![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat de bine pica datarea cu C 14 pe inelele copacilor ? Eu am vazut un grafic ca un S in care exista un interval de timp cand cele 2 coincid cam acum 2500 de ani si in rest ce e mai apropiat de noi si ce e mai departat de acel interval nu prea se pupa deloc. ![]() Graficul e dintr-o carte scrisa de omul asta : http://anthropology.ucr.edu/people/f...lor/index.html E destul de "om de stiinta" ? Cartea se numeste : Radiocarbon Dating: An Archaeological Perspective Last edited by iuliu46; 21.02.2013 at 01:00:25. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Practic spui ca un os de exemplu are 5000 de ani pentru ca l-ai masurat tu cu un pom care crezi ca are 5500, bazandu-te pe ce ai observat tu in mai putin de 100 de ani. Care e motivul pentru care crezi ca ceea ce vezi azi in lume s-a intamplat si acum 1000 de ani, si acum 10.000 si acum 1 milion de ani ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este fals ca ne putem baza numai pe date de 100 de ani, si nu stim ce s-a intamplat inainte, in ideea ca daca nu a fost nimeni sa supravegheze copacii, sa zicem acum 1000 de ani, acestia ar fi facut un inel pe luna, de pilda, si de aici eroarea etc. Intai, exista presupunerea de bun simt, zic eu, ca in trecut, copacii aveau o durata de viata comparabila cu a celor de astazi. Pe urma, nu uitati ca si datarea dendrologica se poate "calibra" dupa evenimente dupa date cunoscute, din izvoare istorice, cum sunt eruptiile vulcanice sau artefacte egiptene de vechime cunoscuta, si care merg inapoi chiar mai mult de 2000 de ani. Pe urma va reamintesc, chiar daca vreti sa insinuati ca la Potop/imediat dupa el s-au intamplat o sumedenie de anomalii grozave, care ne fac acum sa gresim la calcule, inelele copacilor par a fi traversat perioada fara sa inregistreze nimic deosebit. Citat:
Cu ce nu pot sa fiu de acord este cu textul (si concluziile) articolului de unde ati preluat imaginea, si pe care nu l-ati citat, dar eu l-am citit, :) publicat pe www.apologeticspress.org si care, fiind scris de adepti YEC incearca (din rasputeri) sa lege anomaliile C14 de Potop ca sa-si sustina punctul de vedere, un eveniment care, desi se presupune ca a "ras" toata fauna de pe Pamant, nu este gasit de oamenii de stiinta pe nicaieri. Singura explicatie, la care am recunoscut deja ca nu am contraargument este ca D-zeu, dupa Potop, si in general in activitatea Lui, a aranjat astfel lucrurile incat sa para ca acesta n-a avut niciodata loc - o explicatie care este imbratisata de multi coreligionari de-ai dvs aici pe Forum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Ce conteaza de unde e textul ? Poate nu se discuta pe nici un alt site lucrurile astea, poate oamenii trebuie sa stie ca datarea merge ca ceasul.Am dat autorul si cartea, din pacate nu am gasit cartea pe internet .Nu conteaza de unde e luata conteaza daca e adevarat ce scrie acolo. 2. Nu conteaza daca valoarea C14 apare ca fiind mai mica sau mai mare. Daca nu se pupa inseamna ca nu avem un sistem de masurare. 3.Toata datarea asta e un proces de deductie. De fapt tot evolutionismul se bazeaza pe deductie si nu pe observatie.Si se bazeaza exact pe credinta ca ceea ce s-a intamplat azi s-a intamplat si ieri, in afara de momentele in care avem nevoie de o catastrofa cum ar fi disparitia dinozaurilor sau atunci cand gasim un copac in pozitie verticala prin multe straturi de roca. Atunci ne convine un potop dar "local". Si atunci nu-ti ramane decat sa tipi ca e un fapt la fel de adevarat ca si gravitatia.Uite o alta caricatura, e despre ce se intampla in astrofizica dar se poate aplica si in cazul teoriei evolutiei : ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|