Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2013, 17:32:27
MirelF MirelF is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.04.2013
Locație: Bihor, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
A zis să nu scuip, dar atât, e o diferență între a scuipa și a pupa. Și vrei să spui că icoana spurcă împărtășania?
"...Nu voi spune nimanui taina ta, nici SARUTARE nu-ti voi da ca Iuda..."

Nu pot sa ma pronunt in legatura cu pupatul rudelor, dar icoanele nu ai voie sa le saruti dupa ce iei Sfanta Impartasanie, asta simbolic.

Ai gustat din Trupul si Sangele lui Mesia prin care te-ai mantuit, nu-l vei saruta asemenea lui Iuda, dupa ce primisesi Impartasania.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 11:54:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MirelF Vezi mesajul
"...Nu voi spune nimanui taina ta, nici SARUTARE nu-ti voi da ca Iuda..."

Nu pot sa ma pronunt in legatura cu pupatul rudelor, dar icoanele nu ai voie sa le saruti dupa ce iei Sfanta Impartasanie, asta simbolic.

Ai gustat din Trupul si Sangele lui Mesia prin care te-ai mantuit, nu-l vei saruta asemenea lui Iuda, dupa ce primisesi Impartasania.
Atentie! Faci o confuzie aici. Sarutarea lui Iuda este altceva. Se refera la tradarea lui Iisus. Atunci cand a primit punga cu bani, lui Iuda i s-a cerut sa-l deconspire pe Iisus celor care il cautau. Si aceasta tradare s-a facut astfel: Iuda le-a spus lor ca acela pe care el il va saruta este Iisus.

Sarutatul icoanelor dupa impartasanie nu inseamna tradarea lui Iisus. Eu regula asta nu o stiu /nu am inteles bine semnificatia. Se spune ca nu e bine sa scuipi, sau sa saruti persoane straine, dupa ce ai luat Impartasanie.
Probabil in ideea ca esti sfintit, ca ai in tine din sangele si trupul Lui.
Nu am inteles bine daca este vorba ca lezam cumva aceasta "sfintenie", sau pe El sarutand copiii, sotul/sotia, parintii sau pe alta persoana.
Icoanele insa se afla in biserica si sunt sfintite.
Vechi 16.04.2013, 13:31:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Exista parerea eronata ca daca ai facut pomana ,in acea zi nu ai voie sa speli ,dai apa murdara mortilor
Am vorbit cu parintele si mi-a spus ca mortilor le place curatenia
Reply With Quote
Vechi 27.04.2013, 15:13:48
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Exista parerea eronata ca daca ai facut pomana ,in acea zi nu ai voie sa speli ,dai apa murdara mortilor
Am vorbit cu parintele si mi-a spus ca mortilor le place curatenia
sau zice să nu te speli pe cap, tot așa și duminica. "sa nu speli mirul" mi s-a răspuns.
ideea este că nu am găsit în nici o carte astfel de reglementări.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2013, 15:48:17
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

dar tu nu stii ca baie se face doar sambata???

Last edited by fallen; 30.06.2013 at 15:51:21.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2013, 00:30:30
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Talking

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
dar tu nu stii ca baie se face doar sambata???
in fiecare sambata? cam des, risipa
Vechi 19.09.2013, 07:59:59
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Wink

In functie de latitudinea (geografica) cat si de altitudine, probabil, sezonul de facut baie se incheie in general dupa Sfanta Marie mare (sau Sf. Dumitru?) pana anul urmator de Sf. Gheorghe.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2013, 09:36:05
MirelF MirelF is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.04.2013
Locație: Bihor, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Atentie! Faci o confuzie aici. Sarutarea lui Iuda este altceva. Se refera la tradarea lui Iisus. Atunci cand a primit punga cu bani, lui Iuda i s-a cerut sa-l deconspire pe Iisus celor care il cautau. Si aceasta tradare s-a facut astfel: Iuda le-a spus lor ca acela pe care el il va saruta este Iisus.

Sarutatul icoanelor dupa impartasanie nu inseamna tradarea lui Iisus. Eu regula asta nu o stiu /nu am inteles bine semnificatia. Se spune ca nu e bine sa scuipi, sau sa saruti persoane straine, dupa ce ai luat Impartasanie.
Probabil in ideea ca esti sfintit, ca ai in tine din sangele si trupul Lui.
Nu am inteles bine daca este vorba ca lezam cumva aceasta "sfintenie", sau pe El sarutand copiii, sotul/sotia, parintii sau pe alta persoana.
Icoanele insa se afla in biserica si sunt sfintite.
Nu este absolut nicio confuzie. Aceasta este dogma. Iuda a luat Impartasania, iar apoi a sarutat pe Fiul Omului, a tradat pe Fiul Omului. Cuvintele de la Sfanta Liturghie ( Nu voi spune vrajmasilor taina Ta, nici sarutare nu iti voi da ca Iuda, ci ca talharul marturisindu-ma-ti zic Tie...) spun acest lucru. Defapt nu este voie sa saruti niciodata fetele Sfintilor, este un mare pacat. Nimeni nu va saruta icoanele dupa Impartasanie in amintirea tradarii lui Iuda, care dupa ce luase Trupul si Sangele a tradat pe Fiul Omului printr-o sarutare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tratamente babesti padrevicentiu Generalitati 44 07.12.2012 12:51:24
Dogme in diferite biserici Tartaruga Dogmatica 140 06.09.2012 16:39:29
Superstitii babesti si obiceiuri gresite tigerAvalo9 Generalitati 22 02.04.2012 23:37:38
Inventii preotesti sau babesti... Va_iubesc Reguli in Biserica 51 26.07.2010 18:18:53
Credinta fara dogme? georgeval Generalitati 29 08.07.2010 00:46:11