![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, acu-i acu... Cine se încumetă să răspundă?...:) P.S. Aș pune două lucruri în antiteză, ca reper al unei meditații: iubirea și moartea. Frumusețea omului prins în iubire și urâțenia chipului celui mort... Oare ce vrea să ne comunice Dumnezeu prin aceste imagini antagonice pe care le cunoaștem cu toții (am văzut, bănuiesc, fiecare dintre noi atât oameni care iubesc cât și oameni morți...)? |
|
|||
|
|||
![]()
Cine se incumeta sa raspunda? Pai eu speram ca tu, deoarece esti expert... ba mai mult, ai desenat forme subtile in aer, ca o amintire; tocmai de aceea ti-am aruncat mai putin subtil manusa... :-)
Insa cu cat mai multi arunca o pata de culoare pe pinza, cu atat mai bine, mai frumos vor iesi la iveala parfumurile feminitatii. Citat:
Bucuria, multumirea, nadejdea... suna de mai ca iti vine sa crezi ca cel indragostit este si un pic credincios, chiar fara sa o stie (sau poate asta face parte din intelepciunea Lui Dumnezeu pusa de El in fapturi ca sa il caute)... tu ce adaugi? ce crezi ca mai este?
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 28.03.2013 at 14:42:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate gresesc- nu stiu- dar dupa parerea mea un barbat adevarat este cel care, indiferent in ce situatie s-ar afla, chiar daca sa zicem e la vreun chef ori petrecere si a servit un pahar de vin in plus, si l-ar "curta"" o alta femeie, indiferent cat de atragatoare ar fi, tot nu-si va insela sotia, partenera sau prietena!
Ca asa intre noi barbatii la o tabla sau o bere mai discutam mai "fara perdea"", dar cand e vorba de treaba serioasa e bine ca sa ne gandim foarte bine! Nu de alta, dar riscam sa pierdem, pentru cateva momente de placere, lucruri foarte importante si care apoi cu greu le mai putem gasi! Vorba aia- un tren o data scapat greu sa-l mai prinzi! Si un alt aspect: mai ales in momentele dificile (ca la cele cu bucurie e usor!) conteaza foarte mult ca un barbat sa stie sa fie alaturi de femeia iubita, si sa-si pastreze calmul si luciditatea, pentru a putea lua o decizie "la rece"" si pentru a putea actiona prompt si eficient in situatiile mai delicate! |
|
|||
|
|||
![]()
Exista barbati fideli cu adevarat. Barbati care sunt expusi anumitor tentatii si totusi isi respecta prietena sau sotia. Li se pune pe tava o provocare, dar au puterea sa spuna "Nu", fara pic de regrete.
Exista de asemenea, barbati care se lauda peste tot ca ei nu si-au inselat sotia niciodata si ca nu ar face asta niciodata. Insa, de fapt, adevarul e cu totul altul. Nu au intentia s-o insele, dar nici nu au avut vreodata ocazia clara. Practic, nu cauta cu lumanarea diverse femei carora sa le faca avansuri. Dar in acelasi timp, nici nu sunt expusi ofertelor "tentante". Prin urmare, voi adauga la tot ce s-a spus mai sus: De ambele parti, atat pentru femei, dar mai ales pentru barbati, fidelitatea reprezinta de fapt lipsa oportunitatilor favorabile. Pana la expunerea unor situatii reale, reprezinta doar vorbe. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, "oportunitatile favorabile" nu vin de undeva, din cer. Sau de undeva de sub pamant. Barbatul crestin, ca si femeia crestina, nu se pune problema ca nu ar avea oportunitati, fiind ei mai pociti ori mai ciufuti decat ceilalti, ci refuza intrarea in jocul care duce la ceea ce numiti "oportunitati favorabile", iar eu as numi ocazii de pacat. Paradigma tuturor pacatelor este pacatul ancestral. Nimeni nu a silit-o pe Eva sa stea sub pomul din care nu trebuia sa guste niciun fruct. Nici nu rezulta din textul biblic ca Eva a incercat mai intai roadele bune si apoi, din intamplare, a ajuns la acela. Ci intelegem ca s-a dus direct acolo. A vrut sa intre intr-o situatie periculoasa. Si abia APOI, cum statea ea asa, intr-un loc in care nu era intelept sa se afle, a venit sarpele si a contribuit la ceva ce era deja pe jumatate facut. Eroarea Evei, inainte chiar de pacatul neascultarii, este o eroare prudentiala. Ea a vrut sa-si creeze "oportunitati favorabile". Crestinul intelept, cunoscandu-si atat propria slabiciune, cat si geniul tatalui minciunii, va alege sa stea exact in partea opusa locului unde simte "oportunitati favorabile".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 10.05.2013 at 01:58:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca stiti exact la ce ma refer si nu are rost sa ne ascundem dupa deget. In general, barbatii cauta oportunitati de aventura. Nu toti, intr-adevar. Iar cei care nu cauta, in procentaj foarte mare sunt barbati pentru care femeile nu s-ar deranja sa inceapa o repriza de avansuri. E simplu sa spui "Nu mi-as insela niciodata sotia", daca nicio femeie nu te abordeaza.
Barbatii cu adevarat fideli sunt cei care arata bine, au bani, au functii inalte si sunt provocati din toate directiile de domnisoare tentante, dornice sa dea o tura cu masina lor de lux. Da, intr-adevar, cand refuzi femei apetisante pentru ca esti fidel sotiei, te poti considera cu adevarat fidel. Daca ar fi totul asa ideal cum spuneti, atunci de ce o gramada de parliti care s-au dat fideli o viata intreaga, cand i-a abordat o femeie cu moravuri usoare au cedat spunand "Ea s-a dat la mine, m-a cautat non stop si am cedat, n-am avut ce face". Situatia e diferita intre barbati si femei. Femeile sunt obisnuite de cand ajung la pubertate sa fie abordate de diversi cu tot felul de propuneri. Primesc complimente mereu si avansurile curg pana dupa 30 de ani. Prin urmare au timp sa se obisnuiasca cu aceste flirturi si sa devina imune la ele. La barbati e ceva distinct. Ei sunt cei care incep acest joc. In momentul cand sunt ei cei abordati, ii cam ia de cap situatia. Asta e parerea mea. In cele mai multe cazuri pentru barbati "Fidelitatea este lipsa oportunitatilor favorabile". |
|
|||
|
|||
![]()
De acord in cea mai mare parte cu dumneavoastra, doar cu mici precizari:
-Nu doar barbatii care au functii inalte sau fac munca de birou au multe ocazii de a "calca pe bec", ci si cei care lucreaza de exemplul ca soferi (vorba cantecului- "Pe soseaua Urziceni"; si soferii pe autobuzele ITA inainte de 1990 aveau destule ocazii), strungari, merceologi (mai ales cand se pleca in deplasare la contractari iar multe intreprinderi aveau si "domnisoare de protocol"), sau mecanici de locomotiva (seara la cap de linie mai era cate o impegata sau sefa de tren "draguta")! Ce sa mai zic de marinari care stau cate 4-5 luni departe de casa! Ocazii se gasesc usor- important e decizia omului. Si ca o concluzie: e frumos si fotbalul, e frumoasa si distractia, e frumos si cu prietenii la o bere si-o tabla, e frumos si atunci cand iti faci meseria cu placere (la bordul locomotivei diesel-electrice sau autobuzului "Roman-Diesel"), insa probabil- cel putin asa cred- cel mai placut lucru pentru un barbat este atunci cand stie ca are o femeie ce-l iubeste cu adevarat si cand face dragoste cu aceasta! Vorba cantecului Zinaidei Julea- "Da Doamne la om noroc/si la munca/si la joc/si la dragoste cu foc"! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De aici reiese ca toti oamenii sunt coruptibili fara nici o sansa de a se opune,nu sunt inzestrati cu ratiune,cu constiinta.Iar singura lor scapare in fata pacatelor ar fi faptul ca sunt urati, traiesc retras si nu au venit in contact cu alte reprezentante feminine??? Nimic mai gresit.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai- in astfel de situatii concrete poti sa-ti dai seama daca iti iubesti indeajuns sotia sau prietena incat sa rezisti tentatiei!
Asa la vorbe si la palavrageala poti sa zici ca esti usa de biserica! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? | N.Priceputu | Reguli in Biserica | 113 | 19.11.2012 13:12:39 |
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? | AGabriela | Nunta | 151 | 09.11.2012 09:24:09 |
barbatii pot fi fideli unei singure femei? | Jamaica | Nunta | 133 | 10.09.2012 16:06:38 |
|