Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 16:14:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu-i asa ca, in fond, stiti foarte bine cine a inspirat "marea revolutie de la 1848" ? Aceleasi puteri oculte care inspirasera si revolutiile anterioare, din Olanda, Anglia si, mai ales, din Franta. Aceleasi puteri care au exacerbat nationalismele de tot felul ieri, si care astazi sunt impotriva nationalismului fiindca au trecut la o noua etapa a planului lor. Aceste forte sunt conduse de un print, care se numeste Printul Acestei Lumi. Un singur obstacol le sta in fata si ele stiu foarte bine cine se opune lor: Biserica Catolica. Au incercat sa o infiltreze, dar nu au reusit. Au incercat sa o scufunde, dar nu au reusit. Azi incearca un razboi de uzura contra ei, dar nu vor reusi. Am citit eu intr-o carte ca nu vor reusi. O aveti si dv: se cheama "Evanghelia dupa Matei". Si, avand in vedere Cine spune ca nu vor reusi, nu am nici cel mai mic dubiu.
Ba sa avem iertare, cred ca Biserica Catolica s-a afundat pana in gat in utopia asta umanista.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 16:41:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ba sa avem iertare, cred ca Biserica Catolica s-a afundat pana in gat in utopia asta umanista.
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.

Ca sa aveti o imagine despre cum mobilizeaza Biserica Catolica oamenii pentru apararea valorilor familiei, iata o fotografie de la mitingul de la Paris care are loc chiar in aceste momente:

pe urma comparati cu participarea de 150 de persoane la un miting asemanator de la Constanta, de ieri.

Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia.

Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 16:45:18.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 17:12:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.

Ca sa aveti o imagine despre cum mobilizeaza Biserica Catolica oamenii pentru apararea valorilor familiei, iata o fotografie de la mitingul de la Paris care are loc chiar in aceste momente:

pe urma comparati cu participarea de 150 de persoane la un miting asemanator de la Constanta, de ieri.

Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia.

Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ?
Poate si la Paris a fost interzisa "casatoria" homosexuala si nu stim noi.
Cand am zis de utopia umanista ma refeream la asta :

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-mondiale.htm

In rest probabil in multe privinte aveti dreptate, numai ca la noi adevarul nu e la cheremul unui singur om, fie el si IPS Daniel.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 17:25:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate si la Paris a fost interzisa "casatoria" homosexuala si nu stim noi.
Nu, dimpotriva, la Paris guvernul de stanga a adoptat o lege care permite casatoria homosexuala. Iar mobilizarea Bisericii, cu episcopii in frunte, a fost exemplara. Au scos milionul de oameni in strada pentru o cauza care nu are legatura evidenta cu burtica.
"Papa ? Cate divizii ?" intreba Stalin. La Paris au defilat 100 de divizii de infanterie ale Ecclesiei Militans.

Citat:
Cand am zis de utopia umanista ma refeream la asta :

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-mondiale.htm
Vedeti dv, in timp ce Dumnezeu a spus clar oamenilor ca trebuie sa evite legaturile homosexuale, El nu s-a pronuntat asupra unei autoritati financiare mondiale. Prin urmare, a sprijini un astfel de proiect e un lucru permis de Dumnezeu (parere teologica permisa), pe cand a sprijini legaturile homosexuale, contraceptia ori avortul sunt lucruri interzise de Dumnezeu.

Citat:
In rest probabil in multe privinte aveti dreptate, numai ca la noi adevarul nu e la cheremul unui singur om, fie el si IPS Daniel.
Tot astfel stau lucrurile si la noi. Si, asa cum documentul papal care defineste contraceptia drept pacat de moarte a avut mare rasunet, va asigur ca si un document emis de Patriarhul BOR pe o asemenea tema ar avea un mare rasunet, cel putin in mediile romanesti. Din pacate, deocamdata nimic...

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 17:30:53.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 17:32:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, dimpotriva, la Paris guvernul de stanga a adoptat o lege care permite casatoria homosexuala. Iar mobilizarea Bisericii, cu episcopii in frunte, a fost exemplara. Au scos milionul de oameni in strada pentru o cauza care nu are legatura evidenta cu burtica.
"Papa ? Cate divizii ?" intreba Stalin. La Paris au defilat 100 de divizii de infanterie ale Ecclesiei Militans.

Vedeti dv, in timp ce Dumnezeu a spus clar oamenilor ca trebuie sa evite legaturile homosexuale, El nu s-a pronuntat asupra unei autoritati financiare mondiale. Prin urmare, a sprijini un astfel de proiect e un lucru permis de Dumnezeu, pe cand a sprijini legaturile homosexuale, contraceptia ori avortul sunt lucruri interzise de Dumnezeu.

Tot astfel stau lucrurile si la noi. Si, asa cum documentul papal care defineste contraceptia drept pacat de moarte a avut mare rasunet, va asigur ca si un document emis de Patriarhul BOR pe o asemenea tema ar avea un mare rasunet, cel putin in mediile romanesti. Din pacate, deocamdata nimic...
Exista un asemenea document, nu de hartii ducem noi toti lipsa. Si in documentul Papei nu e vorba de finante mondiale ci de punerea umarului la constructia unei utopii, nu-i de mirare ca a fost pe placul miscarii Occupy. Iisus nu a fost Robin Hood din pacate pentru Papa.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 18:00:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exista un asemenea document, nu de hartii ducem noi toti lipsa.
Iata, eu nu sunt la curent. Mi-ati putea da mai multe detalii ?

Citat:
Si in documentul Papei nu e vorba de finante mondiale ci de punerea umarului la constructia unei utopii, nu-i de mirare ca a fost pe placul miscarii Occupy. Iisus nu a fost Robin Hood din pacate pentru Papa.
Despre care "document al Papei" vorbiti dv si ii mai si analizati gradul de utopie ? Cititi linkurile pe care mi le dati, sau dv aveti pareri preconcepute si le ilustrati printr-un link la intamplare, sperand sa nu il deschida cineva ?

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 18:04:47.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 20:44:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Iata, eu nu sunt la curent. Mi-ati putea da mai multe detalii ?

Despre care "document al Papei" vorbiti dv si ii mai si analizati gradul de utopie ? Cititi linkurile pe care mi le dati, sau dv aveti pareri preconcepute si le ilustrati printr-un link la intamplare, sperand sa nu il deschida cineva ?
http://www.avort.ro/pozitia-BOR-avort.php

In legatura cu a 2 a parte, da am idei preconcepute. Cred ca banutul pe care il dati dumneavoastra in numele Domnului face mai mult decat jumatate din averea lui Bill Gates nationalizata sau donata in numele "umanitatii" si al "binelui comun".
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 22:39:34
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". (...)

Vedeți greșit, domnu Mihnea. Iar Biserica Ortodoxă nu are cu ce flagel al căsătoriilor homosexuale să se lupte că nu există, cel puțin la noi în Rumânia, nici un astfel de flagel. E problema dumitale dacă crezi că Biserica Ortodoxă stă numai în câțiva membri de la vârf.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 02:22:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Parintele Tanase este o predica vie impotriva avortului.
La Iasi se fac actiuni la usa doctorului ginecolog, dand sprijin si indrumare femeilor, care vor sa avorteze.
BOR este activa dar nu asa de ostentativ, ci se vorbeste cu mamele in cauza si le indeamna la ganduri mai bune.
Practic multe manastiri au case de copii, pe care ii cresc cu dragoste de Dumnezeu. De exemplu Parintele Iustin Parvu are o casa de copii la Petru Voda; sau la manastirea Bistrita olteana este iarasi o casa de copii, si in multe alte locuri. Copiii sunt ingrijiti si educati.
Iata si cuvintele Pr. Tanase:

"Să știți că nu contează numărul de copii născuți, ci numă­rul de copii crescuți, educați și destinați împărăției lui Dum­nezeu, raiului. În schimb, se contabilizează numărul de avorturi. Nu este important câți copii ai, ci câți ai omorât.
O femeie poate să nască un copil și atât. Poți avea 18 copii, dar să ucizi unul și, dintr-odată, intri în rândul criminalilor. Și nu crima în­ sine este problema cea mai gravă, ci lipsirea copilului de lu­mina dumnezeiescului botez. Crima este un rău cumplit, dar marele rău, nerezolvabil, rămâne lipsirea pruncului de botez."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 22:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 05:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 16:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 20:41:36