Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2013, 15:36:46
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Am aici un articol despre cum a fost ales Jorge Bergoglio papă
http://deveghepatriei.wordpress.com/...ai-ortodoxiei/
A nu se înțelege că am ceva cu catolicismul dar uitați-vă la clip și citiți articolul.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 16:01:55
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Articolul este o prostie. Nu stiu de ce si-ar pierde cineva vremea cu asemenea aberatii.
Oricat de anti-catolic ar fi cineva, o asemenea scorneala si prostie depaseste puterea mea de intelegere.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 16:14:02
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

A nu se înțelege că vreau să fiu anticatolic, sper să nu fie adevărat articolul ăsta și clipul să fie o utopie. Nu știu dar la cum scrie parcă toate se leagă.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 18:38:16
celestial_pottery
Guest

Implicit Marturii emotionante despre noul Suveran Pontif

http://www.catholica.ro/2013/03/15/e...me-un-program/

http://www.catholica.ro/2013/03/14/p...e-pr-lombardi/
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 23:50:50
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

"Cu o seară înainte, pentru a se întoarce la Casa Santa Marta, Papa Francisc a ales microbuzul, pentru a merge împreună cu toți ceilalți Cardinali, și nu automobilul înmatriculat SCV care era pregătit. “Așa cum a venit”, a spus pr. Lombardi, “așa a dorit să se întoarcă, împreună cu ceilalți”. În timpul cinei festive, a rostit puține cuvinte de mulțumire către Cardinali, și a glumit: “Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce ați făcut!” Pr. Lombardi a informat apoi că seara, noul Pontif l-a sunat pe Papa emerit Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo. Primul salut și recunoștința față de predecesorul său au fost exprimate, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, și nu trebuie să ne așteptăm ca Papa Francisc să meargă fizic astăzi sau mâine la Castel Gandolfo; “va merge în zilele următoare”."

Astea sunt semne ca va fi un Papa deosebit, iesit din tipare. :)
Multumim pentru link-uri.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 00:26:12
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
"Cu o seară înainte, pentru a se întoarce la Casa Santa Marta, Papa Francisc a ales microbuzul, pentru a merge împreună cu toți ceilalți Cardinali, și nu automobilul înmatriculat SCV care era pregătit. “Așa cum a venit”, a spus pr. Lombardi, “așa a dorit să se întoarcă, împreună cu ceilalți”. În timpul cinei festive, a rostit puține cuvinte de mulțumire către Cardinali, și a glumit: “Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce ați făcut!” Pr. Lombardi a informat apoi că seara, noul Pontif l-a sunat pe Papa emerit Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo. Primul salut și recunoștința față de predecesorul său au fost exprimate, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, și nu trebuie să ne așteptăm ca Papa Francisc să meargă fizic astăzi sau mâine la Castel Gandolfo; “va merge în zilele următoare”."

Astea sunt semne ca va fi un Papa deosebit, iesit din tipare. :)
Multumim pentru link-uri.
Pentru putin, doamna. Cred ca dvs., colegelor si colegilor ortodocsi, acest comportament al noului Papa va aminteste de vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Serbiei, nu-i asa?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 00:32:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu gandesc pragmatic si atunci imi doresc ca noul Papa sa fie un om puternic si un model, daca se poate asa cum a fost Patriarhul Serbiei.Ii doresc succes. Poate se rusineaza si altii.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 05:28:31
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Pentru putin, doamna. Cred ca dvs., colegelor si colegilor ortodocsi, acest comportament al noului Papa va aminteste de vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Serbiei, nu-i asa?
Da, asa este, imi aminteste tare mult de Patriarhul Pavle al Serbiei.

Iata-l aici pe Papa Francisco laolalta cu ceilalti cardinali, in microbuz. Neobisnuit!
Scuze pentru marimea pozelor.
sursa: clarin.comHD ~ cel mai important ziar de opozitie din Argentina

http://clarincomhd.tumblr.com/tagged...ANCISCO/page/3

Last edited by mirela.t; 16.03.2013 at 05:58:55.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 18:50:10
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
Am aici un articol despre cum a fost ales Jorge Bergoglio papă
http://deveghepatriei.wordpress.com/...ai-ortodoxiei/
A nu se înțelege că am ceva cu catolicismul dar uitați-vă la clip și citiți articolul.
da ... și marmota ...
ce ne mai plac poveștile.

Last edited by Dumitru73; 15.03.2013 at 19:10:32.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 23:38:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Ieri, in primul sau gest ca Papa, Sf Parinte s-a rugat in Basilica Sancta Maria Maggiore in fata icoanei facatoare de minuni si atribuita Sf Luca, unde a depus un buchet de flori si a consacrat pontificatul sau Sfintei Fecioare, salvatoarea poporului Romei. Apoi s-a rugat la moastele Sf Pius al V-lea, aflate in aceeasi basilica.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde