Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2013, 23:33:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Leac pentru cancer

Nu trecuse nici un an de la căsătoria Erminei, când s-a îmbolnăvit foarte grav. Ea însăși medic, licențiată și cu carieră, știa foarte bine ce înseamnă cancerul.

Durerea, mică la început, creștea cu timpul, până când a doborât-o.

Eric, soțul ei, în loc să o consoleze, o dojenea mereu:

- Să te ia naiba! Rău că m-ai găsit!

- Ai răbdare și speranță, fiul meu, îl sfătuia bunica Erminei. Dumnezeu este mare.

- Dacă este mare, de ce găsește de cuviință să se măsoare cu noi, cei mici, protesta acela.

Boala se întindea pe o perioadă lungă de timp. Eric nu suporta să o vadă pe soția lui în acea stare, dar nici nu o încuraja.

Ermina era foarte palidă. Singurul ei sprijin era bunica ei. Datorită acesteia devenise și Ermina cuviincioasă, serioasă și smerită.

- Bunico, te obosești așa de mult acum când, de fapt, eu ar trebui să te ajut!

- Nu te necăji, fetița mea! Prea Sfânta noastră Fecioară face minuni. Seara și dimineața o rog cu lacrimi să-ți dea sănătate. Roag-o și tu!

La spitalul unde a fost internată, starea ei s-a înrăutățit.

- În starea în care se află, boala nu ne dă prea multe speranțe, erau de părere medicii și plecau tăcuți de la patul bolnavei.

- Bunico, a rugat-o într-o zi Ermina. Mergi la preotul spitalului și spune-i să se roage pentru mine. După aceea vreau să vină să mă spovedească și să-mi dea Sfânta Împărtășanie.

Bunica i-a îndeplinit dorința. I-a adus și o icoană a Celei Milostive și i-a spus:

- Întoarce-te, fata mea, să o privești, să-i vorbești și să prinzi curaj.

Într-o seară, bunica mergea pe holul spitalului.

Deodată îi apare înainte o femeie plăcută, îmbrăcată cu o uniformă albă, de asistentă șefă.

I s-a părut ciudat. Nu era dintre cele pe care le cunoștea deja.

- Vă văd pentru prima dată, doamnă asistentă, a spus bătrâna.

- Eu sunt Maica Domnului, i-a răspuns necunoscuta. V-am auzit rugăciunile și am sosit să vă ajut. Mâine dimineață Ermina se va face bine. Numai să slujească mai mult Fiului și Dumnezeului meu.

Astea a spus și s-a făcut nevăzută.

Femeia vârstnică a rămas înmărmurită. Toate se roteau în jurul ei. A plecat la nepoata ei, pe care a găsit-o foarte bucuroasă și căreia i-a povestit ceea ce i se întâmplase.

- Da, bunico. Și pe mine m-a vizitat Maica Domnului. M-a mângâiat pe creștet și mi-a dat curaj. Nu mă mai doare nimic. Mă simt ușoară.

La ultima lor vizită, medicii au fost surprinși: bolnava stătea pe scaun, îmbrăcată. Îndată ce i-a văzut, s-a ridicat bucuroasă să-i întâmpine.

- Ciudat!, vorbeau între ei. Cu siguranță este vorba de vindecare prin autosugestie. Se pare că s-a activat energia psihologică și parapsihologică.

- Dragi colegi, a spus atunci Ermina, vă aduc la cunoștință că nu s-a întâmplat nimic din cele ce afirmați. Vindecarea mea o datorez în întregime Maicii Domnului.

Eric află și el vestea. Avea însă unele îndoieli.

- Cu siguranță este vorba de o îmbunătățire trecătoare, a spus. Bolile de acest gen revin. Nu am încredere.

- Dar aici nu s-a întâmplat ceva obișnuit: a fost o minune!, i-a explicat cea vindecată.

- Eu nu cred în minuni!

- Și atunci ce se va întâmpla?

- Asumă-ți singură responsabilitatea pentru viața ta! Așa a spus, și a plecat.

Pe Ermina a luat-o însă amețeala. Era ceva fără răspuns. Însă imediat și-a amintit de recomandarea Maicii Domnului: să se pună în slujba Fiului și Dumnezeului ei!

- A, Doamne, Prea Sfântă Fecioară!, a strigat. Numai dragostea Ta este statornică. De asta am nevoie. Acest fel de dragoste îmi va umple sufletul.

A plecat departe de Patra, la o mănăstire cunoscută, și acolo călugărindu-se sub numele Ermiona, s-a dăruit, și cu tot sufletul s-a pus în slujba lui Hristos

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 01:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 21:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 01:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 21:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 12:36:32