul final, pentru cei mai multi, arata ca mierea, are gust de miere (prin asta ei intelegand dulce).

Si pot si baga mana in foc ca este miere culeasa din stupi, n-au adaugat nimic la ea.
Ba chiar si cristalizeaza, ca mierea adevarata.

Problema este ca lipseste aroma si micronutrientii fara de care pana la urma mierea nu e decat un altfel de zahar.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 24.04.2013, 18:08:27
Barsaumas
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In perioada de iarna este normal, atunci acel zahar ele il folosesc pentru consum.
Insa cei care fasifica mierea, folosesc acest procedeu in perioada de cules.
Punand zaharul langa stupi, albina este si mai putin motivata sa caute floarea.
Iar produsul final, pentru cei mai multi, arata ca mierea, are gust de miere (prin asta ei intelegand dulce).

Si pot si baga mana in foc ca este miere culeasa din stupi, n-au adaugat nimic la ea.
Ba chiar si cristalizeaza, ca mierea adevarata.

Problema este ca lipseste aroma si micronutrientii fara de care pana la urma mierea nu e decat un altfel de zahar.
Multumesc ca m-ai luminat, frate. Deci asa procedeaza. Lepadaturi!... Sper sa dea faliment toti aceia, care fac asa. De, am vrut comert liber si tot ce este putere si modus vivendi negustoresc. Dupa 1789/1848, nu ne-a mai placut puterea Bisericii/regilor/voievozilor. Ei, acum sa ne spalam pe cap cu gunoaiele astea de "semeni", care sunt in stare sa vinda, sa zicem, (dar nu m-ar mira sa fie si real exemplul meu) acizi pe post de limonada, doar ca sa aiba "profit".
Reply With Quote
  #9  
Vechi 24.04.2013, 10:16:12
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Corect. Adică nu este falsificată, pt. că cea făcută cu zahăr nu cristalizează, din câte știu. Iarăși, cea de salcâm nu cristalizează, spre deosebire de cea de tei și polifloră, care cristalizează sub 17 °C.
Am văzut (dar n-am mâncat) și de rapiță, care cristalizează cel mai ușor, și e albă.
Cristalizeaza si cea de salcam. Ai mei au avut, cand eu eram copil iar ei in putere, vreo 40 de stupi, asa, de hobby, doar pt familia noastra, si este adevarat ca mierea naturala, fara nimic adaugat, cristalizeaza (orice fel de miere ar fi), in timp ce (povesteau ai mei ca au vazut unii apicultori cum procedau ca sa castige la vanzare mai mult...), unii adauga de ex ceai de tei (facut cu zahar ca un sirop) si astfel mierea capata o aroma mai puternica de tei si nu mai cristalizeaza; sau ceai de menta, etc.
Oricum, cand vezi miere cristalizata, aia e 100% naturala si poate sa tina foarte, foarte multi ani fara sa i se modifice calitatile (pentru ca ai mei tineau mierea doar pt noi, mereu aveam bidoane uriase cu miere zaharisita, din care am consumat foarte multi ani dupa ce ai mei nu au mai avut stupi, si a fost cat se poate de buna).
__________________
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor
Amin.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 23.04.2013, 17:41:24
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Galben aprins era si cea pe care-am cumparat-o eu, dar mai mult pentru ca era zaharisita. Am mancat-o asa, zaharisita si a fost extraordinara.
Exact, noi glumeam si ii spuneam aur, avea o aroma deosebita. Nu o gasim de fiecare data. Si noi tot zaharisita o mancam, nu ne deranjeaza acest aspect, important este sa fie naturala si de calitate, cum spune Dragos.
Reply With Quote
Răspunde