![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dacă ar exista un Dumnezeu, nu ar fi atat de vanitos încât să nu ia în calcul viața omului, atât timp cât credința lui nu a fost cea corectă. un astfel de Dumnezeu nu poate fi decât unul inventat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca exista lucru care nu va fi luat in calcul. Dar un singur lucru stiu, ca atunci nu ne vom mai putea amorti constiinta. Din pacate va fi prea tarziu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Noul Testament e o poveste despre cum am omorat adevarul pentru ca nu ne placea ce auzim. Vorbele acelea rezonau cu ceva din constiinta noastra si atunci trebuia sa scapam cumva de Cel care le rostea. Pentru mine lucrurile sunt simple. Alternativa mi se pare atat de inutila si atat de trasa de par ( chestia cu am aparut din intamplare ) , incat, desi inteleg de ce este promovata de politicieni si de "comunitatea stiintifica", nu as crede in ea nici mort. Mai bine as crede ca traiesc intr-un vis sau intr-un joc pe calculator decat sa cred ca-s un animal, ca nu am vointa libera, si ca viata mea nu are nici un sens. Nici macar sa devin anarhist nu-si are rostul, pentru ca nici aia nu ar avea sens. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta e ceva nou; de ce nu ai avea vointa libera? Cine te-ar constrange si la ce?
Last edited by t4ilgunn3r; 07.04.2013 at 18:58:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conform unei majoritati a neurologilor si psihologilor de azi, noi suntem doar niste masini, niste automate, iar vointa libera e doar o iluzie. Multi dintre acesti atei sunt publicati cu brio de editura Humanitas, care pare ca s-a lansat oficial in propagarea ateismului materialist cu pretentii stiintifice. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar concluzia finala era, că deși subconștientul este cel ce ia deciziile, partea conștientă are posibilitatea de a alege și de a execută în cunoștință de cauza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spus chiar asa cum ti-am zis. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar vorba lui Unamuno, daca omul ar sti sigur ca odata cu moartea ,constiinta lui ar inceta cu totul si nu va mai ramane nimic din el, ar fi preferat sa fie mai degraba precum pietrele decat sa se fi nascut om si sa stie ca nu ramane nimic din el.
Faceti un experiment. Stati intins pe pat, in liniste, fara nimeni langa dumneavoastra. Apoi incercati sa va imaginati ca constiinta dvs. va inceta cu totul. Veti constata ca va cuprinde ameteala si ca nu puteti sa va imaginati ca va pierdeti constiinta pentru totdeauna si ca incetati sa existati. Omul nu-si poate nici macar imagina ca va inceta sa fie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=0rugGS4B5Gs Si nu e singurul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|