Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2013, 08:37:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Acu' pe bune, Dumnezeu mi-e martor că-s onest în întrebarea adresată catolicilor și nu fac nici o miștocăreală: pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 08:49:58
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Cred că o parte din ele cel puțin sunt reale. Este cunoscut că unii clerici moderniști au făcut tot felul de "experimente" liturgice.

Pe de altă parte, dacă ești într-adevăr onest, întreabă-te cam care ar putea fi procentul unor asemenea liturghii cu clovni raportat la numărul de parohii romano-catolice din întreaga lume.

Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 09:12:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute.
Vezi că p-aia cu dezbrăcatul veșmintelor n-ai nimerit-o.
Cu cartea, da, așa e. Dar măcar nu face asta în timpul Sfintei Liturghii.
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 09:23:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??
Pana si traditionalistul papa Benedict e prezentat de autorii cartii ca liderul curent al religiei novus ordo (noul rit creat in 1968 de papa Paul al VI-lea) , pentru ca aproba la prefacere cuvintele “pentru toti” in loc de “pentru multi”, cuvinte ce schimba (in opinia lor) intelesul formei de prefacere,deci sacramentul n-ar fi indeplinit in noua liturghie.

Cuvintele pe care Isus le folosește,"pentru mulți spre iertarea păcatelor (Matei 28:28)”, reprezinta eficacitatea Sângelui pe Care Isus Cristos l-a vărsat. Sângele lui Isus Cristos este eficace pentru mântuirea la mulți, nu la toți oamenii. (pag. 25)
Formula traditionala: “Acesta este trupul meu. acesta este potirul sângelui meu, al noului și veșnicului legământ: misterul credinței, care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor
Formula noua: “Acesta este Trupul Meu. Acesta este potirul Sângelui Meu, al noului și veșnicului Legământ, care pentru voi și pentru toți se varsă spre iertarea păcatelor”.

Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 10:09:34.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 12:04:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Care sunt preotii ortodocsi care deschid cartea ?
Chiar daca mai sunt ,acestia au primit sanctiuni de la ierarhii locului si li s-a interzis aceasta practica
Cat despre dezbracarea vesmintelor ,nu vad ce e rau in asta ,a scris si userul Zaharia la subiectul respectiv
In copilarie socrul meu a fost vindecat de sperietura de la un incendiu de un preot ,care era tatal lui , prin dezbracarea vesmintelor ,duminica ,dupa slujba
Prin anii '30.
Nu puteti compara astea cu schimbarea cuvintelor sf.Scripturi
mai bine cititi aici :
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...e-le-am-facut/

Asta e ortodoxia ,jertfa dar si bucurii ,rasplata de la Dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 13.02.2013, 08:54:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
pozele au fost preluate de aici:http://ro.scribd.com/doc/106138524/9...4%83-Liturghie Sunt vreo 60pag. ce analizeaza "revolutia liturgica", fiind capitole traduse din cartea "Adevărul despre ce s-a întâmplat de fapt cu Biserica Catolică după Vatican II" scrisa de fr. Michael Dimond si fr. Peter Dimond de la Manastirea Preasfanta Familie.

Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 09:20:57.
Reply With Quote
Răspunde