Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2013, 02:31:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Te inseli, Catalin draga, nu sunt filocatolica. Doar ma deranjeaza faptul ca il prezinti intr-un mod mizerabil pe acest om care a fost ales Papa al catolicilor. In rest, stii bine ca nu te citesc, nu-ti face iluzii. :)
Drept sa-ti spun, Mirela, nu inteleg de ce te deranjeaza un punct de vedere sustinut de articole din presa argentiniana... doar nu le-a inventat Catalin. Orice personalitate are si o umbra, proportionala cu marimea ei.
In ceea ce ma priveste, sunt mai mult in expectativa sa vad ce va face de acum incolo acest Papa pentru lumea catolica.
Ma gandesc doar, ca lumea se pierde in amanunte si nimeni nu se gandeste la a treia profetie de la Fatima. Care e aceea de fapt?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 04:31:06
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Drept sa-ti spun, Mirela, nu inteleg de ce te deranjeaza un punct de vedere sustinut de articole din presa argentiniana...
Ma deranjeaza pentru ca stiu ca acestea au fost puse pe tapet de o anume parte a presei, ce l-a discreditat voit pe actualul Papa. Eu mai citesc si alta presa, si cunosc mai bine situatia din Argentina, astfel ca am ales sa spun si sa ii fac observatiile respective colegului de forum.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 04:34:51
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Duhovnicul da intotdeauna sfat pe masura fiilor. Adica niciodata nu da hrana de lapte celor tari si nici hrana tare celor moi.

Sfintii nostri ne indeamna pe noi mirenii sa ajungem la masura de a fi in suflet manastire lucru greu de infaptuit cu adevarat. Deci tot un fel de calugari ar trebui sa fim.
Da, corect sfatul. Din pacate, sau mai bine din fericire, eu n-am ajuns la masura preacuviosiilor voastre.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 04:39:03
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dupa Parintele Elpidie, si parintele Nectarie crede ca ACTUALUL PAPA AR PUTEA FI PROFETUL MINCINOS si ca va avea un rol esential in impunerea PECETLUIRII

Omilia a avut loc in sfanta manastire a Sfintilor Augustin si Serafim de Sarov, la 23 Februarie 2013:

Consider ca subiectul demisiei papei de pe tronul Romei este un semn al unor evenimente despre care, cu cat ne vom informa mai repede si vom informa si pe alti frati ai nostri, vom intelege ceea ce foarte probabil se intampla astazi cu omenirea. Consider ca nu este intamplatoare demisia papei.

[...]
Cred ca astea sunt prostiile la care se referea Mihnea Dragomir ca le debitati.

Oare acestui parinte Elpide de ce i-o fi greu sa creada ca Papa Benedict s-a retras de boala si batranete?
Probabil sufera la randul lui de scenarita. Dar, de fapt, nu face subiectul topicului de fata, asa ca as prefera sa nu escaladam tema.

Last edited by mirela.t; 22.03.2013 at 04:41:12.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 12:06:25
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:

Oare acestui parinte Elpide de ce i-o fi greu sa creada ca Papa Benedict s-a retras de boala si batranete?
Deh, bătrânețile, boala, obsesiile netratate o viață întreagă...
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 12:19:49
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Cezar, eu consider ca mai bine stam deoparte. nu cred ca avem masura sa putem cataloga astfel un preot calugar.
Păi de ce Mihaela nu stai deoparte?
Văd că de fapt promovezi mesajul, îl răspândești în lumea virtuală. Și îl aperi, evident.

Nu-i problemă, e poziția ta și alegerea ta că simpatizezi cu interpretarea părintelui.
Dar actul de a pune linkul aici nu e deloc unul naiv și dezinteresat ci e unul "cu tendință"...

Pe mine nu mă convingi. Interpretările astea delirante ale Scripturii au umplut mii de biblioteci până azi și, indiferent de la cine ar veni, nu vor deturna cuvântul Domnului Care ne-a spus clar ce și cum va fi cu ceasul de pe urmă.

Eu unul cred că tâlcuirile Apocalipsei au suferit mereu de o anumită înclinație spre delir, anume spre delirul paranoic, în care răul e mereu în afara mea și dracul mă amenință prin semeni. Ceea ce un ortodox nu pune deloc pe prim plan, ci vede mai întâi cum dracii îl lucrează prinlăuntru, prin toate ale lui, ale creștinului păcătos.

Tocmai de aceea, poate, tocmai pentru că aceste interpretări ale Apocalipsei alimentează înclinațiile morbide ale oamenilor, Biserica a fost mereu reținută în a le promova prea mult și a ales să pună accent, totdeauna, pe cele legate de lucrarea noastră zilnică de pocăință iar nu pe pronosticuri și pronosport, era să zic...

De ce nu, mai bine, ne centrăm pe Canonul Sfântului Andrei Criteanu? De ce nu pe PLânsurile de fiece zi ale Sfântului Efrem Sirul? De ce nu pe povestea Sfintei Maria Egipteanca? Nu e oare mai cu folos pentru noi în acest mare și minunat Post?

Sper să nu veniți iarăși, tu și Cătălin, să îmi reamintiți că sunt ecumenist și filocatolic doar pentru că mă ridic iarăși împotriva a ceea ce mi se pare morbul din grădina proprie, ortodoxă. În Post s-ar potrivi mai bine să ne vedem de frumoasa lucrare îngrijită de Biserică decât să ne tot holbăm și zburli, ca de obicei, la B.C. Nu e oare aceasta înclinare spre vechea critică și respingere a BC o autosabotare a nevoințelor noastre din prezent?

Last edited by cezar_ioan; 22.03.2013 at 12:24:00.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 15:12:06
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Ma deranjeaza pentru ca stiu ca acestea au fost puse pe tapet de o anume parte a presei, ce l-a discreditat voit pe actualul Papa. Eu mai citesc si alta presa, si cunosc mai bine situatia din Argentina, astfel ca am ales sa spun si sa ii fac observatiile respective colegului de forum.
Bine, si care ar fi interesul acestora, acum ca actualul Papa a fost ales, intronizat? Pentru ce il vorbesc de rau? Ceea ce mai pot obtine acum e sa ia praful de pe toba.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 15:15:01
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Bine, si care ar fi interesul acestora, acum ca actualul Papa a fost ales, intronizat? Pentru ce il vorbesc de rau? Ceea ce mai pot obtine acum e sa ia praful de pe toba.
rating, publicitate, bani. în ordinea asta.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 15:20:10
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Da, corect sfatul. Din pacate, sau mai bine din fericire, eu n-am ajuns la masura preacuviosiilor voastre.
Spunand "din fericire", de fapt te dai de gol, Mirela, ca de fapt nici nu vrei sa ajungi la o anumita masura. Una e sa nu poti, si alta e sa nu vrei.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2013, 17:27:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Spunand "din fericire", de fapt te dai de gol, Mirela, ca de fapt nici nu vrei sa ajungi la o anumita masura. Una e sa nu poti, si alta e sa nu vrei.
Din cate inteleg, dna Mirela nu refuza o "anumita masura" a desavarsirii. Ci refuza adecvarea unui anumit model, acela calugaresc, la viata mireanului.

Pentru catolici, modelele nu sunt neaparat calugarii, ci sfinti din starea corespunzatoare noua. Daca starea spre care ne cheama Dumnezeu este aceea de a fi mirean, atunci modelele noastre sunt acelea ale sfintilor mireni ai Bisericii. Nu poti aplica retete calugaresti, preluate din Pateric, Limonarii si alte perle ale literaturii calugaresti, la viata mireanului. Desigur, nici aplica retete mirenesti la viata calugarului. Ce ar putea face mireanul cu "Patericul egiptean" ? Exact ce ar putea face calugarul cu "Imitatiunea lui Cristos" sau cu "Forja": sa puna cartea respectiva la raftul "limba si literatura straina". Dar, s-a raspandit intre ortodocsi si aceasta aiureala: ca laicul ar trebui sa aiba "manastire in inima". Ce inseamna asta ? O aiureala. O cale sigura spre nefericire, daca nu chiar spre ratacire.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde