Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2013, 13:50:23
Mani Mani is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2007
Locație: Elvetia, Zürich
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Eu n-am auzit despre așa ceva. Dacă un copil crede și vrea să fie botezat, i se administrează botezul. Mai ales în ultima vreme când copiii sunt atât de precoci, există cazuri de botez la 14, 13 și chiar 12 ani.
Exista concordanta intre doctrina si practica?
Vorbesti doar de "cazuri" sau de practica curenta? Copiii vostri, sa zicem, de 5 ani, care canta si spun poezii in adunare, acestia CRED in Domnul. Eu n-am auzit de nici un caz de botez la varsta aceasta.
Deci care este situatia acelor copii care CRED si nu sunt botezati? E clar, membrii ai Bisericii nu sunt. Si nici la impartasirea cu Trupul si Sangele Lui nu sunt acceptati.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2013, 13:52:16
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mani Vezi mesajul
Exista concordanta intre doctrina si practica?
Vorbesti doar de "cazuri" sau de practica curenta? Copiii vostri, sa zicem, de 5 ani, care canta si spun poezii in adunare, acestia CRED in Domnul. Eu n-am auzit de nici un caz de botez la varsta aceasta.
Deci care este situatia acelor copii care CRED si nu sunt botezati? E clar, membrii ai Bisericii nu sunt. Si nici la impartasirea cu Trupul si Sangele Lui nu sunt acceptati.
Eu am amintit cazurile pe care le cunosc personal. Poate vor fi și altele la vârste mai fragede, nu știu, nu am cunoștință de ele. Dar oricât ați forța nota, nu mă veți obliga să accept că un prunc de câteva zile (nu ani ori luni!) poate crede și poate solicita botezul.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2013, 14:10:48
Mani Mani is offline
Member

Implicit

Citat:
Eu am amintit cazurile pe care le cunosc personal. Poate vor fi și altele la vârste mai fragede, nu știu, nu am cunoștință de ele. Dar oricât ați forța nota, nu mă veți obliga să accept că un prunc de câteva zile (nu ani ori luni!) poate crede și poate solicita botezul.
Prin cele de mai sus nu apar botezul pruncilor, ci acuz neimplinirea poruncii lui Hristos in cazul copiiilor vostri care cred.
"Fortarea notei" are in vedere soarta a mii si mii de copii crescuti in credinta si care nu au voie sa se boteze.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2013, 15:34:48
Banned

Implicit

Citat:
Prin cele de mai sus nu apar botezul pruncilor, ci acuz neimplinirea poruncii lui Hristos in cazul copiiilor vostri care cred.
"Fortarea notei" are in vedere soarta a mii si mii de copii crescuti in credinta si care nu au voie sa se boteze.
Dacă aveți cunoștință de un singur copil căruia i s-a refuzat să i se administreze botezul la cererea lui expresă, vă rog să-l numiți aici fără a mai acuza și judeca gratuit.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2013, 17:41:48
Mani Mani is offline
Member

Implicit

Citat:
Dacă aveți cunoștință de un singur copil căruia i s-a refuzat să i se administreze botezul la cererea lui expresă, vă rog să-l numiți aici fără a mai acuza și judeca gratuit.
Te referi cumva la faptul ca un copil cere sau nu botezul?
Daca vei gandi consecvent, copilul nu-ti cere sa-l binecuvintezi la 3 luni, si totusi o faci, nu-ti cere sa-l inveti cantari, si totusi il inveti, nu-ti cere sa-l duci la adunare, si totusi il duci, etc. Ii faci educatia religioasa si fara sa ti-o ceara.
Nici adolescentii, in marea lor majoritate, nu cer sa fie botezati. De cele mai multe ori sunt impinsi de la spate si se boteaza din cauza presiunii grupului. Iar daca-i intrebi de rolul botezului, habar n-au. Vor ajunge cu timpul sa-l inteleaga, daca ajung ...
Reply With Quote
Vechi 25.02.2013, 19:44:24
Banned

Implicit

Citat:
Te referi cumva la faptul ca un copil cere sau nu botezul?
Daca vei gandi consecvent, copilul nu-ti cere sa-l binecuvintezi la 3 luni, si totusi o faci
Persiști în aceeași confuzie, căci binecuvântarea nu e totuna cu botezul. Nici copilașii din Evanghelie nu au cerut să fie binecuvântați - dacă asta te ajută cu ceva...

Citat:
Nici adolescentii, in marea lor majoritate, nu cer sa fie botezati. De cele mai multe ori sunt impinsi de la spate si se boteaza din cauza presiunii grupului. Iar daca-i intrebi de rolul botezului, habar n-au. Vor ajunge cu timpul sa-l inteleaga, daca ajung ...
Uite, sunt solidar cu tine în a condamna o asemenea atitudine. Nu e bine! Dacă adolescentul nu a înțeles bine pasul botezului, sau dacă părinții îl împing de la spate, mai bine să mai aștepte...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
penticostalii redandrei90 Intrebari utilizatori 162 08.01.2013 12:08:26
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 20:48:00
Botezul in BOR orthodoxia.i.thanatos Botezul 594 26.01.2010 01:33:12