Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2013, 20:09:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit sede vacante

Cardinalii in "campanie electorala", carcoteli si susoteli pe holurile vaticaneze
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 01:22:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Ce spune presa seculara despre cum trebuie sa fie noul Papa si pe cine trebuie sa mizeze cardinalii:

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 09:57:12
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Am chef. Daca nu-ti place discutia esti liber sa ne parasesti.
Evident. Cum la fel, nu te pune nimeni (decât Satan) să-ți bați joc pe aici. Și tu ești la fel de liber să-ți vezi de treaba ta, dar n-o faci.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2013, 22:19:31
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sunt cativa calugari informaticieni care umplu o camaruta la Vatican: ei se ocupa si de contul Papei (cand exista un Papa), si de pagina www.vatican.va
Da, e foarte bun site-ul Vaticanului - urmaresc mai ales pagina "Latest publications" care este mereu bine informata si adusa la zi, inclusiv cu video-uri de la evenimentele principale.

Citat:
Vad ca se raspandeste un curent de opinie potrivit caruia noul Papa nu ar trebui sa fie american. Or, card Oellet, fiind canadian, este....aproape american.

In plus (adica in minus) pare mult prea blajin. Biserica, avand de umblat mult in desert, are azi nevoie de un conducator care sa semene mai mult cu Moise decat cu Aaron. Avem nevoie, daca nu chiar, cum ar spune conu Iancu, de "o dictatura ca in Rusia", macar de un nou Pius al IX-lea, unul care sa spuna "Biserica sunt eu !". Or, card Oellet este foarte departe de acest model. Sa ma scuze Eminenta Sa, dar nu poate conta pe votul meu in Conclav.
Cui ii e frica de... cardinalii americani? Eu as fi pentru un Papa blajin in aparenta, dar puternic in esenta.

P.S.: Sper totusi sa nu fie adevarat curentul anti-american... pentru ca am gasit un nou favorit: card. O'Malley, Arhiepiscopul Bostonului. Nascut in 1944, are varsta si experienta tocmai potrivita pentru Scaunul Papal. Unde mai pui ca are si barba, deci ar fi un papa cu un look mai clasic, ca un patriarh! :)

card. Sean Patrick O'Malley

Last edited by mirela.t; 03.03.2013 at 03:02:49.
Reply With Quote
Răspunde