![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 14:23:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Bineinteles, crezi doar ce vrei tu din acea carte, o arati chiar in mesajul acesta. Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.
Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa. Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc." Last edited by Crestin_Simona; 27.02.2013 at 16:00:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Vă rog să mă iertați dacă scriu cu greșeli , dar o fac după telefon , și vreau să întreb : dacă cineva își iubește din tot sufletul biserica unde se duce și își iubește și își respectă duhovnicul, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva își face pravila de rugăciune zilnic cu lacrimi și căință, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva a învățat să ierte cu adevărat și face milostenie și suferă pentru cei aflați în nevoi și necazuri, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , suferă mult că nu s-a Impărtășit la timp și caută îndreptare, își face canonul dat, este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își aprinde candela seara , zi de zi , citește cu drag din Sfinții Părinți , se roagă ore în șir Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu , este ecumenist sau antiecumenist ? Dacă cineva , își iubește credința lui în care a fost Botezat , cea ORTODOXĂ , ce este el, ecumenist sau antiecumenis ? Dacă cineva le face și le simte , le trăiește pe toate acestea la un loc și mult mai mult de atât , ce este el, ecumenist sau antiecumenist ? Vă implor , nu mai deformați Ortodoxia , voi atât de grijulii în ale ecumenismului și antiecumenismului că o să uitați să aprindeți și o simplă lumânare și semnificația ei ! În cuvântul vostru și Sfinții Părinți au devenit niște simpli torționari , ori cui folosește asta ? Unde-i Ortodoxia omului simplu de la țară , smerit și iubitor de Dumnezeu ? Cătălin și ai tăi prieteni în ale poliției ortodoxe , ce vreți și ce urmăriți defapt ? Ortodoxia în gura voastră a devenit ceva sinistru , de nesuportat , sunteți ca niște roboți ce folosiți ca bâtă scrierile Sfințior Părinți . Groaznică-i ortodoxia voastră !