![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"puterea corupe. iar puterea absolută corupe absolut" - Lord Acton dar preotul că slujitor al altarului și a lui Hristos, ar trebui să fie deasupra filozofiilor lumești. el se află sub ascultarea ierarhului. iar răzvrătirea față de ierarh, poate aduce caterisirea. un preot care își uită locul și se consideră un stăpân al bisericii pe care o pastoreste, mai bine se făcea zugrav. a nu se înțelege că iau partea ierarhiilor. dar reportajele tv sunt subiective. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare cu ce ii supara parohii, care ridica o biserica la ei in parohie pe administratorii BOR, de acestia isi aduc aminte instantaneu cand biserica e sfintita, ca sunt proprietari de drept ai bisericilor si ii schimba tocmai pe cei, care au muncit f bine?!? Probabil ca e valabila zicala: "Dai tot in calul care trage". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
și sunt de acord cu protestele credincioșilor, nu și cu ale preoților. e ca la șah. sacrifici un pion pentru a păstra nebunul? |
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi culmea sa protesteze preotii in strada sau sa incite lumea la proteste. Ei trebuie sa ceara lamuriri de la superiorii lor, caci si ierarhii slujesc. Daca are sotie, ce are un servici, copii ce merg la scoala, il cred si eu ca ii este greu sa-si ia familia si sa se mute in alt oras, unde-l repartizeaza, ca nu e doar el, ci si ai lui. Introducem si noi celibatul si atunci poti face sah cu cei celibi prin toata tara, insa cu ceilalti e mai complicat.
Last edited by ioanna; 12.03.2013 at 16:29:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar na, probabil asa inteleg unii virtutea, ca oaia sa se sumeteasca asupra pastorilor ei.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.03.2013 at 22:30:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greseala persoanei nu e greseala BOR, ci a persoanei. Cei care acopera persoanele aflate in greseala, se afla in cardasie cu cei, care gresesc si se fac partasi la pacatul acestora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ai dreptate.
dar su democrația este puterea poporului manifestată prin cei aleși de popor. de aceea există ierarhíe. nu poate să vină cineva și să afirme că el este sub directă ascultare față de Hristos. așa apar sectele și așa se umplu paturile spitalelor de psihiatrie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti mai ortodox decat crezi si categoric mai ortodox decat se cred altii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
știi cum e cu cele 3 lucruri de care ne vom mira dacă ajungem în rai :) am scris de câteva ori și nu vreau să mă repet la nesfârșit. |
|