![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ma priveste, sunt mai mult in expectativa sa vad ce va face de acum incolo acest Papa pentru lumea catolica. Ma gandesc doar, ca lumea se pierde in amanunte si nimeni nu se gandeste la a treia profetie de la Fatima. Care e aceea de fapt? |
|
||||
|
||||
![]()
Ma deranjeaza pentru ca stiu ca acestea au fost puse pe tapet de o anume parte a presei, ce l-a discreditat voit pe actualul Papa. Eu mai citesc si alta presa, si cunosc mai bine situatia din Argentina, astfel ca am ales sa spun si sa ii fac observatiile respective colegului de forum.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare acestui parinte Elpide de ce i-o fi greu sa creada ca Papa Benedict s-a retras de boala si batranete? Probabil sufera la randul lui de scenarita. Dar, de fapt, nu face subiectul topicului de fata, asa ca as prefera sa nu escaladam tema. Last edited by mirela.t; 22.03.2013 at 04:41:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Deh, bătrânețile, boala, obsesiile netratate o viață întreagă...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Văd că de fapt promovezi mesajul, îl răspândești în lumea virtuală. Și îl aperi, evident. Nu-i problemă, e poziția ta și alegerea ta că simpatizezi cu interpretarea părintelui. Dar actul de a pune linkul aici nu e deloc unul naiv și dezinteresat ci e unul "cu tendință"... Pe mine nu mă convingi. Interpretările astea delirante ale Scripturii au umplut mii de biblioteci până azi și, indiferent de la cine ar veni, nu vor deturna cuvântul Domnului Care ne-a spus clar ce și cum va fi cu ceasul de pe urmă. Eu unul cred că tâlcuirile Apocalipsei au suferit mereu de o anumită înclinație spre delir, anume spre delirul paranoic, în care răul e mereu în afara mea și dracul mă amenință prin semeni. Ceea ce un ortodox nu pune deloc pe prim plan, ci vede mai întâi cum dracii îl lucrează prinlăuntru, prin toate ale lui, ale creștinului păcătos. Tocmai de aceea, poate, tocmai pentru că aceste interpretări ale Apocalipsei alimentează înclinațiile morbide ale oamenilor, Biserica a fost mereu reținută în a le promova prea mult și a ales să pună accent, totdeauna, pe cele legate de lucrarea noastră zilnică de pocăință iar nu pe pronosticuri și pronosport, era să zic... De ce nu, mai bine, ne centrăm pe Canonul Sfântului Andrei Criteanu? De ce nu pe PLânsurile de fiece zi ale Sfântului Efrem Sirul? De ce nu pe povestea Sfintei Maria Egipteanca? Nu e oare mai cu folos pentru noi în acest mare și minunat Post? Sper să nu veniți iarăși, tu și Cătălin, să îmi reamintiți că sunt ecumenist și filocatolic doar pentru că mă ridic iarăși împotriva a ceea ce mi se pare morbul din grădina proprie, ortodoxă. În Post s-ar potrivi mai bine să ne vedem de frumoasa lucrare îngrijită de Biserică decât să ne tot holbăm și zburli, ca de obicei, la B.C. Nu e oare aceasta înclinare spre vechea critică și respingere a BC o autosabotare a nevoințelor noastre din prezent? Last edited by cezar_ioan; 22.03.2013 at 12:24:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
rating, publicitate, bani. în ordinea asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Spunand "din fericire", de fapt te dai de gol, Mirela, ca de fapt nici nu vrei sa ajungi la o anumita masura. Una e sa nu poti, si alta e sa nu vrei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru catolici, modelele nu sunt neaparat calugarii, ci sfinti din starea corespunzatoare noua. Daca starea spre care ne cheama Dumnezeu este aceea de a fi mirean, atunci modelele noastre sunt acelea ale sfintilor mireni ai Bisericii. Nu poti aplica retete calugaresti, preluate din Pateric, Limonarii si alte perle ale literaturii calugaresti, la viata mireanului. Desigur, nici aplica retete mirenesti la viata calugarului. Ce ar putea face mireanul cu "Patericul egiptean" ? Exact ce ar putea face calugarul cu "Imitatiunea lui Cristos" sau cu "Forja": sa puna cartea respectiva la raftul "limba si literatura straina". Dar, s-a raspandit intre ortodocsi si aceasta aiureala: ca laicul ar trebui sa aiba "manastire in inima". Ce inseamna asta ? O aiureala. O cale sigura spre nefericire, daca nu chiar spre ratacire.