![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pot sa ma pronunt in legatura cu pupatul rudelor, dar icoanele nu ai voie sa le saruti dupa ce iei Sfanta Impartasanie, asta simbolic. Ai gustat din Trupul si Sangele lui Mesia prin care te-ai mantuit, nu-l vei saruta asemenea lui Iuda, dupa ce primisesi Impartasania. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sarutatul icoanelor dupa impartasanie nu inseamna tradarea lui Iisus. Eu regula asta nu o stiu /nu am inteles bine semnificatia. Se spune ca nu e bine sa scuipi, sau sa saruti persoane straine, dupa ce ai luat Impartasanie. Probabil in ideea ca esti sfintit, ca ai in tine din sangele si trupul Lui. Nu am inteles bine daca este vorba ca lezam cumva aceasta "sfintenie", sau pe El sarutand copiii, sotul/sotia, parintii sau pe alta persoana. Icoanele insa se afla in biserica si sunt sfintite.
|
|||
|
|||
![]()
Exista parerea eronata ca daca ai facut pomana ,in acea zi nu ai voie sa speli ,dai apa murdara mortilor
Am vorbit cu parintele si mi-a spus ca mortilor le place curatenia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ideea este că nu am găsit în nici o carte astfel de reglementări. |
|
|||
|
|||
![]()
dar tu nu stii ca baie se face doar sambata???
Last edited by fallen; 30.06.2013 at 15:51:21. |
|
|||
|
|||
![]()
in fiecare sambata? cam des, risipa
|
|||
|
|||
![]()
In functie de latitudinea (geografica) cat si de altitudine, probabil, sezonul de facut baie se incheie in general dupa Sfanta Marie mare (sau Sf. Dumitru?) pana anul urmator de Sf. Gheorghe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tratamente babesti | padrevicentiu | Generalitati | 44 | 07.12.2012 12:51:24 |
Dogme in diferite biserici | Tartaruga | Dogmatica | 140 | 06.09.2012 16:39:29 |
Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 02.04.2012 23:37:38 |
Inventii preotesti sau babesti... | Va_iubesc | Reguli in Biserica | 51 | 26.07.2010 18:18:53 |
Credinta fara dogme? | georgeval | Generalitati | 29 | 08.07.2010 00:46:11 |
|