Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 14:19:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ovidiu, iar ai strecurat o ironie rautacioasa, in mesajul urmator dai niste sfaturi, dar le poti aplica si tu, dupa parerea mea tu ai de multe ori mesaje ironice si rautacioase (nu vorbesc doar de mine),
Da măi Cătăline știu că nu-ți plac intervențiile mele. Cred că nu are sens să te tot plângi, după cum observi nimeni nu este impresionat de cât de tot te plângi. Știi..adevărații creștini, martirii și sfinți părinți pe care îi tot cităm nu se plângeau. Erau curajoși și drepți în credința lor, iar când primeau o palmă se rugau pentru cel care le-a dat o palmă și nu se plângeau.

Citat:
ai putea sa spui si tu duhovnicului despre aceste lucruri, iti dai seama ca nu e tocmai un lucru pozitiv.
Nu m-am bătut cu pumnul în piept că am binecuvântare pentru ceea ce scriu. Înțelegi? Faci diferența? Sau din nou vorbesc cu morile de vânt?

Citat:
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc.
Foarte frumos. Spor la citit.

Citat:
Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum.
Da am citit-o. Care ar fi acele lucruri? Poți fi mai concret?

Citat:
Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate.
Bineînțeles, cred.

Citat:
Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste.
Nu nevoie să-ți ceri scuze, ci doar să iei aminte la ceea ce ți s-a tot atras atenția, nu de mine, ci de alți useri mai vechi și de alt calibru. Eu sunt unul mic pe aici.

Citat:
Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo:
"Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească.
Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară.
Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama."
Și ce ai priceput tu din mesajul ăsta corelat cu interenvenția altor useri pe care îi faci ecumeniști? Apropo ceea ce ai îngroșat e pentru noi cei care știm adevărul și pentru cei care nu vor să-l audă. Nu-mi spune că dacă te-ai fi născut în Africa...ai fi căutat adevărul printre palmieri cu busola. Nu pre ai cum...înțelegi? Aceia vor fi judecați după legea conștiinței.

Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 14:23:01.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 14:58:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da măi Cătăline știu că nu-ți plac intervențiile mele. Cred că nu are sens să te tot plângi, după cum observi nimeni nu este impresionat de cât de tot te plângi. Știi..adevărații creștini, martirii și sfinți părinți pe care îi tot cităm nu se plângeau. Erau curajoși și drepți în credința lor, iar când primeau o palmă se rugau pentru cel care le-a dat o palmă și nu se plângeau.
Nu ai inteles, nu e vorba de interventiile tale ci de faptul ca sunt rautacioase. Si nu numai la adresa mea. Iar ce mi-ai scris in continuare ai spus si in primul mesaj adresat mie, e ceea ce ti-am spus si atunci, dai tot timpul sfaturi duhovnicesti fara sa vezi si ceea ce faci tu. Adica tu esti rautacios si ceilalti trebuie sa se comporte ca sfintii. E o intelegere tot din modernism, care da falsa impresie ca deja sunt sfinti (neoprotestantii au acest mod de intelegere, ei cred ca sunt sfinti si incearca sa dea impresia ca se comporta la fel). Cand o sa ajungem sfinti o sa facem la fel cum spui tu.
Citat:
Nu m-am bătut cu pumnul în piept că am binecuvântare pentru ceea ce scriu. Înțelegi? Faci diferența? Sau din nou vorbesc cu morile de vânt?
Nu despre binecuvantarea pentru a scrie am spus, ci despre faptul ca esti rautacios de multe ori.
Citat:
Bineînțeles, cred.
Bineinteles, crezi doar ce vrei tu din acea carte, o arati chiar in mesajul acesta.
Citat:
Nu nevoie să-ți ceri scuze, ci doar să iei aminte la ceea ce ți s-a tot atras atenția, nu de mine, ci de alți useri mai vechi și de alt calibru. Eu sunt unul mic pe aici.
In privinta acesta mi-ai reconfirmat ca nu am gresit, deci imi pot cere scuze doar in alte privinte. Ti-am mai spus si data trecuta, dar vad ca nu intelegi. Toti cei care spui ca imi atrag atentia o fac din cauza sa sunt deranjati cand scriu ceva despre ortodoxie care critica si ecumenismul, nu pot accepta acest lucru si vor sa propovaduiasca doar conceptiile moderniste. Nu sunt multi cum afirmi, sunt intotdeauna aceleasi persoane (inclusiv tu), 3-4 sunt mai agresivi (inclusiv tu). Cum am spus, cam jumatate au aceste conceptii, jumatate nu, vad ca e o tactica observata in trecut si la cativa eterodocsi sa se spuna ca toti sustin modernismul si doar 1-2 sunt impotriva ecumenismului.
Citat:
Și ce ai priceput tu din mesajul ăsta corelat cu interenvenția altor useri pe care îi faci ecumeniști? Apropo ceea ce ai îngroșat e pentru noi cei care știm adevărul și pentru cei care nu vor să-l audă. Nu-mi spune că dacă te-ai fi născut în Africa...ai fi căutat adevărul printre palmieri cu busola. Nu pre ai cum...înțelegi? Aceia vor fi judecați după legea conștiinței.
Evident, ai inteles doar ce ai dorit. E simplu: iubesti adevarul sau nu? Daca iubesti adevarul nu mai e nevoie sa te chinui sa rasucesti frazele ca sa se potriveasca. Citeste te rog ce insemna pelagianismul, un parinte spunea ca e o erezie reinviata de ecumenism. Nimeni nu poate obtine harul prin fapte si nu se poate mantui fara har. Tocmai de aceea avem Biserica, Sfinte Taine, preoti, botez, etc.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:17:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:36:12
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.

Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa.

Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere.
In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:41:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:43:06
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
In mod sigur strigi mai mult catre copilul care cade dacat la cel care sta linistit langa tine, nu?
Strigaturile tale pot insa afecta pe cel linistit de langa tine, de aceea e mai bine sa folosesti acelasi ton pentru ambii
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:48:52
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:47:38
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 15:52:41
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Pentru asta trebuie întâi să ai calitatea de părinte. Și, prin definiție, părinții au dragoste de copii. Iar asta se simte, încât copii receptivi de drag și de rușine își ascultă părinții, nu de frică.

Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui.
Nu l-a acest aspect m=am referit. Ci la faptul ca mai mult insisti in a sublinia anumite aspecte ,,copilului" care vezi ca rataceste.
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc."

Last edited by Crestin_Simona; 27.02.2013 at 16:00:55.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 17:16:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Vă rog să mă iertați dacă scriu cu greșeli , dar o fac după telefon , și vreau să întreb : dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !
Răspunde