![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Acu' pe bune, Dumnezeu mi-e martor că-s onest în întrebarea adresată catolicilor și nu fac nici o miștocăreală: pozele de mai sus sunt "pe bune"? Nu e nici o măscăreală trucată?
|
|||
|
|||
|
Cred că o parte din ele cel puțin sunt reale. Este cunoscut că unii clerici moderniști au făcut tot felul de "experimente" liturgice.
Pe de altă parte, dacă ești într-adevăr onest, întreabă-te cam care ar putea fi procentul unor asemenea liturghii cu clovni raportat la numărul de parohii romano-catolice din întreaga lume. Am să-ți spun eu: unul infim, perfect comparabil cu nr. de liturghii ortodoxe după care preotul "deschide cartea", "dezbracă veșmintele peste credincioși" sau face alte nefăcute. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cu cartea, da, așa e. Dar măcar nu face asta în timpul Sfintei Liturghii. Sunt convins că procentul este infim, dar... Sfânta Liturghie??
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cuvintele pe care Isus le folosește,"pentru mulți spre iertarea păcatelor (Matei 28:28)”, reprezinta eficacitatea Sângelui pe Care Isus Cristos l-a vărsat. Sângele lui Isus Cristos este eficace pentru mântuirea la mulți, nu la toți oamenii. (pag. 25) Formula traditionala: “Acesta este trupul meu. acesta este potirul sângelui meu, al noului și veșnicului legământ: misterul credinței, care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor” Formula noua: “Acesta este Trupul Meu. Acesta este potirul Sângelui Meu, al noului și veșnicului Legământ, care pentru voi și pentru toți se varsă spre iertarea păcatelor”. Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 10:09:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar daca mai sunt ,acestia au primit sanctiuni de la ierarhii locului si li s-a interzis aceasta practica Cat despre dezbracarea vesmintelor ,nu vad ce e rau in asta ,a scris si userul Zaharia la subiectul respectiv In copilarie socrul meu a fost vindecat de sperietura de la un incendiu de un preot ,care era tatal lui , prin dezbracarea vesmintelor ,duminica ,dupa slujba Prin anii '30. Nu puteti compara astea cu schimbarea cuvintelor sf.Scripturi mai bine cititi aici : http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...e-le-am-facut/ Asta e ortodoxia ,jertfa dar si bucurii ,rasplata de la Dumnezeu |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by ioanna; 13.02.2013 at 09:20:57. |
|
|