![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine măi Cătălin, așa e cum spui. De acum în colo când am să intervin în dicuțiile la care participi tu, numai cu citate am să vin. Te las cu atacurile tale, nu are sens să mai lungim dicuția ...că ne înțelegem ca surdul cu mutul. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul este noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrance
![]() Din anul 2009, este Secretarul Sfântului Sinod al B.O.R. Este vice-președintele Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică și membru în Conferința Panortodoxă Presinodală).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cătălin...de mâine numai cu citate am să vin....nu o să ai timp să le citești pe toate.
Uită-te în semnătura mea...și asta e nimic...să vezi câte am. Eu pot scoate o carte numai cu citate...e în plan. Ești primul căruia îi voi trmite una. Nu glumesc, vorbesc foarte serios. ![]() Dar ce folos dacă nu le aplic? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre aplicat e altceva, in general discut despre invatatura ortodoxa, dogma, nu avem cum sa aplicam Crezul, doar sa il si credem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sssst...că intri pe lista neagră. |
|
|||
|
|||
![]()
E destul de greu de gasit o cale de mijloc si daca discuti fata in fata cu cineva, si cu atat mai greu pe un forum.
Nimanui nu-i place sa i se spuna ca gandeste gresit, e foarte greu sa acceptam asta fiecare dintre noi.Si atunci chiar cand vrei sa ajuti pe cineva s-ar putea sa-l indepartezi si mai rau, sa mearga in alta parte si sa gaseasca argumente pentru a-si sustine punctele de vedere mai departe in loc sa accepte ca a gresit. De asta a scris cineva undeva sa nu devenim toti invatatori si de asta ne pomeneste si apostolul Pavel despre duhul blandetii. Pe de alta parte nici nu poti sta deoparte cand vezi ca unul scrie cine crede el ca se vor mantui. (Am vazut de exemplu pe cineva ieri ca scria ca de ce sa nu credem ca si stramosii nostri dacii se vor mantui, altcineva vorbea mai demult despre rudele noastre etc.). E bine sa-i tragi de maneca pe unii ca acestia si sa le explici ca treaba unui crestin e alta si mantuirea e treaba lui Dumnezeu.Daca esti crestin te increzi in bunatatea si dreptatea lui Dumnezeu, nu filozofezi tu despre cine ar trebui sa se mantuie sau nu, mai ales ca ai exemple de oameni care au plecat cu sorcova filozofand despre asta. Problema e cum putem gasi o cale de mijloc prin care sa scriem asta fara sa-i smintim si mai rau pe ceilalti si fara sa ne smintim si pe noi...daca nu suntem deja smintiti. ![]() |
|