Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 12:19:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Spicele culese sâmbăta, vindecarea facută sâmbăta sunt suficiente să-ți dea de gândit. Sâmbăta e zi de rugăciune pentru cei morți, deci nu te grăbi să acuzi.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:28:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Totuși Pavel le spune așa galatenilor:

10. Tineti zile si luni si timpuri si ani?
11. Ma tem de voi, sa nu ma fi ostenit la voi, in zadar.

Cum comentați?
Sau poate mai clar le poți aminti de: Luca 22, 19...ei săracii fac pomenirea o dată pe an.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:30:00
zabulon zabulon is offline
Banned

Data înregistrării: 05.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred in Cuvantul Scripturii,
Din postarile dvs. se vede mai mult cum contraziceti Scriptura. Va dau un exemplu:

Ioanna spune:
Citat:
Nu sustinem conceptia adventista conform careia invie prima data dreptii, trec o mie de ani, dupa care invie pacatosii
Iar Scriptura spune:
"cei morti întru Hristos vor învia întâi,"(1 Tesaloniceni 4:16 - Biblia Sinodala)
"Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile (sau cei o mie) de ani. "(Apocalipsa 20:5 - Biblia Sinodala)

Citat:
Nu mai continui dialogul cu d-voastra,
Oricum nu a fost un dialog. Eu vorbeam despre catehismul ortodox si invataturile adventiste iar dvs. o dadeati cu "obsesia mea pentru Decalog". Eu puneam o intrebare clara,dvs. o dadeati cu tot felul de inventii, fara legatura cu subiectul in discutie.

Ganduri bune sa va dea Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:30:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus Vezi mesajul
Amice, mai pune mâna pe gramatică că m-ai exasperat!

Uite aici: "Codex Justinianus," lib. 3, tit. 12, 3; trans. in Phillip Schaff "History of the Christian Church," Vol. 3, p. 380.
mda...numai ca Eusebiu de Cezareea te contrazice
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:44:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zabulon Vezi mesajul
Din postarile dvs. se vede mai mult cum contraziceti Scriptura. Va dau un exemplu:

Ioanna spune:

Iar Scriptura spune:
"cei morti întru Hristos vor învia întâi,"(1 Tesaloniceni 4:16 - Biblia Sinodala)
"Iar ceilalti morti nu înviazã pânã ce nu se vor sfârsi miile (sau cei o mie) de ani. "(Apocalipsa 20:5 - Biblia Sinodala)
Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și care vor auzi vor învia.

Deci vezi cum s-au facut deja 2000 de ani ?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:44:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Spicele culese sâmbăta,
Domnul Iisus Hristos ii compara pe ucenicii cei flamanzi, care au cules spice sambata, cu patriarhul David, cel flamand (care a mancat din painile ce erau ingaduite numai preotilor).
"Daca ati fi stiut ce inseamna "mila voiesc si nu jertfe", - spune Domnul Iisus Hristos, la episodul cu spicele (Matei 12:7).

Cand flamandul David a mancat din painile pentru preoti, nu s-a desfiintat legea despre painile preotilor.
Cand ucenicii cei flamanzi au rupt spice in sabat, nu s-a desfiintat porunca lui Dumnezeu pentru pazirea sabatului.

"Mila voiesc si nu jertfe"

Citat:
vindecarea facută sâmbăta sunt suficiente să-ți dea de gândit.
Domnul Sambetei ne invata ca trebuie sa facem binele in ziua sambetei.

Citat:
Sâmbăta e zi de rugăciune pentru cei morți, deci nu te grăbi să acuzi.
Ai grija crestine. Singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantato si a sfintito, tu o numesti ziua mortilor. Ziua a saptea este "ziua de odihna inchinata Domnului" (spune Sfanta Scriptura). Tu numesti ziua Domnului, ca fiind ziua mortilor? Pentru tine Dumnezeu este mort?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:47:46
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Ai grija crestine. Singura zi din saptamana pe care Dumnezeu a binecuvantato si a sfintito, tu o numesti ziua mortilor. Ziua a saptea este "ziua de odihna inchinata Domnului" (spune Sfanta Scriptura). Tu numesti ziua Domnului, ca fiind ziua mortilor? Pentru tine Dumnezeu este mort?
Asa, baga frica in el ca poate se suceste.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:50:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Bine măi "creștine", văd că te pricepi să răstălmecești cuvintele...vezi că mi-ai pus în gură cuvinte pe care eu nu le-am spus. Hai lămurește-mă ce nu fac bine ortodocșii sâmbăta?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:50:56
Banned

Implicit

Citat:
Sau poate mai clar le poți aminti de: Luca 22, 19...ei săracii fac pomenirea o dată pe an.
Spui minciuni. O facem de mai multe ori pe an si o facem cum ne-a invatat Hristos (inclusiv invatatuile din Ioan 13:14,15 - pe care ortodocsii nu le respecta).
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 12:53:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Pentru tine Dumnezeu este mort?
Nu "creștine", este viu, a înviat în prima zi a săptămânii, zi pe care noi o cinstim și în care sărbătorim Învierea Domnului, zi pe care voi nu o prea pricepeți din prea "mult studiu" al Sf Scripturi.

Last edited by ovidiu b.; 06.03.2013 at 12:57:29.
Reply With Quote
Răspunde