![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Potrivit Libertatea, pentru că s-a lepădat de religia ortodocsă, o femeie a primit în schimb o vacă bălțată. Maria Burduja este printre cele mai sărace din sat. Femeia are 12 copii, cel mai mic are două luni, iar cel mai mare 13 ani. S-a născut ortodoxă, dar a trecut în comunitatea amish pentru a primi ajutor. Răsplata lui Titus Miller? O vită! “Americanii, să le dea Dumnezeu sănătate, mi-au dat în luna februarie o vacă. Acum, a făcut și un vițel. Ne-a fost de mare ajutor animalul asta. Toată familia mea se hrănește cu lapte”, povestește Maria Burduja. Comuna Pătrăuți este acum împărțită în două tabere. Pe de o parte sunt românii care nu s-au lăsat momiți să-și lase religia ortodoxă pentru o viață mai bună, de cealaltă parte, sunt românii amish care au primit la schimb alimente, animale sau lucruri cu care își pot întreține familiile, scrie Libertatea. " Sunt mai multe informatii pe Libertatea...Evident, majoritatea comentatorilor aplauda pe cei care dau o vaca.
https://www.facebook.com/sil.en.94 Last edited by Parascheva16; 16.04.2013 at 18:49:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Ah,pai stirea asta se poate lega de celalalt subiect discutat despre familiile numeroase fara responsabilitate si viitor.
13 copii,cu de nici unele,fara animale,pamant sau bani dar destul de activi in alte planuri... Asteptari de la comunitate,americani sau cine s-o nimeri. Care este suma pe o indemnizatie de copil?Nu iau ceva bani pe 13 copii? Ce lucreaza tatal? Zilier?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
**** «Ne mai dau zahăr, ulei, mălai și fasole» “Soțul meu nu mai muncește pentru că este în concediu de paternitate. Venitul nostru lunar este de 600 de lei și îl împărțim la 14 persoane. Fără ajutorul comunității amish nu am fi supraviețuit. Ne mai dau zahăr, ulei, mălai și fasole. Pentru vaca asta m-am făcut amish. Nu prea știu despre ce-i vorba. Cică nu am voie să mă uit la telenovele, să mă fardez și să mă port necuviincios. Nu-i prea greu ce-mi cer americanii aștia. Poate, dacă suntem cuminți, la anu’, ne dau și o casă mai mare”, visează Maria Burduja. Comuna Pătrăuți e acum împărțită în două tabere. De o parte privesc mândri românii care nu s-au lăsat momiți să-și lase religia ortodoxă pentru o viață mai bună. “Să mă lepăd de Dumnezeul meu? Piei, drace!”, scuipă cu obidă în sân bătrânele satului. De cealaltă parte, românii amish care s-au căpătuit cu un aliment mai gustos, cu o cloșcă sau cu o ustensilă agricolă, taman bune să hrănească o mulțime de guri. “Dumnezeu e același pentru toți, nu?”, susțin aceștia. Cumpără suflete pentru bani? De remarcat că despre aceste grupări nu se spun lucruri tocmai plăcute, liderii amish având interese clare atunci când ajută oamenii nevoiași. Cum funcționează totul? O grupare emigrează într-un loc bine populat, dar sărac, convinge cât mai mulți băștinași să devină adepți amish și raportează totul acasă, în SUA, de unde își încasează recompensele pentru zelul lor religios. [COLOR=#000000]
Mai mult: EXCLUSIV! «Mi-au dăruit o vacă, așa m-au convins să devin AMISH» - Știri interne | Libertatea.ro [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Foarte rau ca o intreaga comunitate ortodoxa a stat indiferenta fata de situatia femeii, se vede si in acest caz cat de nepasatori suntem. Poate daca simtea dragostea ortodocsilor, grija si bunatatea lor, intelegea altfel credinta in care s-a nascut si nu renunta la ea pentru o vaca. Daca nu a lucrat undeva, nu primeste indemnizatie, doar alocatie pentru copii, care in Romania este simbolica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vi se pare ca familia in cauza este de origine rroma? Rromii nu au asteptat niciodata ajutor ,s-i l-au luat singuri de colo,de colo. Daca as ajuta o familie de rromi cu 13 copii? Ummmm,nu sunt sigura pt ca sunt alte cazuri in comunitate care au prioritate.
|
||||
|
||||
![]()
Din Monitorul de Suceava reiese ca este un sat de tigani penticostali, nu? Din tata-n fiu. Si acea femeie penticostala, care are 12 copii cu vârste cuprinse între două luni și 13 ani , a primit ajutor, dar nu si-a schimbat religia. A, si e sigur ca sunt Amish, si nu Menoniti?
Multumesc Yasmine ptr. link.
|
|||
|
|||
![]()
Articolele din Libertatea nici n-ar trebui băgate în seamă. Lucrurile sunt prezentate de regulă distorsionat. Nu degeaba se cheamă ziar de scandal.
|
|
|||
|
|||
![]()
suna mai mult a timesnewroman
|
|||
|
|||
![]()
Acum urmează să aflăm că oarecine s-a lepădat de ortodoxie pentru un bou.